Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip atlikti makiažą vasarą, kad jis ilgiau išlaikytų?

Nors vasarą dar dažniau tenka apsilankyti įvairiose šventėse, kuriose norisi pasipuošti įspūdingu makiažu, dėl pakitusių oro sąlygų gali kilti keblumų norint džiaugtis ilgalaikiais rezultatais. Visgi, jeigu žinosite kelias pagrindines gudrybes, ir pačios galėsite pasidaryti tokį vasaros makiažą, kuris atrodys nepriekaištingai ir išsilaikys pakankamai ilgai. Šį kartą pasidalinsime pagrindiniais vasaros makiažo patarimais.
Kaip atlikti makiažą vasarą, kad jis ilgiau išlaikytų?
Kaip atlikti makiažą vasarą, kad jis ilgiau išlaikytų? / „Pigu.lt" nuotr.

Tinkamas odos paruošimas

Tikriausiai puikiai žinote, kad tinkamas veido odos paruošimas yra viena pagrindinių nepriekaištingo makiažo paslapčių – šis žingsnis bus svarbus ir vasaros sezonu. Prieš ruošiantis svarbiai šventei, papildomai patariama atlikti ir veido šveitimą, o kasdienybėje užteks kasdienių žingsnių – prausimo, tonizavimo ir drėkinimo. Daugelį tokių produktų, skirtų įvairiems odos tipams, gali pasiūlyti Bioderma kompanija, tačiau šiuo atveju tikrai nestokosite ir kitų pasirinkimų. Taip pat patariama pagalvoti ir apie makiažo bazės naudojimą – būtent šios priemonės dėka galima džiaugtis ilgiau išliekančiais rezultatais. Dar geriau, jei ir šis produktas turės drėkinančių ingredientų: vasaros sezonu jų tikrai nebus per daug.

Lengvesnės makiažo priemonės

Nors ryškus makiažas dažniausiai būna sunkus ir daugiasluoksnis, vasarą patariama atsisakyti tokių sprendimų ir pirmenybę teikti lengvesniam odos padengimui. Nesuklysite, jeigu vietoj įprasto makiažo pagrindo pasirinksite kremą su atspalviu – tokie produktai dažnu atveju gali pasiūlyti labai panašų galutinį rezultatą. Be to, jie dažnai turi drėkinančių ingredientų ir neapsunkina odos, tad mėgausitės ir lengvumo pojūčiu. Kad išvengtumėte papildomų sluoksnių, reikėtų pirmenybę teikti SPF filtrais aprūpintoms priemonėms – tuomet atskirai nereikės rūpintis apsauga nuo saulės. Tokių makiažo priemonių gali pasiūlyti tiek žymi Sensai kompanija, tiek ir kiti populiariausi gamintojai, kuriuos atrasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Vandeniui atsparūs produktai

Tokios priemonės dažniausiai rekomenduojamos kalbant apie akių makiažą. Pavyzdžiui, pasirinkusios vandeniui atsparius blakstienų tušus, galėsite nesijaudinti net ir tuomet, jei dienos eigoje atsidursite pliaže. Tą patį galima pasakyti ir apie lietų ar džiaugsmo ašaras, kurių svarbių švenčių metu tikrai gali pasitaikyti. Žinoma, reikėtų susikoncentruoti ne tik į šią tušo savybę: atkreipkite dėmesį į jo atspalvį ir siūlomą efektą.

Jei naudojate akių pravedimus, jie taip pat turėtų būti atsparūs vandeniui. Akių šešėlių naudojimas vertinamas kontraversiškai, kadangi karštomis dienomis jie gali subėgti į vokų raukšleles. Visgi, tokių rezultatų įmanoma išvengti: tuomet iš pradžių reikėtų naudoti šešėlių bazę, po to užtepti kreminius produktus, o galiausiai juos užfiksuoti sausais.

Lūpų drėkinimas

Vasaros karščiai dažniausiai turi įtakos ir mūsų lūpoms, kurios yra linkusios sausėti ir skilinėti. Norint to išvengti, prieš naudojant makiažo priemones, patariama jas patepti balzamu arba kremu. Idealiu atveju šios priemonės turėtų būti aprūpintos apsauga nuo saulės – priešingu atveju reikėtų rinktis ją siūlančius lūpdažius. Lūpų makiažas išsilaikys ilgiau, jei naudosite pieštukus: kadangi jų sudėtyje nėra riebalų, šios priemonės susigeria į lūpas ir karštesnėmis dienomis neištirpsta bei nenuteka. Pieštukus dažnu atveju galima suderinti kartu su lūpų dažais.

Makiažo užfiksavimas

Makiažo užfiksavimui puikiai tinka biri pudra, kurią galite derinti tiek su makiažo pagrindu, tiek su atspalvį turinčiais kremais. Nereikėtų manyti, kad ši priemonė veidą apsunkins: jei bandysite atrasti geresnių alternatyvų, labai greitai tuo įsitikinsite pačios. Panaudojus birią pudrą, papildomai galima pasitelkti specialų makiažo fiksatorių: tuomet būsite tikros, kad kosmetikos priemonės ant odos užsilaikys maksimaliai ilgai.

Atkreipusios dėmesį į šiuos patarimus, lengvai sukursite žavų, ilgai išliekantį vasarinį makiažą. Tai padaryti tikrai nėra sudėtinga – svarbu apsirūpinti tinkamomis priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas