Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja „Max Mara“ pavasario/vasaros 2024 kolekcija – šiuolaikinei didmiesčio moteriai, nepraradusiai ryšio su gamta

„Keiskite kalavijus į plūgus, o ietis – į genėjimo peilius“, – sakoma senoje patarlėje. Būtent taip pasielgė Moterų žemės armija, civilinė organizacija, XX a. ketvirtajame dešimtmetyje suvienijusi įvairių socialinių sluoksnių moteris iš Anglijos kaimų ir miestų, kad dirbtų žemę ir maitintų tautą kartu
Nauja „Max Mara“ pavasario/vasaros 2024 kolekcija – šiuolaikinei didmiesčio moteriai, nepraradusiai ryšio su gamta
Nauja „Max Mara“ pavasario/vasaros 2024 kolekcija – šiuolaikinei didmiesčio moteriai, nepraradusiai ryšio su gamta / „Max Mara“ nuotr.

Žemės armija tikėjo savo karių ugdymu. Daugelis jos gretose pirmą kartą pajuto mokymosi skonį. Ir jų lavinimas buvo skirtas ne tik darbui. Žemės armijos narės buvo skatinamos užsiimti kūrybine veikla. Žurnalas „The Land Girl“ spausdino jų literatūrinius kūrinius, o 1944 m. ne kas kitas, bet Vita Sackville-West gavo užsakymą parašyti Žemės armijos istoriją pasakojančią knygą, kurioje visas skyrius buvo skirtas armijos poezijai. Vita Sackville-West į „Max Mara“ koliažą įnešė tamsaus sardoniško ekscentriškumo prieskonį. Jos sodo esančio Sissinghurst kaimelyje vaizdai įkvėpė pasirinkti margus pilnavidurių žiedų raštus, nugulusius rafinuotame juodos ar smėlio spalvos fone.

Džinsiniu kombinezonu vilkinti Demetra. Moderniose nuotraukose ir kino juostose „žemės mergaitės“ vaizduojamos kaip rausvaskruostės deivės idiliškame kraštovaizdyje. Jų dėvimos kareiviškos jojiko kelnės, darbiniai kombinezonai ir kiti klasikiniai darbo drabužiai įkvėpė „Max Mara“ sukurti praktiškojo glamūro drabužius su sodo kastuvėlį galinčiomis paslėpti kišenėmis, sustiprintais dygsniais ir tvirtomis petnešomis. Kolekcijos drabužiai pasiūti iš tankaus audinio, nudažyto gausybe spalvų, primenančių kvapiųjų pelėžirnių žiedus, maištaujančius kaimiškame gėlių darželyje. Žinoma, kolekcijoje yra ir neutralių smėlio atspalvių, suteikiančių santūrios prabangos pojūtį tobulai pasiūtiems lietpalčiams, laisviems militaristinio stiliaus švarkams ir lengviems kombinezonams. Vakariniuose deriniuose nepalaužiamos elegancijos nuotaika perkeliama į sodininko prijuosčių įkvėptas sukneles atvira nugara ir trigubų šifono sluoksnių suknias su gabardino juostomis.

Galbūt pasirinkta tema ir pastoralinė, tačiau ši kolekcija dedikuota didmiesčio moteriai ir atspindi šiuolaikinės sodininkystės maniją. Ar pastebėjote, kad kiekvienas laisvas kvadratinis metras mieste staiga pražydo? Tokios miesto moters rankinėje dažniau rasite nešiojamąjį kompiuterį ir pietų dėžutę nei šviežias sodo gėlės, o jos avimi aukštakulniai su dirželiais dėvimi vaikščiojant šaligatviu, bet ne kasant žemę. Ir vis dėto, kaskart pasipuošusi „Max Mara“ „žemės merginos“ įvaizdžiu, ši moteris leidžia suprasti, kad ir ji priklauso naująjai bangai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito