Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Revoliucinį britų plaukų džiovintuvą išmėgino ir Lietuvos plaukų meistrai: „Nieko panašaus dar nebuvome matę“

Britų kompanijos „Dyson“ sukurtas plaukų džiovintuvas „Supersonic“ – tikra revoliucija šių prietaisų kategorijoje, įvykusi per pastaruosius dešimtmečius. Praėjusiais metais rinkoje pasirodęs džiovintuvas yra itin išmanus – turi „Air-multiplier“ technologiją, temperatūros valdymo sistemą, mikroprocesorių ir itin nedidelę konstrukciją. Šių inovacijų dėka produktą išsyk įvertino britų plaukų meistrai. Lietuvoje šį rudenį pasirodžiusį „Supersonic“ išmėgino grožio salono „Diva“ plaukų meistrai – Vida ir Armandas Fedorovičiai.
Revoliucinis plaukų džiovintuvas – „Dyson Supersonic“
Revoliucinis plaukų džiovintuvas – „Dyson Supersonic“

Plaukų stilistas Armandas pasakoja „Supersonic“ pirmą kartą išvydęs prieš mėnesį Vilniuje vykusiuose „Mazella and Palmer“ plaukų meistrų seminaruose. „Dėl specialios oro išpūtimo technologijos džiovintuvas veikia itin tyliai, todėl yra labai tinkamas mokymams bei madų pristatymams“, – teigia stilistas.

Savaitę su šiuo prietaisu dirbę savo salone stilistai pastebėjo, jog džiovintuvas išsyk patraukdavo klientų akį: „Beveik visi klientai, dar net nepradėjus džiovinti, domėjosi, klausė, kas čia per daiktas. Kadangi džiovintuvas yra toks nedidelis ir atrodo neįprastai dėl tos skylės viršuje, jiems buvo įdomu, iš kur tas oras pučia“, – su šypsena pasakoja Armandas.

Oro išpūtimo paslaptis, gamintojų teigimu, slypi „Air-multiplier“ technologijoje: oras čia yra įsiurbiamas per rankenoje esantį filtrą, tuomet išpučiamas į kilpą per joje esančią kiaurymę ir yra sustiprinamas aplinkos oro net 3 kartus. Džiovintuvo variklis įtraukia 13 litrų oro, o išpučia – 41 litrą oro per sekundę.

Plaukų meistras Armandas Fedorovičius išmėgina „Dyson Supersonic“ plaukų džiovintuvą salone „Diva“/ salono nuotr.
Plaukų meistras Armandas Fedorovičius išmėgina „Dyson Supersonic“ plaukų džiovintuvą salone „Diva“/ salono nuotr.

Vertindami inovatyvųjį prietaisą abu stilistai negailėjo pagyrų: „Šis džiovintuvas džiovina tikrai greičiau nei įprasti, o svarbiausia, kad plaukai niekur neužsikabina ir nesivelia. Žinot, kaip būna su tais dideliais fenais – vis vien koks plaukas įskrenda į variklį. Be to, plaukai nekliūva už antgalių, kurie yra įmagnetinti, todėl nelieka jokio tarpo tarp jų ir pagrindinio prietaiso korpuso“, – pasakoja Armandas.

Tiesa, stilistas prisipažįsta iš pradžių nemanęs, kad šiame nedideliame prietaise gali tilpti tiek daug įvairiausių technologinių sprendimų. „Galvojau, kad tas apvalus viršus (kilpa) yra tiesiog įvaizdinis, nes šio prietaiso variklis yra apačioje (rankenoje). Tačiau daugiau pasiskaitęs apie daiktą sužinojau, jog ten yra ir spaudimo reguliatorius, ir mikroschema, kuri reguliuoja karščio padavimą.

Paprastas džiovintuvas tiesiog pučia orą, o šis – paskirsto temperatūrą. Pavyzdžiui, kai davikliai fiksuoja, kad oras yra pakankamai įkaitęs, temperatūra yra sumažinama, nesvarbu, kad esi nustatęs patį karčiausią režimą. Todėl sudeginti plaukų su šiuo prietaisu – beveik neįmanoma“, – pasakoja plaukų meistras.

Plaukų meistras Armandas Fedorovičius išmėgina „Dyson Supersonic“ plaukų džiovintuvą salone „Diva“/ salono nuotr.
Plaukų meistras Armandas Fedorovičius išmėgina „Dyson Supersonic“ plaukų džiovintuvą salone „Diva“/ salono nuotr.

Anot jo, karščio reguliavimo sistema yra vienas didžiausių „Supersonic“ privalumų. „Silpni, lūžinėjantys plaukai yra dažna klientų problema, kurią sukelia netinkamas, namuose atliekamas džiovinimas ar tiesinimas. Karčio paveikti plaukai, ypač esant blogam orui, pradeda lįsti tarsi antenos. Tuo tarpu sveikas, neperkaitintas plaukas blizga, žvilga iš tolo.“

Vienintelis šio prietaiso trūkumas, kurį įvardijo stilistai, yra tas, kad jis netelpa į plaukų stilistų stale esančią, įprastiems džiovintuvams pritaikytą ertmę. „Nieko stebėtino, tokios formos džiovintuvas rinkoje yra bene vienintelis“, – priduria Armandas.

VIDEO: James Dyson unveils the Dyson Supersonic™ hair dryer in Tokyo.

Plaukų priežiūra rudenį

Kalbėdami apie kasdienę plaukų priežiūrą pereinamuoju sezonu, stilistai pabrėžia, jog rudenį svarbu pasirinkti tinkamas plaukus drėkinančias priemones.

„Prasidėjus šildymo sezonui, o ir lauke esant itin permainingiems orams, kai temperatūrų skirtumas ryte ir vakare gali siekti 10 laipsnių C, svarbu, kad plaukas būtų drėkinamas ir maitinamas. Būtinas kondicionierius, geriausia, jei jis yra nenuplaunamas ir purškiamas tiesiai ant šlapių plaukų“, – pasakoja stilistas Armandas.

123RF.com nuotr./Laiminga moteris
123RF.com nuotr./Laiminga moteris

„Žinoma, reikia ir kaukių, ir apsauginių aliejų, nes kitaip rudenį plauką ištinka šokas – jis ima skilinėti, lūžinėti. Tik, žinoma, maitinantys produktai turi būti pasirinkti pagal plauko struktūrą. Jeigu plaukas yra labiau riebus, tada reikia rinktis švelnesnes priemones, o jeigu labai sausas – riebesnes, intensyvesnes“, – papildo plaukų meistrė Vida.

Taip pat svarbu prieš formuojant plaukus juos tinkamai išdžiovinti. „Dažnai pastebiu, jog moterys naudoja tiesintuvus, nors plaukai nebūna iki galo išdžiuvę. Tokia praktika yra ydinga ir labai pažeidžia plauko struktūrą, jis lūžta“, – atkreipia dėmesį Armandas.

Fotolia nuotr./Moteris
Fotolia nuotr./Moteris

Ką daryti tuo atveju, jei plaukai rudenį ima gausiai slinkti? „Slenkantys plaukai gali indikuoti galvos odos problemas, arba vidinius organizmo sutrikimus, stresą. Reikia identifikuoti sveikatos sutrikimo priežastį ir ją šalinti, paprastos priemonės čia nepadės“, – atsako stilistas.

Tačiau ne visuomet slenkantys plaukai įspėja apie sveikatos problemas. „Plaukas gyvena apie 7 – 10 metų, tad gali būti, jog didesnis kiekis jų paseno, juos keičia nauji, ir dėl šios kaitos kurį laikotarpį iškrenta didesnis kiekis plaukų“, – alternatyvią priežastį įvardija stilistė Vida.

123RF.com nuotr./Plaukai
123RF.com nuotr./Plaukai

Sveikatos specialistai atkreipia dėmesį, kad išorės grožį lemia ir mitybos įpročiai. Rudenį rekomenduojama vartoti daugiau grybų, riešutų, riebios žuvies, avokadų. Grybuose yra gausu vitamino D, o riešutuose (ypač migdoluose) – biotino, kuris stimuliuoja keratino gamybą. Riebi žuvis (pavyzdžiui, lašiša) turi organizmui reikalingų Omega 3 rūgščių, o avokadas – beta-keratino, padedančio kovoti su senėjimo požymiais.

Taigi, norėdami užtikrinti kokybišką plaukų priežiūrą, pažangiąsias „Dyson Supersonic“ plaukų džiovintuvo technologijas derinkite su natūraliais vitaminais ir mineralais, ir būsite tikri, kad jūsų plaukai nepriekaištingai atrodys visus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas