Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Plaukų meistrų iššūkiai per karantiną: nuotolinės konsultacijos, dažų kokteiliai į namus ir visagaliai eliksyrai

Garbanoti, ploni, ilgi, nuolat besipučiantys, o gal besielektrinantys? Pernelyg lėtai, o kartais pernelyg greitai ataugantys? Kiek daug galime kalbėti apie nuosavų plaukų unikalumą ir jų keliamus iššūkius.
PIRMA
Konsultuotis su plaukų meistru per nuotolį karantino metu itin pasiteisinanti praktika / „Keune“ nuotr.

Visiems mums rūpi, kaip tinkamai elgtis su nepaklusniais, skirtingų tipų plaukais ir profesionaliai išspręsti pagrindines jų problemas žiemą.

Apie natūralių ir dažytų plaukų priežiūrą, gaivinimą ir dažymą, karantino metu 15min pokalbis su tarptautinėje erdvėje žinoma plaukų meistre, kompanijos „Keune“ kūrybos vadove Edita Kavaliauskiene.

– Kai vizitą į grožio saloną tenka nukelti, sukame galvą, kaip išlaikyti plaukus sveikus ir išpuoselėtus bei tvarkytis su greitai ataugančiomis jų šaknimis?

Užvėrus duris grožio salonams, nuotolinės konsultacijos yra būdas neprisidaryti sunkiai ištaisomų grožio klaidų. Net kai salonai užverti, galimybė bendrauti su meistru niekur nedingo. Gyvo kontakto su meistru niekas nepakeis, bet kai tokios galimybės nėra, atsirado paslaugos, kurių metu suteikiame profesionalią konsultaciją.

„Femina Bona“ nuotr./Atsižvelgdamas į jūsų plaukų spalvą, tipą, būklę, problemas, plaukų meistras sukurs tik jums asmeniškai skirtą ir idealiai jūsų plaukų priežiūros poreikius atitinkantį šampūną ir kondicionerių
„Femina Bona“ nuotr./Atsižvelgdamas į jūsų plaukų spalvą, tipą, būklę, problemas, plaukų meistras sukurs tik jums asmeniškai skirtą ir idealiai jūsų plaukų priežiūros poreikius atitinkantį šampūną ir kondicionerių

Kaip gelbėjate klientų plaukams užsivėrus grožio salonų durims?

– Šiuo laikotarpiu tiekiame plaukų dažų kokteilius į klientų namus, kad kiekvienas panorėjęs galėtų save ar savo artimą pagražinti. Nusidažyti plaukus saugiai ir su profesionalo konsultacija galima ir per nuotolį.

Tokiu sprendimu tiesiame ranką klientėms, kurios įpratusios dažytis plaukus profesionaliai ir šiuo metu nežino, kokią spalvą ar dažų gamintoją pasirinkti. Mums svarbu, kad ataugusios plaukų šaknys nedrumstų nuotaikos, todėl siūlome būdą, kaip tai išspręsti.

Iš pirmo žvilgsnio gali susidaryti įspūdis, kad be daugybės plaukų priežiūros priemonių plaukų problemų neįveiksi… O kai grožio salonai uždaryti, svyra rankos.

– Gal tik pirmas įspūdis toks. Ne taip seniai rinkoje atsirado unikalių sprendimų, tokių kaip „Keune“ plaukų eliksyrai. Plaukų meistrui juos sumiksavus, atsižvelgiant į individualią žmogaus plaukų situaciją, galima sutaupyti ir laiko, ir pinigų, ir daugybės priemonių neprireiks.

Plaukų eliksyrai parenkami atsižvelgiant į esamas klientų problemas ir vienu metu gali spręsti net keletą jų: ilgiau išsaugoti dažytų plaukų spalvą, sustabdyti jų slinkimą, nuraminti sudirgusią galvos odą, padidinti plaukų apimtį ir prikelti naujam gyvybingam gyvenimui net ir karantino metu.

Plaukų kokteiliai klientus siekia ir per nuotolį

– Kaip galima šią paslaugą gauti į savo namus?

– Sukontaktavę su paslaugą užsisakiusiais asmenimis, juos pakonsultuojame, išsiaiškiname individualius poreikius. Reikiamą dažų kokteilį parenkame atsižvelgdami į pateiktus klausimus ir atsiųstas klientų plaukų nuotraukas.

„Keune Haircosmetics“ meistrai, dirbantys su plaukų dažais, surašo savo klientams dažymo formules, o profesionalios kosmetikos distributorius „Femina Bona“ pasirūpina, kad dažų kokteiliai su estetiška pakuote ir jos turiniu – būtiniausiais dažymui įrankiais ir produktais (dažų tūbelės, oksidantai, dubenėlis, šepetėlis, pirštinės, dažymo palerina, šampūnas po dažymo) ir išsamia naudojimo instrukcija pasiektų galutinį klientą bekontakčiu, saugiu būdu.

Žmonės, mėgstantys individualumą, šį kelią dievina. O pasinaudoti šia paslauga gali visi norintys naujoje virtualioje estetikos erdvėje namuritualams.lt.

Kodėl ėmėtės gelbėti klientų plaukus per nuotolį?

– Vien mintis, kad klientai, būdami karantine, ims pirkti bet kokius dažus masiniuose prekybos centruose, leido suvokti, kad grįžus į įprastas darbų vėžes ataugusių plaukų šaknų dažymui ir spalvos korekcijai mūsų meistrams prireiks labai daug laiko.

O kai kada tai ir gali likti misija neįmanoma, nes plaukai sužalojami negrįžtamai. Sugrąžinti plaukams buvusį įvaizdį net ir geriausiam meistrui per vieną korekciją – didelis iššūkis.

J.Tamulevičiūtės nuotr./„Femina Bona“ pasirūpina, kad dažų kokteiliai su estetiška pakuote ir jos turiniu – būtiniausiais dažymui įrankiais ir produktais – pasiektų galutinį klientą bekontakčiu, saugiu būdu
J.Tamulevičiūtės nuotr./„Femina Bona“ pasirūpina, kad dažų kokteiliai su estetiška pakuote ir jos turiniu – būtiniausiais dažymui įrankiais ir produktais – pasiektų galutinį klientą bekontakčiu, saugiu būdu

Tvarkingi ir prižiūrėti plaukai įmanomi ir karantiną

Kiek plaukų išvaizda priklauso nuo meistro indėlio, o kiek – nuo paties žmogaus?

– Tai, ką daro meistras, yra penkiasdešimt procentų jūsų tolimesnės šukuosenos sėkmės. Kirpimas ir dažymas – be galo svarbu, bet jei namuose naudosite netinkamus produktus, saloninis vaizdas greitai išblės. Vadinasi, svarbu bendradarbiauti. Plaukų meistras gali padėti identifikuoti iškilusias problemas, ypač keičiantis sezonams. Negali vienas produktas patenkinti visų metų poreikio, todėl svarbu konsultuotis, jei pajautrėjo oda, ėmė slinkti plaukai ar kilo kitų bėdų.

Kaip turėtų atrodyti įprastinė plaukų priežiūros rutina?

– Tam, kad plaukai neprarastų žvilgesio, svarbu pasirinkti jiems tinkančias priemones, kokybišką dažymą ir kitas chemines procedūras. Tai – vienas pagrindinių niuansų. Pažeidę plaukus ilgai vargsite ir jie neteks blizgesio.

Pradėti reikėtų nuo tinkamai pasirinkto šampūno. Jo tikslas – gerai išvalyti galvos odą.

Paskirsčius ant pirštų pagalvėlių, gerai įmasažuoti, o susidariusiomis putomis nukeliauti visu plauko ilgiu iki pat plaukų galiukų. Plaukams pakaks putų masės, nes šampūnai visad šarmingesni nei plaukų ph lygis.

Taip pat svarbu plauti galvą vėsesniu vandeniu, ypač šaltuoju metų laiku. Jis sveikiau mūsų plaukams ir odai, nes skatina mažesnį riebalinių odos liaukų išsiskyrimą, oda mažiau prakaituoja.

Prieš kondicionieriaus naudojimą plaukus reikėtų gerai nusausinti, kad juose liktų mažiau drėgmės. Patariame netepti kondicionieriaus prie pat plauko šaknų, jo pakaks ir per visą plaukų ilgį.

„Greitąja pagalba dabar vadiname į klientų namus tiekiamus plaukų dažų kokteilius ir plaukus gelbstinčius eliksyrus“, – sako E.Kavaliauskienė.

Greitąją pagalba dabar vadiname į klientų namus tiekiamus plaukų dažų kokteilius ir plaukus gelbstinčius eliksyrus

Kaip išsirinkti mūsų plaukams labiausiai tinkantį kondicionierių?

– Kondicionieriaus pasirinkimą nulemia tai, kokie mūsų plaukai. Jei labai ploni, renkamės nenuskalaujamą, purškiamą lengvos tekstūros kondicionierių. Jei plaukai vidutinio plonumo, tiks kondicionierius, kurį galime išlaikyti nuo 1-3 minučių. Nuskalauti reikėtų vėsesniu vandeniu. „Keune“ pasiūlymų paletėje yra ir plaukų blizgesio eleksyrų.

Iššūkiai atveria galimybes

Pokalbio pradžioje užsiminėte apie plaukų eliksyrus. Kokias problemas padeda jie įveikti? Kuo jie ypatingi?

– Plaukų meistras sumiksuoja juos atsižvelgdamas į individualaus žmogaus poreikį. Dėl šios priežasties jie tampa veiksmingesni nei parduotuvėje pirkti, taip vadinami kelių tipų, „universalai“.

Išklausinėjęs klientą, kokie jo prioritetai, lūkesčiai ir problemos, mūsų meistras sužino, kaip jam padėti. Įprastiniai šampūnai dažniausiai sprendžia vieną problemą, tačiau mūsų klientai pasakoja apie kelias jų vienu metu: „Plaukai sausi, labai pučiasi, trūksta blizgesio, greitai nublunka dažų spalva...“.

Pasitelkę stipriau koncentruotas priemones, galime vienu metu išspręsti visas šias problemas. Kai kada į šampūną ir kondicionierių supylus du eleksyrus, pavyksta išlaikyti ir plaukų drėgmę, ir pamaitinti, ir pasirūpinti ilgai išliekančia spalva bei blizgesiu.

Specialius plaukų eliksyrus esame pritaikę raudonplaukėms ir varinių garbanų savininkėms. Taip pat gelbėjame blondines: joms skirti eliksyrai neleidžia plaukams per daug užgeltonuoti.

K.Sabaliauskaitės nuotr. /E.Kavaliauskienė
K.Sabaliauskaitės nuotr. /E.Kavaliauskienė

Plaukų eliksyrai tinkami visiems metų laikams? Ar tenka juos keisti pagal sezoną?

– Kiekvienas metų laikas reikalauja vis kitokios plaukų priežiūros. Žiemai siūlome stipresnį maitinimą, o pavasariui ir vasarai – drėkinimą. Stengiamės, kad plaukų eliksyrai atitiktų sezono poreikį.

Pakanka juos panaudoti porą savaičių ir galima pamatyti, kaip plaukai keičiasi. Nesakau, kad mūsų eliksyrai – panacėja, bet kai naudojamas individualiai žmogui parinktas plaukų priežiūros produktas, jis atitinka lūkesčius.

Apie populiariausius plaukų mitus

Dažnai tenka girdėti įvairių mitų, ką reikėtų atlikti, kad plaukai augtų greičiau ir vešliau. Ar galėtumėte keletą jų sugriauti?

– Klientai yra įtikėję, kad pakirpus plaukų galiukus šie ims augti greičiau. Netiesa. Plaukų galai neturi jokios įtakos plauko folikului. Pakirpus juos plaukų galai atrodys sveikiau, patys plaukai kris lengviau, išvengsite jų pasipūtimo.

Dar vienas mitas, kad plaukus geriau dažyti, kai jie susiriebalavę ir neplauti. Ne, plaukų dažai neveikia geriau, jei plaukai nešvarūs. Cheminiai dažai prasiskverbia ir per nešvarumus, bet geresnio rezultato nebus.

Pasitaiko manančių, kad naudojant tam tikrus šampūnus įmanoma užsiauginti plaukus daug greičiau. Netiesa: plauko augimo greitis ir gyvenimo trukmė priklauso nuo plauko anageno fazės veiklos, kuri labai individuali.

Dar manoma, kad, jei bus naudojamas aliejukas plaukams prieš jų tiesinimą žnyplėmis ar džiovinimą, plaukai „sukeps“. Jei naudosite natūralius aliejus – taip ir nutiks. Bet silikono ar vandens pagrindu sukurti kosmetiniai aliejai plaukams saugūs ir netgi rekomenduojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas