Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kokias šukuosenas šiemet renkasi prancūzės: išskyrė, kaip atrodyti jos nekenčia

Iš pirmo žvilgsnio to nepasakytumėte, bet už kiekvienos stilingos prancūzės slypi daugybė grožio profesionalų – nuo kirpėjų iki kosmetologų. Vienas jų – kirpėjas Davidas Mallettas – savo klientėms kuria svajingą, nenuobodų įvaizdį, daugeliui mūsų keliantį asociacijų su paryžietėmis, kurių pėdomis norime sekti. Profesionalas sutiko pasidalinti keliomis paryžiečių šukuosenomis, kurias jos šiuo metu dažniausiai renkasi.
Stilinga prancūzė
Stilinga prancūzė / 123RF.com nuotr.

Plaukų kirpimas

Pastaruoju metu, kirpėjo teigimu, prancūzės renkasi švelnias šukuosenas, rašoma „British Vogue“.

„Anksčiau „Bob“ stiliaus šukuosena buvo geometrinių linijų, o dabar yra minkšta. Prancūzės nori daugiau tekstūros plaukų galiukuose“, – aiškina D.Mallettas.

Specialistas priduria, kad svarbiausia, jog kirpimas nebūtų griežtas.

Jokių itin tiesių plaukų

Kirpėjo teigimu, prancūzės nemėgsta pernelyg tiesių plaukų ir mano, kad tokie jie atrodo negyvi. Vietoje to moterys renkasi tobulai netobulas šukuosenas, kai plaukai atrodo nerūpestingai sušukuoti, bet vis tiek puikūs.

„Prancūzės apsimeta, kad joms tai nerūpi, bet iš tiesų jos praleido valandų valandas tam, jog atrodytų, kad joms tai nerūpi, – juokiasi D.Mallettas. – Prancūzių siaubas yra visiškai tiesūs plaukai su sklastymu per vidurį ir nuo šaknų iki galiukų besitęsiančiu šviesinimu. Štai, ko nekenčia prancūzės.“

Švelni, gerai paskirstyta plaukų spalva

Anot kirpėjo, prancūzės mieliau renkasi plaukus dažyti laisvesniu stiliumi (bet vis tiek meistriškai), o ne tolygiai per visą galvą paskirstant šviesius atspalvius. Moterims patinka tamsesnė spalva ties šaknimis, o šviesesnė pasitelkiama ties galiukais.

„Spalva turi būti išsklaidyta, švelni ir neapibrėžta. Ji turėtų susilieti bei ištirpti link galiukų. Pernelyg smulkūs akcentai yra didelis „ne“, – aiškina D.Mallettas.

Prancūziškos sruogos

Nuo Jeanne Damas iki Violette Serrat – visi norėtume pasipuošti prancūziškai iškarpytais plaukais, ar ne? D.Malletas sako, kad triukas slypi pačiame kirpime.

„Nukirpus ilgas sruogas, galai turi likti nusitrynę – panašiai kaip nukirptų dėvėtų kelnių apačia, – teigia jis. – Pamirškite buką kirpimą – tobulai lygiai nukirptos sruogos išduoda, kad ką tik buvote grožio salone, o tai nebūtų prancūziškas elgesys.“

Plaukų šukavimas prancūziškai

„Daugelis mano klienčių mėgsta švelniai subanguoti plaukus. Jos nenaudoja tiesinimo žnyplių pagal paskirtį – vietoje to jas pasitelkia garbanojant plaukus, – atskleidžia kirpėjas. – Kitas būdas – garbanoti plaukus spaudžiant rankomis ar rankšluosčiu.

Tingesnės klientės gali eiti miegoti drėgnais plaukais, o kitą rytą atsikels natūraliai susivėlusios.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius