Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip sėkmingai pasinerti į kvapą gniaužiančio aromato paieškas?

Viena iš vyriška elegancija dvelkiančių kasdienių įvaizdžio detalių – kvepalai vyrams. Daugelis vyrų mėgsta pasirinkti subtilius aromatus. Tokie kvapai sukuria puikų balansą tarp to, ką aplinkiniai apibūdina kaip „vyriškas kvapas“, ir apgaubiančios, kvapą gniaužiančios elegancijos. Šiame straipsnyje pasidalinsime praktiškomis gudrybėmis, kurios pravers neriant į kvepalų paieškų nuotykį, ir patarimais, ką daryti, kad kvapas jus džiugintų taip, kaip jūs to norite. Kvepalai taip pat yra puikus pasirinkimas, jei ieškote dovanos sau ar mylimajam. Taigi, nuo ko pradėti tinkamų kvepalų paieškas? Pirmiausia reikėtų įsigilinti į asmeninį stilių ir individualius poreikius.
Kvepalai
Kvepalai / „Notino.lt“ nuotr.

Kur link veda kvepalų istorijos gijos?

Tikriausiai daugeliui iš mūsų ne kartą teko pastebėti, kad kvepalai – neatsiejama žmonijos istorijos dalis. Tačiau, ar kada nors susimąstėte, kokį kelią jie nuėjo nuo senovės laikų iki šių dienų?

Kvepalų istorija siekia senovės laikus. Jau tūkstančius metų žmonės kvepinasi tam, kad pritrauktų partnerius ar atstumtų priešus. Didžioji dalis kvepalų istorijos susijusi su tolimųjų Rytų kultūra. Būtent Egipte, Graikijoje ir Romoje kvapų puokštės buvo neatsiejama kasdienio gyvenimo dalis. Kai kur kvapas buvo netgi statuso simbolis, religinių apeigų dalis.

Kūrimo paslaptys leisdavo gamintojui išsilaikyti daugybę metų. Vienų paslaptingumas slypėjo subtiliuose aromatuose, kurių niekam nepavykdavo įminti, tuo tarpu kitų – meistriškame darbe. Šiomis dienomis parfumerijos pramonės gigantai gali pasigirti abejais šiais aspektais. Per daugybę metų įgyta patirtis leidžia kurti gausias, tiek vaisių natomis, tiek gėlių ar medžių aromatais praturtintas kolekcijas. Tokiu būdu, kiekvienas gali rasti sau labiausiai patinkantį kvapą. Vienas iš puikių parfumerijos gamintojų gigantų pavyzdžių – Versace kvepalai, kuriuose puikiai dera mados estetika ir stulbinantis kvapų pasaulis.

Gudrybės ir praktiškas kvepalų menas

Kvepalus jau išsirinkote? Tuomet dalis darbo atlikta. Atėjo laikas susipažinti su kvepalų naudojimo ypatybėmis. Juk nenorite, kad buteliukas stovėtų ant sunkiai pasiekiamos lentynos ir rinktų dulkes, tiesa?

Pirmiausia, atminkite, kad kvepalai turi būti naudojami su saiku. Ir visiškai nesvarbu, jog jie kokybiški ir jums be proto patinka. Pasipurškus per daug, net ir geriausi kvepalai ilgainiui pradės erzinti bei dirginti tiek jus, tiek aplinkinius. Tad keli papurškimai tose vietose, kur lengvai juntamas pulsas, pavyzdžiui, ant kaklo ar riešų, padės sukurti tą trokštamą magiją.

Kitas svarbus dalykas – skaniausias kvapas atsiskleidžia ant šiltos odos. Taigi, įsitikinkite, kad jūsų oda yra švari ir šilta, o tuomet lengvai purkštelkite ant jos kvepalų. Dėl riebalus sugeriančių odos savybių, kvapas ant jos išsilaikys ilgiau. Kadangi kvepaluose yra aliejų, jie puikiai prisitvirtins prie odos paviršiaus, o šiluma padės maloniam kvapui pasklisti.

Kvepalų pasirinkimas gali būti išties sudėtingas iššūkis, tačiau, jei tik kyla kokių nors klausimų ar reikia patarimo, visada rekomenduojama pasikonsultuoti su ekspertais. Atminkite, kad išsirinkę mėgstamus ir kokybiškus kvepalus žengiate į subtilų ir be galo įdomų aromatų pasaulį. Visgi, kvepalų pasirinkimas gali būti ir labai malonus procesas. Tai suteikia jums galimybę išreikšti savo asmeninį stilių bei pomėgius. Be to, tai daryti galite elegantiškai, subtiliai, bet tuo pačiu metu turite suprasti, kad pasirinktas aromatas gali versti iš kojų ir aplinkinius.

Rinkitės tik tuos kvapus, kurie jums patinka. Juk jūs jais kvėpinsitės, mėgausitės gyvenimu bei kursite įsimintinas akimirkas. Tinkamai parinkti kvepalai ne tik apgaubs jus įspūdingu kvapu, bet ir suteiks pasitikėjimo savimi. Tad pasinerkite į užburiantį kvapų pasaulį, kuriame kvepalai vyrams yra neatsiejama vyriško grožio ritualo dalis. Leiskite tam pasauliui jus apgaubti. O tuomet reikės tik tinkamai pasipurkšti ir ta magija lydės jus kiekviename žingsnyje. Artėjant Black Friday – puikus metas nerti į kvepalų paieškas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas