Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Plaukų meistrų iššūkis karantino metu – gelbėti klientų plaukus nuotoliniu būdu

„Išlydėję vieni kitus į karantiną įmamės naujų užmojų. Šiuo laikotarpiu tieksime plaukų dažų kokteilius į klientų namus, kad kiekvienas panorėjęs galėtų save ar savo artimą pagražinti. Nusidažyti plaukus saugiai ir su profesionalo konsultacija galima ir per nuotolį“, – sako „Keune“ kūrybos vadovė Edita Kavaliauskienė.
PIRMA
„Klientus karantino metu pakonsultuosime, parinksime produktus per nuotolį, o esant būtinybei parūpinsime plaukų dažų kokteilių saugiai pristatydami juos į namus“, – žada E.Kavaliauskienė. / K.Sabaliauskaitės nuotr.

Su tarptautinėje erdvėje žinoma plaukų meistre 15min pokalbis – apie tai, kaip padėti savo plaukams susiklosčius neįprastomis aplinkybėms, kaip juos dažyti, lepinti ir gaivinti.

Karantinas jūsų klientams pasiūlė itin veiksmingą plaukų gelbėjimo planą. Nuo šiol nusidažyti plaukus kokybiškai ir saugiai galima ir namuose su profesionalo konsultacija. Papasakokite plačiau apie suteikiamą galimybę.

– Laikotarpis prieš šventes visiems ypatingai svarbus. Norisi švytėti, gerai jaustis, o čia vėl karantinas... Vien šis žodis daugelį glumina. Mūsų meistrai, siekdami prisidėti prie geresnės žmonių savijautos, siūlo išeitį net ir užsivėrus grožio salonų durims.

Tokiu savo sprendimu tiesiame ranką klientėms, kurios įpratusios dažytis plaukus profesionaliai ir šiuo metu nežino, kokią spalvą ar dažų gamintoją pasirinkti. Mums svarbu, kad ataugusios plaukų šaknys nedrumstų nuotaikos, todėl siūlome būdą, kaip tai išspręsti.

„Keune“ nuotr./ Plaukų dažai yra „Keune“ kompanijos arkliukas
„Keune“ nuotr./ Plaukų dažai yra „Keune“ kompanijos arkliukas

Gal galėtumėte detalizuoti, kaip viskas vyksta?

– Sukontaktavę su paslaugą užsisakiusiais asmenimis, juos pakonsultuojame, išsiaiškiname individualius poreikius. Reikiamą dažų kokteilį parenkame atsižvelgdami į pateiktus klausimus ir atsiųstas klientų plaukų nuotraukas.

„Keune Haircosmetics“ meistrai, dirbantys su plaukų dažais, surašo savo klientams dažymo formules, o profesionalios kosmetikos distributorius „Femina Bona“ pasirūpina, kad dažų kokteiliai su estetiška pakuote ir jos turiniu – būtiniausiais dažymui įrankiais ir produktais (dažų tūbelės, oksidantai, dubenėlis, šepetėlis, pirštinės, dažymo palerina, šampūnas po dažymo) ir išsamia naudojimo instrukcija pasiektų galutinį klientą bekontakčiu, saugiu būdu.

Žmonės, mėgstantys individualumą, šį kelią dievina. O pasinaudoti šia „Femina Bona“ paslauga gali visi norintys naujoje virtualioje estetikos erdvėje namuritualams.lt.

Matyt, tai ir bus nespėjusių į grožio meistrų kėdes dovana sau ir savo artimiesiems?

– Karantinas ir taip įjautrina žmogų, todėl mūsų noras „palaikyti vienas kitą už rankos” ir pasirūpinti žmogumi – įgyja dar gilesnę prasmę. Palaikydami vieni kitus sunkiausiu metu tampame stipresni ir kuriame ilgalaikę draugystę.

Juk ir moterys laimingos jaučiasi tuomet, kai gerai atrodo ir pačios sau patinka. Todėl net ir karantino metu norisi, kad jų plaukų spalva būtų nepriekaištinga ir nevargintų ataugusios plaukų šaknys.

Kaip gelbėtis karantino metu?

Kaip gimė mintis apie klientų plaukų gelbėjimą per karantiną?

– Vien mintis, kad klientai, būdami karantine, ims pirkti bet kokius dažus masiniuose prekybos centruose, leido suvokti, kad grįžus į įprastas darbų vėžes ataugusių plaukų šaknų dažymui ir spalvos korekcijai mūsų meistrams prireiks labai daug laiko.

Žmogui netinkamai pasirinkus spalvą ar naudojant neprofesionalius dažus, kurie daug stipresni ir agresyvesni, meistrui po karantino teks nueiti gana ilgą kelią… O kai kada tai ir gali likti misija neįmanoma, nes plaukai sužalojami negrįžtamai. Sugrąžinti plaukams buvusį įvaizdį net ir geriausiam meistrui per vieną korekciją – didelis iššūkis.

J.Tamulevičiūtės nuotr./„Femina Bona“ pasirūpina, kad dažų kokteiliai su estetiška pakuote ir jos turiniu – būtiniausiais dažymui įrankiais ir produktais – pasiektų galutinį klientą bekontakčiu, saugiu būdu
J.Tamulevičiūtės nuotr./„Femina Bona“ pasirūpina, kad dažų kokteiliai su estetiška pakuote ir jos turiniu – būtiniausiais dažymui įrankiais ir produktais – pasiektų galutinį klientą bekontakčiu, saugiu būdu

Šaltuoju sezonu plaukai susiduria su visai kitokiais iššūkiais nei vasarą. Kaip patartumėte juos prižiūrėti?

– Dėl šalčio, žvarbaus vėjas, temperatūrų, drėgmės skirtumų lauke ir patalpose plaukai ima elektrintis, pūstis, tampa nepaklūsnūs, praranda žvilgesį. Na, o ploni, apimtį praradę plaukai, tampa dar labiau pažeidžiami.

Galvos oda dažnai išsausėja, išjautrėja, ima varginti jos perštėjimas, paraudimai bei diskomforto jausmas. Šaltuoju sezonu plaukų priežiūrai reikalingi visai kiti produktai nei šiltuoju, todėl pasidalinsiu keliais patarimais, kaip tinkamai išspręsti šias problemas ir pagerinti jų būklę.

Taigi, vertėtų pasaugoti plaukus po trinkimo, neiti į lauką jų neišdžiovinus. Taip pat – išsausėjus galvos odai vengti produktų, kurių sudėtyje yra stiprių antiseptinių ingredientų (arbatmedžio, cinko piritiono ir pan), nenaudoti pylingų, kuriuose gausu abrazyvinių dalelių.

Klientams patariu vengti karštos plaukų džiovintuvo srovės į odą, jei plaukiojama baseine – po to būtina išplauti chloro likučius nuo odos ir plaukų).

Atvėsus orams patariu dėvėti galvos apdangalus (jie apsaugos ir galvos odą, ir plaukus), o plaukus trinkti vėsesniu vandeniu, taip pat – naudoti daugiau maitinančias, o ne drėkinančias priemones.

Į ką vertėtų atkreipti dėmesį svajojantiems apie sveikai atrodančius plaukus?

– Trenkant plaukus prioritetas turėtų būti vėsesnis vanduo. Pernelyg karšta vandens srovė plaukus prasčiau išvalo, palieka produktų likučių bei skatina aktyvesnį riebalinių ir prakaito liaukų veiklą, o tai nulemia greitesnį jų susiriebalavimą.

Vandens kokybė taip pat prisideda prie to, kaip plaukai atrodys. Pavyzdžiui, „kietas” vanduo, turtingesnis variu gali ardyti plauko proteinus, skatinti jų lūžinėjimą, mažinti žvilgesį, kartais gali suteikti ir žalsvo atspalvio.

Ploniems, apimtį praradusiems plaukams, būtinas kondicionierius. Kitaip jie išsausės, atrodys porėti ir praradę žvilgesį. Profesionalių produktų naudojimas turėtų būti tęstinis dažymo ir kirpimo etapas.

Tai, kas atlikta salone, turėtų būti tęsiama ir namuose. Tik profesionalūs, tinkamai parinkti priežiūros ir modeliavimo produktai leis mėgautis ilgalaike spalva ir sveikais plaukais.

J.Tamulevičiūtės nuotr./Kaip gražiai atrodyti, net ir karantino metu, gali patarti „Femina Bona“ plaukų meistrai
J.Tamulevičiūtės nuotr./Kaip gražiai atrodyti, net ir karantino metu, gali patarti „Femina Bona“ plaukų meistrai

Edita, kaip seniai prasidėjo jūsų profesionalus kelias į šią sferą?

Mano, kaip kirpėjos-stilistės, kelias prasidėjo prieš 20 metų. Niekada neabejojau savo pašaukimu: vaikystėje kirpau lėles ir mažuosius brolius. Iki šiol vadinu save analitike.

Man patinka žinoti ne tik kaip, bet ir kodėl? Nuolatinė savišvieta ir tobulinimasis, įvairūs kursai ir seminarai Lietuvoje ir vykstant pas garsius meistrus – nuolatinė mano būsena nuo darbo pradžios. Tai skatina norą augti ir tobulėti.

Esu studijavusi Vilniaus kolegijoje šukuosenų dizainerio specialybę, ne kartą ir vykau į Londoną į „Vidal Sassoon“ akademiją. Tai atvedė iki dabartinių „Keune Haircosmetics“ kūrybos vadovės pareigų.

Per laiką supratau, kad iššūkiai man patinka: jie suteikia galimybes dirbti ten, kur nė nesvajojau. Pavyzdžiui, Paryžiuje Mados savaitės metu dirbau komandoje su savo dievaite, šukuosenų meistre Ilham Mestour ir su ispanų dizaineriu Esteban Cortazar.

Amsterdame, pasaulinio lygio renginio užkulisiuose, – su tarptautiniais meistrais iš viso pasaulio. Mano iniciatyva Lietuvoje lankėsi charizmatiškoji Ilham Mestour – „Keune“ Haircosmetics“ kūrybos direktorė.

Visada žavėjausi Jean Baptiste Mazella darbais. Padirbėjusi su juo likau maloniai nustebinta jo paprastumo. Beprotiškai didelę patirtį ir pripažinimą pelnęs meistras bendrauja šiltai ir žmogiškai, jokio susireikšminimo.

Socialiniame tinkle „Facebook“ – didžiulė „armija“ kolegų iš viso pasaulio. Karantino metu tapome dar labiau vieningi ir atviri, daug komunikuojame socialinėje erdvėje. Šis laikas – puiki galimybė skirti daugiau dėmesio savo plaukams.

Iššūkiai atveria galimybes

Kaip „suvaldyti“ garbanas sekasi pačiai? Žvelgdama į jūsų fotografijas socialiniuose tinkluose matau, kad esate išties įspūdingų plaukų savininkė.

– Iš prigimties aš – natūrali garbanė. Jei atvirai, suvaldyti jas nėra paprasta. Nuotraukose jos, suprantama, „patiuninguotos“, o kasdieniame gyvenime labiau pasišiaušusios.

Didžia dalimi jos atspindi mano nuotaikas. Nors tik nubudusi rytas esu vyro pravardžiuojama liūtu (juokiasi). Nelabai ramiai miegu, tad nubundu su didele ir garbanota galva. Per dvidešimt darbo metų pastebėjau, kad žmonės renkasi ir plaukų meistrą panašų į save.

Mano klienčių tarpe taip pat daug garbanių. Žinoma, viskas prasideda nuo tinkamo kirpimo. Suteikus plaukams reikiamą formą, telieka tinkamų produktų: šampūnų ir kondicionierių parinkimas.

Kam patikite savo garbanų priežiūrą?

– Nesu labai išranki, galiu atsisėsti į bet kurio meistro kėdę. Tiesa, man būtina jį pažinti. Svarbu žinoti, kad rūpėsiu, kad tinkamai mano plaukais pasirūpins. Mano klientai man – visada prioritetas, todėl atsisėdusi į kliento kėdę pati, taip pat noriu jaustis svarbi.

Kaip atrodo jūsų darbo diena?

– Mano darbo diena kaskart vis kitokia. Konsultuoju klientus-profesionalus jiems rūpimais klausimais, į mano veiklos sritį įeina visi „Keune“ asortimento produktai, dažymai, cheminiai sušukavimai ir plaukų tiesinimai. Dirbu su plaukų meistrais, o salone tą darbą atlieku kaip kirpėja-stilistė. Į mus gali kreiptis visi susidomėję, tereikia parašyti į „Keune Lietuva“ feisbuko paskyrą.

K.Sabaliauskaitės nuotr./ Dvidešimt metų plaukų meistre dirbanti ir savo patirtimi su plaukų stilistais besidalinanti E. Kavaliauskienė sako, kad plaukų dažai yra „Keune“ kompanijos arkliukas
K.Sabaliauskaitės nuotr./ Dvidešimt metų plaukų meistre dirbanti ir savo patirtimi su plaukų stilistais besidalinanti E. Kavaliauskienė sako, kad plaukų dažai yra „Keune“ kompanijos arkliukas

Kas suteikia Editos dienai žvalumo?

– Muzika. Jei esu melancholiškos nuotaikos, o laukia svarbesnis įvykis, melodiją keičiu į ritmiškesnę. Aš – pakankamai judrus žmogus. Sportas man labai reikalingas, bet joga – ne mažiau. Ji padeda atsipalaiduoti, atitrūkti, pabūti su savimi.

Tai be galo svarbu dirbant su žmonėmis. Vadinu save laiminga jau vien todėl, kad galiu užsiimti mylima veikla: vedu daug seminarų plaukų meistrams-profesionalams. Na, o man pačiai, kaip profesionalei, labai svarbu augti.

Tam geriausiai mane motyvuoja kelionės. Įkvėpimo semiuosi iš naujų įspūdžių ir bendravimo su žmonėmis. Nors iš prigimties aš naktinis žmogus: būtent tada mane lanko įkvėpimas.

Kur matote daugiausiai gyvenimo prasmės?

– Šeimoje. Tas laikas su ja teikia didžiausią gyvenimo prasmę. Nors mano vaikai jau suaugę, ne tiek daug laiko leidžiame visi drauge, bet kartu praleistos valandos labai brangios. Tiesa, mano dukra – taip pat plaukų meistrė, taigi, tęsiame šeimos verslo liniją (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius