Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nauji išskirtiniai pasiekimai: Lietuvoje išmatuotas ilgiausių plaukų ir kasų pynimo ilgis

Agentūra „Factum“ prie Lietuvos kultūros fondo į Lietuvos išskirtinių pasiekimų knygą, anksčiau vadintą Lietuvos rekordų knyga, įrašė kelis tarptautinėje parodoje „Moters pasaulis 2022“ pagerintus išskirtinus pasiekimus, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Ilgiausia iš kasų kasa“
„Ilgiausia iš kasų kasa“ / Vytauto Navaičio nuotr.

Pažymėtinas jau daugelį metų mados įmonės „Mažasis modelis“ rengiamas ilgaplaukių konkursas. Ne visoms mergaitėms vienodai greitai auga plaukai. Ne visos juos ir augina, bet visi mes gėrimės ilgaplaukėmis ir gražiakasėmis. Šį kartą ilgaplaukės keturiolikmetės dvynės Emilė ir Skaistė Kazlauskaitės iš Ukmergės pasiekė naują dar neregistruotą savo amžiaus grupės dvynių ilgiausių plaukų pasiekimą. Kiekvienos jų plaukai yra po 122 cm ilgio.

Vytauto Navaičio nuotr./Dvynės Emilė ir Skaistė Kazlauskaitės, jų plaukai siekia po 122 cm
Vytauto Navaičio nuotr./Dvynės Emilė ir Skaistė Kazlauskaitės, jų plaukai siekia po 122 cm

Po ilgaplaukių konkurso 97 dalyvės, paragintos Kauno grožio salono „Paula“ vadovės Jolitos Zujienės ir grožio lofto vadovės Kristinos Gorodeckienės, susipynė savus plaukus į kasas, o tas kasas dar supynė su kitų ilgaplaukių kasomis. Taip Kauno „Žalgirio“ arenoje susidarė ilgaplaukių kasų kasa. Ji žiūrovų akivaizdoje buvo kruopščiai išmatuota. Matavimai parodė, kad naujosios kasų kasos ilgis yra 142,1 metro. Išankstiniais duomenimis manoma, kad tokia kasų kasa gali būti ilgiausia pasaulyje. Ar ją Guinnesso biuras patvirtins ilgiausia pasaulyje, sužinosime ateityje.

Ankstesnis išskirtinis pasiekimas buvo registruotas 1996 m. Vilniaus spaudos rūmuose, kai vaikų ir paauglių žurnalas „Genys“ surengė „Gražiakasės“ konkursą. Per pertrauką 127 mergaičių kasų kasa nusitęsė net 107,7 metro per du Spaudos rūmų aukštus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas