Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados tinklaraštininkė apie ką tik iškeptos mamos stilių: ką dėvėti?

Kaip sugrįžti į vėžes po to, kai susilaukėte mažylio? Kokie drabužiai tinkamiausi? Žinoma tie, su kuriais jaučiatės patogiai, jaukiai ir dailiai.
Vaidos stilius
Vaidos stilius / Asmeninio archyvo nuotr.

Tinklaraščio FashionAddicted.co.uk autorė Vaida dalijasi patarimais, kaip išlikti stilinga mama ir kaip suderinti darbą bei motinystę. Ar tai iš tikrųjų įmanoma?

„Turbūt kiekviena naujai iškepta mama žino, kokios būna pirmos savaitės gimus kūdikiui. Bemiegės naktys, suvelti plaukai ir Bridžitos Džouns kelnaitės. Tačiau viskas labai greitai susidėlioja į vietas, ir nors kūdikėlis užima labai daug laiko, nereikėtų pamiršti savęs.

Per nėštumą priaugtas svoris pagimdžius gana greitai išnyksta. Žinoma, keli priaugti kilogramai liks dar kurį laiką, tačiau dauguma mamų jau po keleto savaičių gali džiaugtis sumažėjusiu pilvuku, padidėjusia krūtine ir gražiai suapvalėjusiais klubais.

Ką tik iškeptos mamytės nebūtinai turi dėvėti plačius beformius drabužius. Žinoma, reikėtų vengti itin aptemptų drabužių, jeigu nenorite demonstruoti pūpsančio pilvuko, bet tai galima lengvai paslėpti įvairiomis detalėmis, pavyzdžiui, palaidine su raukinukais. Taip pat galite rinktis drabužius, kurie nukreipia dėmesį nuo pilvuko, varpelio formos rankoves, įvairius raištelius ant rankovių ar pačios palaidinės.

Dėl paplatėjusių klubų gali tekti įsigyti naujų kelnių. Neskubėkite pirkti pirmomis savaitėmis, nes pilvukas dar trauksis, tad pirkinys bus trumpalaikis. Galite įsigyti nebrangias kelnes / džinsus, jei manote, kad neapsieisite.

Jei norite geros kokybės kelnių / džinsų, palaukite bent porą mėnesių. Jei maitinate krūtimi, galite nusipirkti tam skirtų specializuotų drabužių, tačiau tam puikiai tiks ir susijuosiančios palaidinės ar suknelės. Stilinga mama – ne išimtis, tokia gali būti bet kuri mama“, – pataria Vaida.

Asmeninio archyvo nuotr. /Vaidos stilius
Asmeninio archyvo nuotr. /Vaidos stilius

Tinklaraštininkė taip pat dalijasi patarimais, kaip suderinti motinystę ir darbą iš namų:

  • Planuokite savaitę ar net mėnesi į priekį. Susirašykite visus numatomus darbus su terminais, per kuriuos turite juos padaryti. Taip pat susirašykite visus susitikimus dėl darbo ir vaiko, pavyzdžiui, tokius kaip apsilankymas pas daktarus. Pasidalykite savo kalendoriumi su vyru ar gyvenimo draugu, kad ir jis galėtų suderinti laiką dėl susitikimų.
  • Naudokitės priminimais. Žmonės juokauja dėl nėštumo metu esančio užmaršumo, bet, sakyčiau, tai labiau galioja mamoms su vaikais.
  • Suraskite tinkamiausią laiką dirbti. Pamirškite darbo valandas nuo 9 iki 17 val. Su vaiku tai neįmanoma. Dirbkite tada, kai vaikas snaudžia pietų miego arba vakarais, kai užmiega. Man, kaip mados dienoraščio rašytojai, straipsnius geriausia rašyti vakarais, o dieną, kai geras oras, einame pasivaikščioti su mažyliu ir seserimi ar vyru, kurie padeda nufotografuoti, ką tuo metu dėviu
    .
Asmeninio archyvo nuotr. /Vaidos stilius
Asmeninio archyvo nuotr. /Vaidos stilius
  • Nebijokite paprašyti pagalbos. Drąsiai kreipkitės į giminaičius, draugus, vyrą, kad padėtų pabūti su mažyliu. Jei turite galimybę, galite pasamdyti ir auklę. Tuo metu galite susikaupti darbui arba nuvykti į susitikimus.
  • Nepamirškite savęs. Turint kūdikį, labai lengva pamiršti save. Todėl bent kartą per savaitę išeikite pasišnekučiuoti su draugėmis, apsilankykite grožio salone ar tiesiog atsipalaiduokite karštoje vonioje su kvapniomis druskomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai