Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makiažo triukas, kuris akimirksniu vizualiai jus atjaunins

Ar įmanoma į makiažo rutiną įtraukus vieną nesudėtingą techniką vizualiai atjaunėti? Mokslas teigia, kad taip!
Moteris dažosi
Moteris dažosi / 123RF.com nuotr.

Portale „Frontiers in Psychology“ publikuotame tyrime buvo nustatyta, kad didelis kontrastas veide turi įtakos jaunatviškesnei išvaizdai, rašoma womenworking.com.

Tyrimui buvo pasitelkti objektyvūs asmenys iš šono, jiems duotos panagrinėti 20–80 metų amžiaus keturių skirtingų etninių grupių moterų veidų nuotraukos. Stebėtojai gavo po dvi kiekvienos moters nuotraukos versijas: vieną – redaguotą, kurioje išryškintas kontrastas, o kitą – kur kontrastas labai mažas.

Rezultatai taip pat rodo, kad žmonės, paryškindami kai kuriuos veido bruožus, vizualiai gali keisti savo amžių.

Rezultatai? Maždaug 80 proc. atvejų, net ir pateikus dvi tos pačios moters nuotraukas, stebėtojai svarstė, kad esant dideliam kontrastui, veidas atrodo jaunesnis, nei tose nuotraukose, kur kontrastas mažas.

„Įvairių kultūrų žmonėms veido kontrastas tampa tarsi užuomina, padedančia nusakyti žmogaus amžių iš veido, net jei jie to sąmoningai nesuvokia, – aiškino tyrinėtoja Aurélie Porcheron. – Rezultatai taip pat rodo, kad žmonės, paryškindami kai kuriuos veido bruožus, vizualiai gali keisti savo amžių.“

Atliekant tyrimą veido kontrastas buvo apibrėžtas pagal tai, kaip akys, lūpos ir antakiai išsiskyrė iš likusios veido dalies. Šie trys akcentai buvo pasirinkti sąmoningai, nes senstant jie blanksta ir vis mažiau išsiskiria.

Taigi pamirškite botoksą, sudėtingą makiažo rutiną ir bergždžius senėjimą stabdančius serumus bei papildus. Vietoj to naudokite kosmetiką ir metodus, kurie veidui suteikia kontrasto ir per kelias jus vizualiai pajaunina.

Lūpos

Rinkitės tokių spalvų lūpų dažus, kurios kontrastuoja su jūsų odos tonu. Jei norite atrodyti jaunatviškiau, meskite į šalį visus neutralius, nude atspalvius ir išbandykite ryškią raudoną spalvą. Įsigykite lūpų pieštuką, kuris dar labiau išryškins skirtumą.

123RF.com nuotr./Moteris raudonomis lūpomis
123RF.com nuotr./Moteris raudonomis lūpomis

Akys

Čia galioja tas pats patarimas: svarbiausia – kontrastas. Įsigykite akių šešėlius, kurie paryškintų jūsų akis ir suteiktų joms spindesio. Mėlynoms akims tinka bronzos ir vario atspalviai, žalioms, lazdyno ir rudoms akims geriausia naudoti purpurinius ir tamsesnius atspalvius.

Odos tonas čia taip pat svarbus. Ekspertai rekomenduoja, kad kuo tamsesnis jūsų odos atspalvis, tuo šiltesni turėtų būti jūsų akių vokų šešėliai, o jei odos atspalvis šviesesnis, akių vokų šešėliai – šaltesni.

Akių pieštukas irgi labai svarbus. Galite naudoti gelinį, kietą ar skystą pieštuką viršutinei blakstienų linijai paryškinti. Galite ryškinti ir apatinę, jei darote labiau dūminį makiažą. Ir, žinoma, visada naudokite tušą, kad blakstienos atrodytų ilgos, storos ir juodos.

123RF.com nuotr./Mėlyni akių vokų šešėliai
123RF.com nuotr./Mėlyni akių vokų šešėliai

Antakiai

Išryškinkite antakius, naudodamos rudą antakių pieštuką. Kaip išsirinkti tinkamą atspalvį? Jei esate brunetė, jūsų antakių pieštukas turi būti vienu tonu šviesesnis nei jūsų plaukų spalva. Blondinėms reikėtų rinktis vienu ar dviem tonais tamsesnį antakių pieštuką, o raudonplaukėms – derinti prie plaukų spalvos.

Paryškinusios antakius pieštuku, perbraukite juos skaidriu antakių geliu (naudodamos specialų šepetuką), kad jie visą dieną išliktų savo vietoje.

123RF.com nuotr./Antakiai
123RF.com nuotr./Antakiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas