Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokius kvapus rinktis rudeniui?

Artėjant rudeniui keičiasi ne tik orų prognozės, bet ir mūsų nuotaika bei energijos lygis. Nieko keisto, jog dažnai įsibėgėjęs rudens sezonas asocijuojasi su niūrumu ir rimtimi, po vasaros atostogų ir ilgų vakarų gamtoje tenka grįžti į griežtesnę rutiną, susikaupti artėjantiems darbams bei neprarasti energijos. Turbūt jau žinote, jog aromatai išties turi didelę reikšmę mūsų savijautai, tad kokius kvapus derėtų rinktis artėjančiam rudens sezonui ir kaip jie gali padėti pakelti nuotaiką ir darbingumą vėsiuoju metų laiku?
Kvepalai
Kvepalai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kvepalai Ruduo

Kvapų reikšmė ir nauda kasdienybėje

Aromatai mus supa nuolatos, dažnai net nesusimąstome, kokia jų svarba mūsų kasdienybėje ir prisiminimuose. Žmones sutinkame ir palydime pagal aromatą, vaikystės namų kvapas užčiuopia jautrią ir nostalgišką atsiminimų stygą širdyje, o mėgstamiausio patiekalo kvapas užlieja pozityviomis emocijomis ir primena jį gaminusius mylimus žmones. Besirinkdami kvepalus instinktyviai jaučiame, kuris kvapas apibūdina mus geriausiai, o kuris ilgainiui erzina ir slopina mūsų asmenybę. Nors kvepalai nėra aromaterapija, mūsų pasirenkamos kvapų natos išties turi įtakos mūsų savijautai, pasitikėjimui savimi ir susitelkimui. Be to, tai lyg tam tikras aksesuaras, kurį keičiame kartu su sezonine apranga.

Energizuojantys kvapai vietoj kavos puodelio

Ruduo kiekvienam kelia kiek kitokią nuotaiką, šiuo metų laiku šiltesni ir storesni darbužiai yra neišvengiami, tiek namuose, tiek lauke norisi jaukumo ir komforto, o tamsesniais rytais natūraliai norisi pasipuošti šiltais žemės spalvų tonais. Ne tik tinkama apranga, bet ir aromatai gali padėti nepasiduoti slegiančiai nuotaikai, ypač jeigu atkreipsime dėmesį į energizuojančius, susikaupimą ir dėmesingumą skatinančius kvepalų ingredientus. Citrusiniai aromatai pažadins ir suteiks energijos, levandos skatins darbingumą, o cinamonas ir vanilė pakels nuotaiką. Iš esmės gilesni ir ryškesni kvapai suteiks energijos, pozityvumo ir jaukumo, kurių rudenį kartais trūksta. Štai Narciso Rodriguez sujungia Šiaurės Amerikos, Lotynų Amerikos ir Europos kraštų aromatus, kurių darni kompozicija dovanoja klasikos prieskonį modernioje kasdienybėje. Šie kvapai – tarsi mados detalė, kurią ypač lengva derinti su skirtingais rudens įkvėptais aprangos stiliais ir apsupti save įkvepiančia aromatų gama.

Jeigu vasarą rinkotės lengvus, gaivius, citrusinius aromatus, tai rudeniui dairykitės kiek intensyvesnių, gal net aštresnių aromatų, kurie priklauso medienos bei rytietiškų kvapų kategorijoms. Santalas, pušis, kedras, pačiulis, vetiveris, bambukas, samanos – tai bene populiariausi medienos kategorijos ingredientai, kurie dažnai įvardijami kaip sunkesni ir gilesni aromatai, tačiau tuo pačiu jie gali būti šildanti ir žemiška bazė. Štai rytietiškai kategorijai (dar vadinamai Oriental arba Ambery) priklauso gana plataus spektro kvapų natos: gintaras, vanilė, prieskoniai, anyžius, muskatas, smilkalai ir gėlės. Šių skirtingų ingredientų kompozicija sukuria visapusišką aromatą, kuris atsiskleidžia saldžiais, aštriais ir egzotiškais tonais. Štai toks gundantis ir paslaptingas yra moteriškas aromatas Narciso Rodriguez Musc Noir Rose, kuriame tarpusavyje deri muskuso, rožinių pipirų, vanilės ir bergamotės natos. Toks kvapas jaukiai apgaubs it rudens skara, suteiks keliančio pasitikėjimo savimi ir energijos visai dienai. O gal net paskatins imtis kažko naujo – ruduo tinkamiausias metas naujoms pradžioms!

Kvapų pasirinkimas, kaip ir apranga, turėtų skirtis kiekvieno sezono metu. Net jeigu nesivaikote madų, spaudžiant šaltukui prireiks šiltesnės kepurės pridengti ausims, o jūsų pasirinktas rudeninis kvepalų aromatas suteiks jaukumo. Rinkdamiesi atitinkamus aromatus kasdien įgausite daugiau energijos, ryžto, pakilios nuotaikos ir išskirtinumo. Kvepalus rudeniui rinkitės iš medienos ir rytietiškų kvapų kategorijos – jie padės jums suspindėti apniukusiomis dienomis ir pasijausti ryškiai, tarsi įvairiomis spalvomis nusidažę medžių lapai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas