Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduotuvė Kretingoje kainomis stebina pirkėjus: atvažiuoja net vilniečiai

Vaikiški komplektukai vos nuo 4.99 Eur, tamprės moterims nuo 3.99 Eur, kelnės vyrams vos nuo 5.50 Eur „Taip, tai įmanoma“, – sako Kretingoje esančios parduotuvės „Saiva“ įkūrėja ir vadovė Kristina Puškorienė. Puiki naujiena – parduotuvė www.saiva.lt jau pradėjo veikti ir internete. Čia žmonės gali stebėti, kada vyksta išpardavimai ir saugiai, neišeidami iš namų apsipirkti.
„Saivos“ parduotuvės Kretingoje asortimentas"
„Saivos“ parduotuvėje Kretingoje darbuojasi ir Kristinos Puškorienės dukros / Jūratės Čiakienės nuotr.

„Saivos“ parduotuvė Kretingoje per kelerius metus tapo ne paprasta parduotuve, o reiškiniu. Jos duris, ieškodami kokybiškos aprangos už nedidelę kainą, praveria ne tik kretingiškiai – žmonės čia važiuoja net iš Vilniaus.

800 kvadratinių metrų parduotuvėje galima įsigyti ne tik drabužių, tačiau ir namams reikalingų prekių – patalynės, rankšluosčių ir kitų, taip pat – papuošalų, šventės dekoro elementų.

„Yra ir didelis, maždaug 200 kvadratų skyrius vyrams, atskiras avalynės skyrius“, – sakė verslininkė. Na, o internetinėje parduotuvėje www.saiva.lt galite viską rasti net neišeidami iš namų!

„Saivos“ nuotr./„Saivos“ parduotuvės Kretingoje asortimentas"
„Saivos“ nuotr./„Saivos“ parduotuvės Kretingoje asortimentas"

Norėjo, kad vaikai nesidairytų į užsienį

Pasak K.Puškorienės, tai – šeimos verslas. Čia dirba Kristinos dukros ir žentai, o moteris tikisi, kad, atėjus laikus, į verslą įsijungs ir anūkai: „Iš kartos – į kartą. Su šeimos nariais tikrai nėra sunku dirbti. Svarbiausia – sutarimas, paremtas pagarba.“

K.Puškorienė prekybos srityje dirba jau apie du dešimtmečius, todėl savo verslo kūrimas jai nebuvo tarsi pradžiamokslis. „O „Saiva“ veikia nuo 2014 metų. Atsirado ji kaip ir visi verslai – istorija nėra nei išskirtinė, nei ypatinga. Kai užaugo vaikai – prisijungė ir jie. Nenorėjome, kad išvažiuotų dirbti ir gyventi į užsienius, norėjome, kad dirbtų Lietuvoje, čia kurtų verslą ir nesidairytų kitur“, – kalbėjo moteris.

Nuo 2014 metų keitėsi ir pati parduotuvė. Iš karto ji buvo perpus mažesnė ir net be matavimosi kabinų.

Kurdama verslą K.Puškorienė sau ir klientams akcentavo – tai vieta, kur galima įsigyti gražių ir kokybiškų drabužių „pagal kišenę“.

Vėliau įrengtos ne tik matavimosi kabinos, tačiau išaugo ir pati parduotuvė – tiek plotu, tiek asortimentu.

Jūratės Čiakienės nuotr./„Saivos“ parduotuvėje Kretingoje darbuojasi ir Kristinos Puškorienės dukros
Jūratės Čiakienės nuotr./„Saivos“ parduotuvėje Kretingoje darbuojasi ir Kristinos Puškorienės dukros

Pirkėjai atvažiuoja net iš Vilniaus

„Kodėl parduotuvė tapo tokia populiari? Sunku pasakyti. Bet greičiausiai todėl, kad žmonės čia gali apsipirkti už prieinamą kainą, kokybė – gera. Daug yra sudedamųjų dalių.

Labai norime atrinkti ir klientams pasiūlyti tai, kas madinga, labai didelį dėmesį skiriame kokybei. Stebime mados tendencijas, patys važiuojame į įvairias Europos šalis atrinkti drabužių. Rūpinamės verslu, rūpinamės klientais. Labai mylime savo darbą – todėl ir pavyko sukurti sėkmingą verslą“, – kalbėjo K.Puškorienė.

Verslininkė sako, kad jų klientai – žmonės, gaunantys vidutines pajamas, kurie ieško kainos ir kokybės santykio.

„Žmonės atvažiuoja iš įvairių regionų, net ir iš Vilniaus. Nemažai tokių, kurie, viešėdami Palangoje, užsuka ir pas mus. Taip pat apsipirkti atvažiuoja žmonės iš Tauragės, Šilutės, Klaipėdos – iš visur. Įvairiausi klientai.

Klientai vis klausdavo, kodėl nėra internetinės parduotuvės. Tad įvertinę, kad toks poreikis yra, jau turime ir elektroninę parduotuvę WWW.SAIVA.LT. Ji kone iš karto tapo labai populiari. Čia žmonės gali stebėti, kada vyksta išpardavimai ir saugiai, neišeidami iš namų apsipirkti“, – kalbėjo pašnekovė.

„Saivos“ nuotr./„Saivos“ parduotuvės Kretingoje asortimentas
„Saivos“ nuotr./„Saivos“ parduotuvės Kretingoje asortimentas

Žinomas vardas ne visada lemia kokybę

Kiek kainuotų čia apsipirkti, pavyzdžiui, pavasario sezonui? Kristina sako, kad taip skaičiuoti būtų sunku, mat kiekvieno žmogaus poreikiai skirtingi.

„Bet, tarkime, gražų megztuką galima nusipirkti už 9.99 eurų. Ir jis nebus išpardaviminis, praėjusio sezono. Džinsai – nuo 9.99 eurų, palaidinės nuo 3.99eur, stilingi marškinėliai nuo 2.99eur, kojinės – nuo 0.30 centų.

Aš visą laiką sakau, kad žmogus turi galimybę nusipirkti naujus, o ne dėvėtus drabužius. Ir dar vienas pastebėjimas – žinomas prekės ženklas ne visada reiškia kokybę. Sakau tai iš patirties.

Tarkime, tamprės mergaitėms pas mus kainuoja nuo dviejų eurų. Bet pamatytumėt, kokia jų kokybė. Ne tik pats vaikas nešios, bet išaugus dar ir kitam atiduos“, – kalbėjo K.Puškorienė.

„Saivos“ nuotr./„Saivos“ parduotuvės Kretingoje asortimentas"
„Saivos“ nuotr./„Saivos“ parduotuvės Kretingoje asortimentas"

Renkasi pagal žmonių poreikius

Prekės į Kretingą atkeliauja iš viso pasaulio, nemažai jų – iš Italijos, mat šios šalies gamintojų drabužiai labai mėgstami klientų: „Patys renkame kolekcijas, o itališka produkcija labai gera, labai madinga.“

Pati Kristina nuolat varto įvairių šalių madų žurnalus, o prekes atrenka vadovaudamasi savo nuojauta, ilgamete darbo patirtimi: „Kiekvienoje šalyje drabužiai skirtingi, kiek skiriasi mados tendencijos. Mes renkamės pagal mūsų žmonių poreikius.“

K.Puškorienė sako pastebėjusi, kad atradus sau tinkantį ir patinkantį drabužį pasikeičia ir žmogaus veidas – jis spinduliuoja gerą emociją, pasitikėjimą savimi.

„Kodėl taip yra ir kodėl mus taip veikia drabužiai? Gal todėl, kad gyvenime trūksta gerų emocijų. Atrodom atsinaujinę, atrodom gražesni. Taip mus Dievulis sukūrė“, – šyptelėjo K.Puškorienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas