Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasariškas manikiūras: kokios spalvos madingiausios šį sezoną ir kokias nagų dekoro tendencijas derinti?

Kaip lakuosime nagus šį pavasarį? Manikiūro ir pedikiūro meistrė Juliana Perveinienė sako, kad, kalbant apie nagų tendencijas, dabar remiamasi ne tik tuo, ką diktuoja podiumas, bet ir tuo, ką socialiniuose tinkluose skelbia tinklaraštininkės. Taigi – kokios nagų lako spalvos ir dekoravimo būdai dabar madingiausi?
Manikiūras
Manikiūras / 123RF.com nuotr.

Madingiausios šio sezono spalvos

Pokalbį su manikiūro ir pedikiūro meistre J.Perveiniene pradedame nuo spalvų, kurių po žiemos sezono esame taip išsiilgę.

Karolinos Beleškienės nuotr./Juliana Perveinienė
Karolinos Beleškienės nuotr./Juliana Perveinienė

Dar baigiantis 2020-iesiems spalvų institutas „Pantone“ paskelbė šių metų madingiausias spalvas. Laurus susižėrė švytinti, skaisti geltona ir pilka. Šios spalvos vyraus ne tik interjere, bet ir mados bei grožio pasaulyje. Taigi nagai – ne išimtis.

Be skaisčios geltonos ir pilkos, išskirta ir daugiau „Pantone“ instituto spalvų, atspalvių, kurie bus madingi šį šiltąjį sezoną.

Pavyzdžiui, Niujorko mados savaitėje išskirti medetkų, žydros, rūdžių, prancūziškos mėlynos, žalsvos pelenų, tamsesnės koralinės, mėtų, ametisto orchidėjos, aviečių šerbeto, rašalo, sviestinio kremo, dykumos rūko, gluosnio atspalviai. Londono – švelnios rožinės, žaliųjų marinuotų pipirų, violetinės rožinės, oranžinės ochros, paplūdimio stiklo, indigo, mėlyno atolo, krintančios lavos, makiato, poliarinės nakties ir kiti atspalviai.

J.Perveinienė, peržvelgusi podiumo tendencijas, išskyrė tris spalvas, kuriomis dažniausiai buvo lakuojami modelių nagai, pristatant šių metų pavasario ir vasaros kolekcijas. Tai – rožinė, žydra ir oranžinė.

Spalvos, maišomos tarpusavyje

Paklausta, ar vis dar madinga maišyti spalvas tarpusavyje, kai vienas ar keli nagai lakuojami kita spalva, pašnekovė sako, kad tokia tendencija niekur nedingo:

„Ir manau, kad nedings. Tai yra saviraiškos būdas, nes daugeliui vienspalvis lakavimas jau yra atsibodęs. Siekiant žaismingumo, net ir kiekvieną nagą galima nulakuoti skirtinga spalva, atsižvelgiant į tas, kurios šį sezoną madingiausios.“

Geometriniai raštai ir „negative space“

Jei vis dėlto jums spalvotas manikiūras jau yra pabodęs, J.Perveinienė siūlo pamėginti derinti kelias tendencijas, pavyzdžiui – geometriją ir vadinamąjį „negative space“.

„Negative space“ reiškia, kad dalis nago paliekama be spalvoto lako“, – paaiškino pašnekovė.

„Negative space“ ir ovalo formos raštai

Dar vienas galimas variantas, manikiūro specialistės siūlymu, – derinti „negative space“ ir ovalo formos raštus.

Minimalizmas

J.Perveinienės manymu, minimalizmas niekad neužleis savo pozicijų: „Kai atsibosta spalvoti nagai, įmantrūs raštai, visada galima tiesiog sutvarkyti nagus, odeles, nulakuoti juos skaidriu rožiniu ar kūno atspalvio laku, atlikti minimalų dekorą – uždėti kokį taškiuką ar brūkšniuką. Madistėms tai tikrai bus išeitis ir nereikės sukti galvos, o nagai atrodys puikiai.“

Žydinčios gėlės

„Kaip gi mes pavasarį be žydinčių gėlių? – šypsodamasi klausia pašnekovė ir priduria, kad šis madingas raštas aktualus ir kalbant apie manikiūrą: – Gėles galite piešti ar kitaip jomis dekoruoti nagus, svarbiausia – kad tai būtų skoninga.“

Kristalai

Nagų dekoravimą kristalais manikiūro specialistė vadina iš vieno sezono į kitą keliaujančia tendencija: „Todėl, kad tai yra pats paprasčiausias ir pats ryškiausias nagų dekoravimo būdas.“

Išskirtinis „manikiūras“

Pandemija ir karantinas atėmė iš mūsų įprastą gyvenimą. Jau spėjome primiršti, ką reiškia puoštis ir eiti į renginius, vakarėlius, susitikti vakarienės su draugais. Ši „manikiūro“ tendencija, pastebima dizainerių 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijų pristatymuose, šiemet vargu ar bus pravarti, bet nuotaikai pakelti dalijamės ir ja.

Nelakuoti nagai

Ir pabaigai – tendencija, reikalaujanti tik vieno – tvarkingų nagų. Koronaviruso pandemija neišvengiamai palietė kiekvieną sritį, mados industrija nebuvo išimtis. Dizaineriai, kurdami savo kolekcijas, taip pat atsižvelgė į pasaulinę situaciją. Galima manyti, kad aplinkybių padiktuotas natūralumas lėmė ir tai, jog kai kurių dizainerių kolekcijas pristatančių modelių nagai buvo nelakuoti.

„Tai labai neįprasta, nes dažniausiai nagai yra lakuojami. Be abejonės, visa tai padiktavo ir pandeminė situacija. Kai buvo uždaryti visi grožio salonai, juk žinome, kad moterys pačios namuose ir plaukus dažėsi, ir net kirposi, teko pačioms ir nagus tvarkytis. Gelinio lakavimo namuose atlikti negalėjai, tad išeitimi tapo trumpi, sutvarkyti, bet nelakuoti nagai“, – sako manikiūro meistrė J.Perveinienė.

Mėgstančioms natūralumą, vengiančioms ryškesnių lako spalvų, bet norinčioms, kad nagai įgautų blizgesio, pašnekovė siūlo išeitį – kruopščiai sutvarkytus nagus tiesiog nulakuoti permatomu laku. Nagai atrodys natūraliai ir estetiškai.

123RF.com nuotr./Natūraliu atspalviu lakuoti nagai
123RF.com nuotr./Natūraliu atspalviu lakuoti nagai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas