Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukų puoselėjimas namuose

Kiekviena žiema yra plaukų išbandymo sezonas. Plaukai netenka gyvybingumo dėl sauso šildomų patalpų oro, be to, jų struktūrą neigiamai veikia kasdieniai temperatūros kontrastai lauke ir viduje. Šią žiemą papildomu iššūkiu tapo tai, kad puoselėjant plaukus nėra galimybių pasitelkti specialistų pagalbos. Nuotoliniu būdu kirpėjai, plaukų stilistai ir kiti grožio sferos profesionalai gali padėti tik rekomendacijomis ir patarimais, o grožio salonuose atliekamas gydomąsias plaukų priežiūros procedūras teks dar kuriam laikui atidėti. Šį laiką verta išnaudoti plaukų puoselėjimui, priežiūrai ir lepinimui.
Plaukų puoselėjimas namuose
Plaukų puoselėjimas namuose / Partnerio nuotr.

Karantino sąlygos – ypač palankios plaukus tausojantiems grožio ritualams

Didesnę laiko dalį praleidžiant namuose, keičiasi ir plaukų priežiūros rutina. Tvarkingai, glotniai ar puriai išsidžiovinti plaukus tampa nebe prioritetu, o pasirinkimu. Išsiplovus plaukus, panaudokite mėgstamą fluidą ar aliejų ir pasinaudokite proga leisti plaukams išdžiūti natūraliai.

Karantino primestą gyvenimo ritmą apdairu išnaudoti grožio ritualams, kuriems pristigdavo laiko. Darbas namų ofise puikiai suderinamas su plaukų palepinimu kaukėmis, serumais, aliejukais ar kitomis priemonėmis, kurias plaukų stilistai rekomenduoja palaikyti ilgiau. Tokiai grožio procedūrai net nebūtina laukti kavos pertraukėlės – ji puikiai suderinama su laiškų atrašinėjimu ar sutarčių derinimu nuotoliniu būdu.

Partnerio nuotr./Plaukų puoselėjimas namuose
Partnerio nuotr./Plaukų puoselėjimas namuose

Įvertinkite plaukų būklę

Pasiryžus skirti didesnį nei paprastai dėmesį plaukų sveikatai ir grožiui, pats pirmasis žingsnis turėtų būti plaukų būklės įvertinimas. Tik tada galėsite aiškiai įsivardinti savo plaukų problemas bei poreikius. Ploniems, nualintiems ir stipriai chemiškai paveiktiems plaukams būtinos regeneruojančios ir atstatančios procedūros. Sausiems, veltis linkusiems plaukams svarbu rasti efektyviai drėkinančias, minkštinančias ir glotininačias priemones. Su sezoniniu plaukų slinkimu tvarkytis vėlgi tenka pasitelkiant būtent šiam tikslui skirtus energizuojančius šampūnus, kraujotaką aktyvinančius losjonus ir kitas priemones. Nereikia būti ekspertu, kad suprastumėte, yra plaukų slinkimo problema ar ne, tačiau jei kyla abejonių vertinant plaukų būklę, būtinai pasitarkite su savo plaukų stilistu, nes dažnu atveju geram rezultatui svarbu tinkamai patrinktos priežiūros priemonės.

Naudokite tik tas priemones, kurios atitinka jūsų plaukų poreikius

Daugiau laiko leidžiant namuose ir dažniau nei įprastai varstant šaldytuvo dureles, gali kilti idėja plaukus palepinti natūraliomis naminėmis kaukėmis. Vis tik, kas maitina skrandį, neskirta pamaitinti ir plaukus. Plaukų stilistai pataria naudoti profesionalias plaukų priežiūros priemones, o eksperimentus su maisto produktais palikti virtuvės šedevrams kurti.

Nepaisant to, kad plaukų priežiūros priemonių negalite įsigyti grožio salone, jas galite įsigyti internetu! Kaip elektroninėse parduotuvėse išsirinkti tinkamas priemones? Nepasiduokite klaidingai iliuzijai, kad kuo daugiau ar kuo brangesnių priemonių nusipirksite ir naudosite, tuo sveikesni ir glotnesni bus plaukai. Priešingai – didesnė tikimybė, kad galiausiai nežinosite ką ir dėl kokios priežasties naudojate. Grožio profesionalai nepailsdami primena, kad sėkmės raktas yra ne priemonių skaičius ar kaina, o tinkamas pasirinkimas, kuris atitinka individualius poreikius ir sezoniškumą.

Sveikų plaukų priežiūrai gali pilnai pakakti plaukų tipą atitinkančios linijos šampūno, kondicionieriaus ir drėkinančios kaukės rinkinio. Jei reikalingos gydomosios linijos intensyvaus poveikio plauko struktūrą atstatančios, maitinančios ar drėkinančios priemonės, prieš pirkinių krepšelį pripildant fluidais, serumais ir ampulėmis, apdairu pasikonsultuoti su profesionalais. Kvalifikuotų patarimų gausite ATWINS e-parduotuvėje, nes čia į klausimus apie plaukų priežiūrą atsako patyrę grožio profesionalai, plaukų stilistai ir technologai.

Šaltuoju metų laiku dėmesingai prižiūrint plaukus, pavasarį neprireiks atstatomųjų procedūrų. Paverskite iššūkius naujomis galimybėmis susikurti grožio ritualus namuose. Šiek tiek specialistų pagalbos bei jūsų dėmesingumo leis džiaugtis švelniais, minkštais ir žvilgančiais plaukais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas