Naminiam lūpų šveitikliui pasigaminti reikalingos dvi pagrindinės priemonės: skystoji (medus, aliejus, pienas) ir šveičiamoji (rudasis ar baltasis cukrus, druska, maistinė soda, kavos tirščiai, malti prieskoniai). Šveitiklio funkcija – pašalinti negyvas odos ląsteles, kad lūpos vėl taptų minkštos ir švelnios.
Atlikdamos procedūrą nepamirškite, kad lūpų oda yra labai jautri, tad kiekvienas veiksmas turėtų būti itin švelnus. Šveitiklį rekomenduojama naudoti kartą per savaitę, geriausia vakare prieš einant miegoti.
Cukraus šveitiklis
Jums reikės: 1 šaukštelio medaus; 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus; 1 šaukštelio rudojo cukraus; 1 šaukštelio baltojo cukraus.
Kaip pasigaminti ir naudoti: visas sudedamąsias dalis sudėkite į indelį ir išmaišykite. Gauta mase padenkite lūpas ir švelniai masažuokite apie minutę dvi. Paskui nuplaukite, nusausinkite rankšluosčiu. Nepamirškite palepinti lūpų maitinamuoju balzamu.
Kavos šveitiklis
Jums reikės: 1 šaukštelio medaus; 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus; 2 šaukštelių kavos tirščių.
Kaip pasigaminti ir naudoti: sudėkite medų, kavos tirščius į indelį ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Visas sudedamąsias dalis sumaišykite. Gauta mase padenkite lūpas ir švelniai masažuokite apie minutę dvi. Paskui nuplaukite šiltu vandeniu, nusausinkite rankšluosčiu. Po procedūros palepinkite lūpas natūraliu maitinamuoju lūpų balzamu.
Šokoladinis šveitiklis-kaukė
Jums reikės: 3 šaukštų baltojo cukraus; 1 šaukšto kakavos miltelių; 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus; 1 šaukštelio vanilės arba migdolų ekstrakto; trupučio medaus.
Kaip pasigaminti ir naudoti: sudėkite visas sudedamąsias dalis į nedidelį indelį ir maišykite, kol gausite vientisą šokoladinę masę. Jei matote, kad masė kiek per skysta, dar įberkite truputį cukraus, o jei kiek per kieta, įpilkite truputį alyvuogių aliejaus ir įdėkite medaus. Storu sluoksniu ištepkite lūpas, švelniai pamasažuokite ir palikite 4–5 minutėms. Paskui šveitiklį-kaukę švelniai nuplaukite šiltu vandeniu, lūpas patepkite maitinamuoju balzamu.
Šį šveitiklį-kaukę galite naudoti kartą ar du per savaitę, laikyti sandariame indelyje šaldytuve apie dvi tris savaites. Jei norite pasigaminti tik vienam kartui išbandyti, atitinkamai sumažinkite visas sudedamųjų dalių proporcijas.