Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Labas, rudenėli“: švarkų stilių idėjos – karaliauja prancūziški ir skandinaviški

Po šiluma lepinusios vasaros, kai spėjome priprasti prie lengvų, laisvai krentančių audinių ir spalvų žaismo, po truputį spintą imame ruošti rudeniui. Švarkas – vienas universaliausių vėsesnio sezono rūbų, puikiai pritaikomas ir formaliai, ir neformaliai aplinkai. O svarbiausia, kad šiandien apstu pačių įvairiausių stilių švarkų, kurie leis atrodyti ir elegantiškai, ir šiuolaikiškai, ir net žaismingai. Kokio stiliaus švarkus stiliaus ikonos šiemet įvardija kaip populiariausius? Ko derėtų ieškoti savo spintoje ar įsigyti, norint išlikti būti „ant bangos“.
Rudens švarkų stiliai
Rudens švarkų stiliai / 15min.lt/Shutterstock.com koliažas

Nepaisant to, kad dalį Europos dar lepina saulė, rudens mados tendencijos jau ima įsitvirtinti. Akivaizdu, kad šiemet karaliaus ir taip retai kada vietas užleidžiančios prancūziškos ir skandinaviškos tendencijos, rašo whowhatwear.com.

Renkantis naują rudens rūbą parduotuvėje, ypač švarką, ar peržvelgiant eiles senųjų, reikėtų ieškoti praktiško minimalizmo bei elegancijos, ką puikiai išmano tiek prancūzai, tiek skandinavai. Greičiausiai šios tendencijos vėliau persikels ir į striukų bei paltų kategorijas. Ir vis dėlto, kokį švarkų stilių šiemet labiausiai vertina ir rekomenduoja stilistai?

Prancūziška lentyna

Poliruotos odos švarkelis

Odiniai švarkeliai – ne naujiena, tačiau, pasak stilingiausiai besirengiančių prancūzų, kurie demonstruoja savo stilių ir „Instagram“ tinkle, šio sezono raktas – visiškai paprastas odinius švarka. Rekomenduojama atsisakyti visų techninių detalių, varpelių, segtukų ar sagučių, rinktis elegantiškus ir pakankamai santūrius odinius švarkus. Aišku, papildomų balų jūsų stiliui priduos, jai šį pasirinkimą derinsite su džinsais ir baltais marškinėliais. Sužavėsite visiška klasika.

Shutterstock nuotr./Odinis švarkelis
Shutterstock nuotr./Odinis švarkelis

Drobiniai švarkai

Ši pasirinkimas kiek nukrypsta nuo klasikos gairių. Renkantis drobinius švarkus rekomenduojama nebijoti kontrastingų apykaklių, milžiniškų kišenių ar kitų ryškių, masyvių akcentų. Visa tai sujungus į vieną, turime nenuobodų, stilingą ir asmenybę pabrėžiantį rūbą. Tokio drabužio pasirinkimas paverčia stilių laisvesniu. Juos galite vilkėti su platėjančiais ar net labai plačiais džinsais arba net su mini sijonu, kas pridės ypatingo žaismo.

Shutterstock nuotr./Drobinis švarkelis
Shutterstock nuotr./Drobinis švarkelis

Klasikiniai švarkai

Baltas, juodas, žalias ar net rožinis – sunku rasti labiau rafinuotą, griežtą, bet taip mėgstamą drabužį. Juolab kad jau kurį laiką su klasikinių švarkų spalvomis, formomis ir derinimu žaidžiama, eksperimentuojama labai daug ir įvairiai.

Tai gali būti klasikinis juodas švarkas, derinamas su ryškių spalvų kelnėmis, batais ar rankine. Itin ryškios spalvos švarkas – ant visiškai klasikinės juodos suknelės. Oversize dydžio klasikinis švarkas – ant marškinėlių, suknelės ar derinamas su marškiniais. O galiausiai – ir įliemenuotas, rafinuotas, kuklus, priderintas prie ilgo ar mini sijono. Pasirinkus šį variantą prašauti – labai sunku.

Shutterstock nuotr./Klasikinis švarkelis
Shutterstock nuotr./Klasikinis švarkelis

Vilnoniai ir megzti švarkeliai

Minkšti megzti švarkai tampa vis populiaresni dėl to, kaip lengvai suderina svarbiausius minėtų stilių – prancūziško ir skandinaviško – bruožus. Tekstūriniai švarkai, kurie yra įmantresni nei megztiniai, bet lengvesni nei vilnoniai apdarai, prancūzams yra tokie pat įprasti kaip baleto bateliai. Šiuo klausimu svarbu išlaikyti skandinavišką minimalizmą. Toks apdaras akimirksniu pakeičia stilių, žmogaus išvaizdą. Tai pasirinkimas, kuris turi laukti kiekvieno rudens spintoje.

Shutterstock.com /Megztas švarkelis
Shutterstock.com /Megztas švarkelis

Skandinaviška lentyna

„Bomber“ stiliaus švarkai

Glotnus, minkštas ir neįtikėtinai jaukus. Su „bomber“ stiliaus švarku jausitės taip, tarsi vėsų rytą su savimi pasiimtumėte antklodę. Bet tuo pačiu, tai laisvo, nebijančio iššūkių, ryžtingo žmogaus pasirinkimas. Apsivilkę šiu švarku, būtent tokią žinutę siųsite aplinkai.

Shutterstock nuotr./„Bomber“ švarkelis
Shutterstock nuotr./„Bomber“ švarkelis

Veliūrinis švarkas

Ieškote trumpojo kelio į prabangią išvaizdą? Ką tik radote, tai – veliūras. Šis prabangus audinys yra toks įvairialypis, kad net kasdieniai švarkai atrodo tinkami vakarui. Dieną dėvėkite su trikotažu, o vakare - su suknele ir pamatysite, kas kartą sulauksite komplimentų, rašo glamour. com.

Shutterstock nuotr./Veliūro švarkelis
Shutterstock nuotr./Veliūro švarkelis

Džinsiniai švarkai

Kaip be jo – drabužių karaliaus džinso? Kone kiekvienas savo spintoje turi džinsinį švarką, todėl norint išsiskirti gal teks paieškoti naujesnių formų, dekorų ar elementų. Vis dėlto, vertėtų nepamiršti, kad nėra nieko blogo ir visiškai klasikiniame stiliuje.

Tiesa, vis tik šį sezoną stilistai rekomenduoja masyvius, tiesius ir plačius džinsinius švarkus. Bet aišku, su džinso forma ir detalėmis visada galima žaisti - be apykaklės, su diržu, apkarpyti, trumpas ar itin ilgas. Šioms variacijoms nėra galo.

Shutterstock.com /Džinsinis švarkelis
Shutterstock.com /Džinsinis švarkelis

Vesterno (kaubojų) švarkai

Vos nurimus kaubojiškai bangai, Taylor Swift koncertinis turas „Eras“ vėl privertė nupūsti dulkes nuo kaubojiškų batų, striukų ir švarkų. Šių metų stiliaus tendencijos labai ryškios kaubojiškų ir bendrai laukinių vakarų motyvų dvelksmas. Ir tai juntama visame pasaulyje. Artimiausiais mėnesiais daugumoje naujų drabužių linijų išvysime daug spyglių, diržų, kutų, odos ir veliūro. Prognozuojame, kad šis stilius išliks ir 2025 m.

Shutterstock nuotr./Kaubojiško stiliaus švarkas
Shutterstock nuotr./Kaubojiško stiliaus švarkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi