Simona Burbaitė, 24 m., modelis, tinklaraštininkė:
„Ilgai eksperimentavau ir ieškojau, kas mano organizmui tinka labiausiai. Esu mėginusi ne vieną dietą, bet visos buvo nesėkmingos. Prieš kiekvieną naują dietą pasikartojančios „paskutinės vakarienės“ (kai atrodo, kad daugiau tokio maisto niekada gyvenime nebegalėsi valgyti, tad prisikerti tiek, kad sunku pakilti nuo stalo ir skauda pilvą) taip pat sukelia šoką kūnui. Tik supratus sveiko gyvenimo būdo naudą man pavyko pasiekti norimą rezultatą.
Negaliu pasigirti greita medžiagų apykaita, bet darbas reikalauja nepriekaištingų formų, todėl turiu prisižiūrėti.
Negaliu pasigirti greita medžiagų apykaita, bet darbas reikalauja nepriekaištingų formų, todėl turiu prisižiūrėti. Tai man nėra kančia. Valgau visa, kas skanu, tik labai klausau kūno: susikuriu sau tinkančius, gardžius ir sveikus receptus.
Pagrindinis principas visur, o ypač mityboje, – žinoti saiką. Nuo stalo pakylu, kai dar nesijaučiu visiškai soti. Taip pat stengiuosi valgyti reguliariai: kas 3 valandas, 5 kartus per dieną. Vaisius, kruopas, duoną valgau pirmoje dienos pusėje, o antroje renkuosi šviežias arba garintas daržoves.
Maistą stengiuosi gaminti namie, todėl žinau, kas yra mano lėkštėje. Jei norisi pasisaldinti gyvenimą, tai darau atsižvelgdama į malonumą ir kokybę.
Kaip yra pasakiusi garsiausia visų laikų manekenė Kate Moss, „nothing tastes as good as skinny feels“. Be to, rašau maisto dienoraštį – taip patogiau kontroliuoti, ko ir kiek valgyti, planuoti kitos dienos meniu.
Sportas – darbo dalis. Privalau nuolat būti puikios fizinės formos. Mano darbas nenuspėjamas: niekada nežinai, kada ir kiek ilgai teks pozuoti pritūpus, pasistiebus, stovėti ar vaikščioti su aukštakulniais, taigi turi būti fiziškai pasirengusi.
Sporto klube lankausi jau daug metų, tad puikiai žinau, kokius pratimus atlikti. Sportuoju beveik kasdien, o poilsio dienomis įsitraukiu į kitokią aktyvią veiklą, pavyzdžiui, slidinėjimą, šokinėjimą ant batuto ar kovos meną muai tai.“
Simonos savaitės meniu
brokoliniai kopūstai;
žiediniai kopūstai;
batatas;
svogūnai;
morkos;
pievagrybiai;
cukinijos;
pomidorai;
avokadai;
bananai;
obuoliai;
gūžinės salotos;
špinatai;
ruginė visų grūdo dalių duonelė;
natūralus žemės riešutų sviestas;
anakardžiai;
medus;
grikiai;
zizanijų kruopos;
bolivinių balandų sėklos;
100 proc. pomidorų pasta;
vištienos sriuba „Nutriless“;
mocarela;
kietasis sūris „Džiugas“;
kiaušiniai;
tyras alyvuogių aliejus;
kokosų aliejus;
liesas islandiškas jogurtas;
ryžių pienas;
ispaninių šalavijų sėklos;
lašišų filė;
šaldytos krevetė;
tunai savo sultyse.
Laukite tęsinio – kitąkart sužinosite apie TV laidų vedėjos Agnės Zacharevičienės, trenerės Svetlanos Stankevičienės bei lengvaatletės Airinės Palšytės sveikos mitybos principus, fizinį aktyvumą ir sužinosite, kokių produktų visada rasite jų pirkinių krepšeliuose.