Sportas gyvai

Paryžiaus mados savaitė: aktualiausios tendencijos ir paramą Ukrainai išreiškusi „Balenciaga“

Tradiciškai didysis mados savaičių ketvertas užbaigiamas renginiais Paryžiuje. Taip jau yra nusistovėję, kad būtent šiame mieste kasmet susitelkia patys ryškiausi ir laukiamiausi mados vardai, pristatantys ateinančių sezonų naujoves.
Paryžiaus mados savaitė
Paryžiaus mados savaitė / Vida Press, „Scanpix"/SIPA nuotr.

Paryžiaus mados savaitė kaskart susilaukia be galo daug dėmesio ir tai neturėtų stebinti. Ryškūs mados vardai, išskirtiniai pristatymai, paryžietiškas elegancijos dvelksmas ir novatoriški dizainerių posūkiai sutraukia viso pasaulio dėmesį keletui mada persmelktų dienų.

Kaip visada išskirtinė Paryžiaus atmosfera tarsi įsigeria į demonstruojamas kolekcijas, o atskirti šio miesto braižą nėra sunku. Kokybė ir subtilumas yra juntami bei regimi bene visose kolekcijose nepaisant to, kokias konstrukcines ir dizaino priemones akcentuoja konkretūs kūrėjai.

Nors tarp pristatymų figūravo ypač skirtingų krypčių dizainerių darbai – nuo absoliutaus minimalizmo iki eksperimentinių ieškojimų – visgi, kaip ir anksčiau vykusiose mados savaitėse, tam tikri bendri motyvai atsikartoja bei leidžia susiformuoti preliminarų ateinančio rudens vaizdą.

Aštrios linijos

Dizainerių kolekcijose pristatyti siluetai verčia atkreipti dėmesį į gana aštrius kirpimus bei linijų užbaigimus. Kampuotumas matomas ties krūtinės linija, rankovėmis, kitais drabužio konstrukcijai aktualiais taškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius