Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė buvęs mados namų „Lanvin“ dizaineris Alberas Elbazas

Izraelietis dizaineris Alberas Elbazas, 14 metų dirbęs prancūzų mados namų „Lanvin“ kūrybos vadovu, taip pat mados namuose „Yves Saint Laurent“, šeštadienį, balandžio 24-ąją, būdamas 59-erių mirė Amerikos ligoninėje Paryžiuje, praneša vogue.co.uk.
Alberas Elbazas
Alberas Elbazas / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Mirtis Mada

Apie mirtį, kurios priežastis kol kas nežinoma, kaip teigiama, patvirtino Šveicarijos bendrovės „Richmont“, su kuria bendradarbiavo dizaineris ir kuri rėmė naujausią A.Elbazo prekių ženklą „AZ Factory“, įkūrėjas.

„Praradau ne tik kolegą, bet ir mylimą draugą, – sakė „Richemonto“ įkūrėjas ir pirmininkas Johannas Rupertas savo pareiškime, paskelbtame balandžio 25-ąją, dieną po staigios dizainerio mirties.

– Alberas buvo užsitarnavęs pelnytą reputaciją kaip vienas ryškiausių ir mylimiausių šios pramonės atstovų. Mane visada žavėjo jo intelektas, jautrumas, dosnumas ir nevaržomas kūrybingumas. Tai buvo išskirtinės šilumos ir talento žmogus, o jo vienintelis matymas, grožio jausmas ir empatija palieka neišdildomą įspūdį.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Alberas Elbazas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Alberas Elbazas

Maroke gimęs vizionierius A.Elbazas geriausiai žinomas dėl savo indėlio į prancūzų mados namus „Lanvin“, kurių kūrybos vadovu dirbo nuo 2001-ųjų iki 2015-ųjų. Pasitraukęs iš jų, penkerius metus dizaineris buvo dingęs iš mados pasaulio padangės. Tačiau šių metų sausį, vykstant aukštosios mados savaitei Paryžiuje, A.Elbazas sugrįžo su nauju projektu „AZ Factory“.

„Scanpix“/„Zumapress“ nuotr./„AZ Factory“ 2021 m. pavasario ir vasaros aukštosios mados kolekcijos modeliai
„Scanpix“/„Zumapress“ nuotr./„AZ Factory“ 2021 m. pavasario ir vasaros aukštosios mados kolekcijos modeliai

Mados namai „Lanvin“ savo instagramo paskyroje pasidalijo a.a. dizainerio nuotrauka su prierašu: „Merci Alber“ (liet. „Ačiū, Alberai“).

Birželio 12-ąją dizaineriui būtų suėję 60 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas