Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai vasara tampa iššūkiu plaukams: šie būdai apsaugos nuo išsausėjimo ir skilinėjimo

Kiekvienas sezonas turi skirtingą poveikį mūsų plaukams – rudenį ir pavasarį vyksta sezoninis jų slinkimas, žiemą plaukus paveikia šaltis ir kepurių nešiojimas, o atėjus vasarai plaukus negailestingai kepina saulė ir dirgina sūrus jūros vanduo. Tad kaip šį sezoną juos maksimaliai apsaugoti nuo aplinkos poveikio?
Ploni plaukai
Plaukai / Shutterstock nuotr.

Po vasaros dažnas žmogus pastebi, kad plaukai ne tik išbluko / nušviesėjo, bet ir išsausėjo, plaukų galai suskilinėjo, patys plaukai pradėjo veltis ar pūstis. Kartais netgi nusvyla skalpas, dėl ko jį pradeda niežėti. Tad verčiau pasirūpinti šios situacijos prevencija, nei pasibaigus vasarai gelbėti jau nualintus plaukus.

Apie tai, kaip pasirūpinti plaukais vasarą, rašo Shape.com. Portalo kalbintas plaukų stilistas Chrisas Funkas teigia, kad geriausi sveikų plaukų draugai vasarą – maitinamieji plaukų aliejai, drėkikliai, UV spindulių apsauga, taip pat apsauginės priemonės ir produktai nuo pūtimosi. Žinoma, jų naudojimas priklauso nuo to, kokias problemas ketinama spręsti ir kokia yra konkretaus asmens plaukų būklė.

Štai jeigu oras labai drėgnas ar tvankus, plaukai veikiausiai pradės pūstis, garbanotis ar suktis. Tokiems atvejams skirti specialūs „anti-frizz“ purškikliai arba glotninamieji plaukų serumai ar aliejukai. Tai pat stebėkite, ar jūsų įprastas plaukų šepetys neįelektrina plaukų, dėl ko jie gali dar labiau pasišiaušti, įspėja C.Funkas.

Na o jei problemų kelia pati šukuosena ir negebėjimas susitvarkyti su plaukais tvankiu oru, galbūt padės jų surišimas į laisvą kuoduką apačioje ar pynimas į kasą. Tik venkite metalinių segtukų, verčiau rinkitės elastines medžiagines gumeles.

Kita dažna problema vasarą, tai smarkiai išsausėję plaukai, ypač jų galai, kurie pradeda skilinėti. Šią problemą įprastai paskatina buvimas saulėje, maudynės jūroje. Siekiant to išvengti, plaukų galiukus rekomenduojama reguliariai vos vos pakirpti – kas 6–8 savaites. Taip pat naudokite giliai drėkinančias kaukes ir kitas priemones, kurios veikia stipriau nei kondicionierius.

Nešukuokite bei nedžiovinkite džiovintuvu visiškai šlapių plaukų, nes tai skatina jų lūžinėjimą.

Taip pat, jei maudotės jūroje ar baseine, perplaukite plaukus bent jau vandeniu, kad pašalintumėte druską ar chlorą. O geriausia, kad grįžę namo išsiplautumėte galvą valomuoju šampūnu ir tuomet sudrėkintumėte kondicionieriumi.

Nešukuokite bei nedžiovinkite džiovintuvu visiškai šlapių plaukų, nes tai skatina jų lūžinėjimą. Palaukite, kol plaukai apdžius.

Galiausiai, ne visuomet deramo dėmesio sulaukia mūsų skalpas, kuris vasarą saulėje netgi gali apsvilti. Siekiant jį apsaugoti, verta pagalvoti apie skrybėlę, kepurėlę ar šilkinę skarelę, leidžiant laiką paplūdimyje ar tiesiog ilgiau būnant aktyvioje saulėje. Žinoma, nepamirškite reguliariai atlikti skalpo šveitimo specialiomis priemonėmis ir skalpo masažo, siekiant suaktyvinti kraujotaką ir išvengti pleiskanų.

Taip pat specialistai vasarą pataria apsaugine priemone nuo UV spindulių lengvai brūkštelėti ir per plaukus ar net skalpą. Tik grįžus namo tą priemonę reikėtų išplauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas