Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patricija Gadžijeva – apie save, šeimos ritualus, atsakingą madą ir meilę Pietų šalims

Mama ir žmona, laisva, veikli ir mokanti džiaugtis gyvenimu. Taip pati save pristato kavinių tinklo „Ali šokoladinė“ bendraįkūrėja Patricija Gadžijeva. Pasak jos, gyvenimą reikia kurti pačiam – spalvotą ir įvairialypį – ir nelaukti, kad kas nors tai padarytų už mus.
Patricija Gadžijeva
Patricija Gadžijeva / Deimantės Dubauskaitės nuotr.

Pokalbį su kavinių „Ali šokoladinė“ bendraįkūrėja P.Gadžijeva pristato mados prekių nuomos paslauga „Rent Boutique“, inicijavusi socialiai atsakingos mados kampaniją „I'm THAT girl“ (liet. „Aš esu TA mergina“).

Šią kampaniją sudaro įkvepiantys pokalbiai su Lietuvoje žinomomis ir savo gyvenimo būdu įdomiomis moterimis – apie mados vartojimą, jų stilių, laisvalaikį ir kitus mergaitiškus dalykus.

„I’m THAT girl“ – tai moteris, kuri pasitiki savimi, yra unikali savo požiūriu ir apsirengimo stiliumi, ji nesivaiko greitos mados tendencijų, o veikiau formuoja savitą gyvenimo būdo filosofiją.

Moteriškas pokalbis su P.Gadžijeva vyko šią vasarą atsidariusioje naujausioje „Ali šokoladinėje“ Vilniuje.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Patricija Gadžijeva
Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Patricija Gadžijeva

– „I’m THAT girl“ yra oficialus „Rent Boutique“ kampanijos šūkis. Kokia mergina esi tu?

– Pirmiausia esu mama ir žmona, kiekvieną dieną besirūpinanti kasdieniais ir labai žemiškais dalykais tiek namuose, tiek darbe. Esu laisva, veikli ir mokanti džiaugtis gyvenimu. Labai dažnai sakau, kad gyvenimą reikia kurti pačiam – spalvotą ir įvairialypį, o taip gyventi ir džiaugtis bus kur kas paprasčiau, nereikia laukti, kol kas nors tai padarys už tave.

Džiaugiuosi visomis gyvenimo akimirkomis ir kartais pati stebiuosi, kaip į daugelį gyvenimo situacijų žiūriu labai optimistiškai.

Esu šiuolaikiška, galvoje nuolat knibžda daugybė idėjų, svajonių ir planų jas įgyvendinti. Džiaugiuosi visomis gyvenimo akimirkomis ir kartais pati stebiuosi, kaip į daugelį gyvenimo situacijų žiūriu labai optimistiškai, net tada, kai viskas gali atrodyti labai blogai. Vadovaujuosi požiūriu, kad niekada nėra padėties be išeities.

– Vaikystėje buvai labiau princesės ar Pepės Ilgakojinės tipažo mergina?

– Ankstyvojoje vaikystėje save prilyginčiau Pepei, buvau vaikas, kuriam tikrai nerūpėjo nei mokslai, nei kaip atrodau. Galvoje turbūt buvo tik viena mintis – kaip greičiau sprukti į kiemą ir bėgti karstytis medžiais su vaikais. Tiesa, buvau ir didelė svajotoja, kaip mano mama mėgsta sakyti, gyvenau savame pasaulyje su savo pačios susikurtais žaidimais, su popieriaus lapu ir teptuku rankoje.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Patricija Gadžijeva
Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Patricija Gadžijeva

Bėgant laikui ir artėjant paauglystės laikotarpiui viskas kardinaliai pasikeitė, tikiu, kad tam įtakos turėjo supanti aplinka, mokykla. Staiga pradėjo rūpėti, kaip atrodau, kaip eisiu apsirengusi į mokyklą ir pan. Šiame gyvenimo etape save prilyginčiau princesės tipui, o gal netgi labiau tipinės mergaitės. Juk daugelis mūsų turbūt norėjome turėti ilgus plaukus, rengtis gražiausiomis suknelėmis ir puoštis aksesuarais.

– Kokia yra šiuolaikinė mergina? Kuo ji domisi, ką ji veikia, kur eina?

– Manau, kad šiuolaikinės moterys yra beprotiškai skirtingos, bet jas visas sieja didelis noras siekti karjeros aukštumų, nesvarbu kurioje srityje. Šiuolaikinė mergina yra išsilavinusi, aiškiai siekianti užsibrėžtų tikslų ir be niekieno pagalbos juos įgyvendinanti. Ji yra veikli, stilinga, protinga ir kelianti aukštus reikalavimus sau.

– Suknelė, lyg jau įprasta, yra neatsiejamai gretinama su moteriškumu. Kaip atrodytų suknelė, kuri reprezentuotų tave – tavo charakterį, stilių?

– Viskas priklausytų nuo to, kur tą dieną ją vilkėčiau. Jei tai būtų draugų vestuvės, rinkčiausi tokią, kuri pabrėžia mano figūros privalumus ir paslepia trūkumus – tai suknelė žemiau kelių, su labai giliu skeltuku ir atidengianti pečius. Jei tai būtų darbo diena, rinkčiausi klasikinę susagstomą suknelę su diržu per liemenį. O karštą atostogų dieną vilkėčiau labai lengvo audinio ir laisvai krintančią pastelinių atspalvių suknelę.

– O kaip tave pamatytume apsirengusią kasdien?

– Mano stilius kiekvieną dieną yra labai paprastas: tai gali būti visiškai paprasti klasikiniai balti marškiniai, lengvas pastelinis megztukas, džinsinis švarkelis, balti džinsai ir šviesūs sportiniai bateliai. Man labai svarbu jaustis patogiai ir žinoti, kad mano apranga – tai aš. Nekenčiu tų momentų, kai išėjusi iš namų suprantu, kad šis drabužis yra ne man, tada jaučiuosi lyg būčiau ne su savo oda.

– Kaip atrodo tavo diena?

– Mano rytas prasideda anksti, bet kai dar tik pradedu ruoštis į darbą, mano vyras jau keliauja pro duris. Tai yra ženklas, kad sūnui Ajui laikas keltis į darželį.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Patricija Gadžijeva
Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Patricija Gadžijeva

Kartu ruošiame pusryčius ir iškeliaujame: aš – į darbą, o Ajus – į darželį. Dieną turiu įvairiausių veiklų, susitikimai su klientais ar partneriais, rytiniai susirinkimai su personalo darbuotojais, įvairūs popieriai ir darbas su dokumentais. Žinoma, pietūs būtinai būna mieste.

Man labai svarbu jaustis patogiai ir žinoti, kad mano apranga – tai aš.

Po jų keliauju pasiimti Ajaus iš darželio ir lekiame namo gaminti vakarienės. Virtuvė namuose tapo namo tvirtove, tad čia besisukinėdami laukiame grįžtančio tėčio.

Vakarais, jei lieka laiko, keliaujame į parką pasivažinėti dviračiais ar tiesiog ramiai pasivaikščioti, grįžę pažaidžiame įvairius žaidimus ir einame ilsėtis.

Būna vakarų, kai jaučiu, kad nusipelniau šiek tiek laiko sau. Esu žmogus pelėda, tad vėlyvais vakarais galiu veikti įvairiausius dalykus: skaityti, naršyti internete savo mėgstamuose puslapiuose, planuoti artimiausias šeimos atostogas.

– Kokia pagrindinė tavo stiliaus taisyklė?

– Geriau mažiau nei daugiau. Mėgstu švarų ir detalėmis neperkrautą įvaizdį. Ir, žinoma, nepriekaištingas manikiūras, švarūs ir sveiki plaukai bei lengvas ir neperspaustas makiažas.

Mėgstu švarų ir detalėmis neperkrautą įvaizdį.

– Kokia tavo grožio rutina?

– Lygiai tokia pati, kaip ir mano grožio taisyklės. Labai svarbūs nuolatiniai vizitai pas manikiūro specialistą ir plaukų stilistą.

– Ar turi ritualų? Kokie jie?

– Šventas mūsų šeimos ritualas yra vakarienė, kai visa šeima susėdame prie bendro stalo, dalijamės dienos įspūdžiais, rūpesčiais ir kalbame apie ateinančios dienos planus. Kalbant apie asmeninius mano pačios ritualus, tai yra rytas, kai bent 15 minučių galiu leisti sau ramiai išgerti puodelį karštos kavos.

– Trys progos, kurioms būtinai rinktumeisi suknelę ir jos jokiais būdais neiškeistum į kelnes?

– Vestuvės, krikštynos, karšta atostogų diena.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Patricija Gadžijeva
Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Patricija Gadžijeva

– Ką rastume tavo vakarinėje delninėje?

– Žinoma, kad tai būtų telefonas, lūpų dažai ar blizgis, kreditinė kortelė, kompaktinė pudra ir namų raktai. Tačiau tiek daiktų sutalpinu labai retais atvejais.

Į pasimatymą eičiau su visa Prancūzijos Rivjera. Ką tik grįžau iš kelionės po tuos krantus. Supratau viena – kad mano siela arba jau gyveno, arba dar gyvens kur nors Viduržemio jūros pakrantėse.

– Į ką atsižvelgi rinkdamasi drabužį? Kokios savybės tau svarbiausios?

– Tai priklauso nuo to, kokiai progai jis skirtas. Atsižvelgiu į medžiagos sudėtį, man labai svarbus ilgis, negaliu pakęsti vos nugarą ar pilvą dengiančių drabužių arba trijų ketvirčių rankovių.

– Kuo, tavo nuomone, „Rent Boutique“ projektas yra unikalus?

– Tuo, kad skatina atsakingai vartoti madą, tai galimybė ne tik sutaupyti, bet ir atrodyti išskirtinai madingai. Mūsų visuomenė pagaliau pradeda suprasti, kas yra atsakingas gamtos puoselėjimas ir kad kiekvienas prie to galime prisidėti vienais ar kitais būdais, o visa tai reikia pradėti daryti nuo savęs.

Džiaugiuosi, kad galiu vadintis „I’m that girl“ projekto ambasadore, nes tai simbolizuoja atsakomybę ir skatina naudą aplinkai.

– Tavo rekomenduojamas sveikas receptas?

– Pusryčiams rekomenduočiau buratą su šviežiais pomidorais, bazilikais ir balzamiku. Greita, skanu ir sveika.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Patricija Gadžijeva
Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Patricija Gadžijeva

– Su kokiu miestu eitum į pasimatymą?

– Į pasimatymą eičiau su visa Prancūzijos Rivjera. Ką tik grįžau iš kelionės po tuos krantus. Supratau viena – kad mano siela arba jau gyveno, arba dar gyvens kur nors Viduržemio jūros pakrantėse. Ten viskas yra užburiančiai nuostabu. Barselona – miestas, turintis viską, į jį grįžčiau dar ir dar.

– Kokios yra tavo trys mėgstamiausios Lietuvos vietos?

– „Ali šokoladinė“ – be jokios abejonės, restoranas „Stebuklai“ ir mano namai.

– Joga ar bėgimas?

– Joga.

– „Instagram“ profiliai, kuriuos seki?

– Visi žmonės, kuriuos seku, mane įkvepia. Vieni diktuoja naujausias madų tendencijas, kiti užsiima man priimtinomis veiklomis, pasufleruoja artėjančių atostogų maršrutus.

– Knyga, blogas ar podcast’as?

– Knyga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai