Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukų tiesinimas keratinu: nauda, trūkumai, priežiūra po procedūros

Bemaž kiekvienos moters svajonė yra turėti glotnius, lengvai prižiūrimus plaukus. Šiandien plaukų suktukus, galinčius suteikti apimties, pakeitė tiesinimo žnyplės. Vis dėlto jos blogina plauko būklę, todėl daugelis merginų ryžtasi ilgalaikiam plaukų tiesinimui. Tiesa, yra ne vienas dalykas, kuri reikia žinoti, renkantis šią procedūrą.
Mergina tiesiais plaukais
Mergina tiesiais plaukais / 123RF.com nuotr.

Keratinas: ir atstato plauką, ir jį tiesina

Kaip teigia „Renatos studijos“ meistrė Živilė Augustytė, šiuo metu rinkoje yra daugybė tiesinimo priemonių, taip pat didelė gamintojų pasiūla.

„Galima rinktis stipresnio arba švelnesnio veikimo priemones, plaukus atstatantį keratiną, cheminį tiesinimą. Per sukauptą darbo patirtį, man priimtiniausios ir klienčių labiausiai pamėgtos yra „Cocochoco“ ir „Inoar“ plaukų tiesinimo keratinu procedūros, kitaip vadinamos brazilišku plaukų tiesinimu.“

Vis tik tenka girdėti, kad pastaroji procedūra nualina plauką, tačiau meistrė sako, jog tokios kalbos kyla dėl žinių trūkumo: „Reikia suvokti, kad tai nėra cheminis ar japoniškas tiesinimas. Keratinas neardo plauko struktūros, ir jo tiesumas yra tik antraeilis dalykas (tiesa, vienoms tiesinimo žnyples tenka panaudoti vos keletą kartų, kitoms jų išvis nebereikia), pagrindinė siekiamybė – plauko atstatymas. Tačiau būtina suvokti, jog nuolat alinant plaukus, jų nepavyks atstatyti vienos procedūros metu.

Pastebėta, kad atstačius keratino balansą plaukuose, jie ne tik atgauna šilkinį žvilgesį, elastingumą, tampa stipresni ir sveikesni, bet ir yra ištiesinami: keratino molekulės prasiskverbia į plauko vidų, užpildo visas pažeistas vietas, sulygina plauko paviršių“, – pridūrė pašnekovė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kuo Palangos poilsiautojus vilioja vandens vonelės su žuvytėmis?

Kaip atrodo procedūra?

Priemonė nepažeidžia epidermio, nekenkia plaukams, sudėtyje nėra formaldehido. Ji skirta įvairių tipų plaukams.

Meistrė papasakojo, kaip vyksta pati procedūra: „Atliekant procedūrą svarbios yra ne tik kokybiškos ir sertifikuotos priemonės, būtina ir kantrybė, kruopštumas, įgūdžiai, žinios, atsakomybė bei tinkamas pasiruošimas. Procedūra vidutiniškai trunka 2–4 valandas. Laiką lemia plaukų apimtis, ilgis, būklė ir pati procedūra.

Viskas vyksta taip: pirmiausiai galva išplaunama su giliai valančiu šampūnu, plaukai išdžiovinami džiovintuvu. Tuomet ant kiekvienos sruogos dedamas specialus kosmetinis mišinys su keratinu, laikoma maždaug 30 minučių. Tada vėl džiovinama džiovintuvu.

Galiausiai tiesinama žnyplėmis, temperatūrą parenkant pagal plauko būklę. Tiesa, jeigu atliekama „Inoar“ procedūra, papildomai dedama kaukė, kuri yra nuplaunama, plaukai išdžiovinami ir formuojami įprastai. Po šios procedūros galvą šampūnu galima plauti jau kitą dieną.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Vyrų apklausa: didžiausios makiažo klaidos, kurias daro moterys. Specialistės patarimai

Procedūros privalumai ir trūkumai

Ž.Augustytė paminėjo, kuo braziliškas plaukų tiesinimas yra naudingas.

„Tiesinimo priemonę sudaro Negyvosios jūros mineralai, sudėtyje yra skysto keratino. Be to, yra apsaugomi plauko žvyneliai, todėl plaukai nelūžinėja, neskilinėja ir taip greičiau auga. Priemonė nepažeidžia epidermio, nekenkia plaukams, sudėtyje nėra formaldehido. Ji skirta įvairių tipų plaukams.“

Pašnekovė pridūrė, kad atlikus procedūrą pagyvėja plauko spalva, jie tampa paklusnūs, elastingi, formulė apsaugo juos nuo aukštos temperatūros poveikio, o šviesaplaukėms yra neultralizuojami nepageidautini gelsvi tonai.

Paklausta, kas kiek mėnesių patartina procedūrą kartoti, ji atsakė, kad iš esmės plaukai išlieka tiesesni iki 5 mėnesių, tačiau norint didesnio efekto, atlikti tiesinimą galima kas 2–3 mėnesius be apribojimų.

Tačiau yra ir keletas šios procedūros minusų.

„Tai tikrai nėra pigi procedūra, be to, po keratininio tiesinimo būtina plauti galvą besulfatėmis plaukų priežiūros priemonėmis. Tiesinimo efektas išnyksta palaipsniui: kuo dažniau plaunami plaukai, tuo greičiau keratinas dingsta“, – sakė meistrė.

Derėtų nepamiršti to, kad kai kurių tipų plaukai (labai ploni, silpni) gali neatlaikyti labai aukštos temperatūros, todėl yra itin svarbi meistro kompetencija ir apsaugos priemonės. Pavieniais atvejais gali atsirasti pojūtis, kad plaukai ir galvos oda riebaluojasi greičiau. Tiesa, prastos būklės plaukams reikia dažnesnių procedūrų ir daugiau priežiūros norint pasiekti maksimalių rezultatų.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Psichoterapeutas O.Lapinas: jeigu per atostogas norisi pailsėti vienam nuo kito, santykiai jau nėra sveiki

Priežiūra po procedūros

„Atlikus „Cocochoco“ procedūrą, galvą plauti galima tik po 3-4 dienų, po „Inoar“ užtenka palaukti parą. Plaukus patartina trinkti šampūnais be sulfatų (druskų). Kelias dienas po procedūros negalima plaukų rišti į uodegą, sukti ar kitaip formuoti, naudoti plaukų papuošalų, segtukų, gumyčių, lankelių, ant galvos nešioti akinių, spaudžiančių kepurių. Tai rekomenduojame todėl, kad kelias dienas po procedūros plaukų viduje dar vyksta tiesinamieji procesai ir negalima jų deformuoti. Kitu atveju liks pėdsakai.

Formavimo priemones galima naudoti jau po pirmo galvos plovimo, o norint pasiekti maksimalų plaukų glotnumą, rekomenduoju juos džiovinti džiovintuvu“, – patarimais dalinosi specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas