Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Rudens šukuosenų tendencijos: kas bus madinga ir kaip plaukų nebedažyti?

Kaip sakė plaukų stilistė Eglė Saunorytė-Kinderienė, šukuosenų atžvilgiu laukia itin spalvingas ruduo. Tamsūs dažymai neapsieis be žalsvų ir tamsiai mėlynų atspalvių, sugrįžta raudoni, vario atspalviai, o šviesiaplaukėms siūlomi žaismingi plaukų galiukai. Su plaukų stiliste kalbamės ne tik apie tai, kaip rudenį dažysime plaukus, bet ir apie madingiausius kirpimus bei dažymą sruogomis, kurią reikia arba pamiršti, arba patobulinti.
Moteris
Moteris / 123RF.com nuotr.

Netikėti sprendimai dažymo srityje

„Jau taisyklė, kad rudenį atsiranda daugiau spalvų nei vasarą, jos tampa gilesnės, ryškesnės, sodresnės“, – sakė technologė, plaukų stilistė E.Saunorytė-Kinderienė.

Pašnekovė teigė, kad peržiūrint tamsių plaukų dažymo tendencijas maloniai nustebino netikėti efektai – tamsiai žalios, grafitinės sruogos.

„Taip pat įvairūs nematyti tamsiai rudų, šaltų atspalvių su perėjimais deriniai. Labai nudžiugino, kad atsiranda kažkas nauja. Net ir brunetėms, šatenėms jau yra įvairiausių įdomesnių variacijų pasiūlyta. Tai galėtų būti ir „ombre“ arba „balayage“ technika atlikti dažymai, bet dažomos sruogos nepaliekamos šviesios, jos uždažomos įvairiausiais atspalviais, kadangi tai rudens sezonas – jie šalti, achromatiniai, pilki, žalsvi, tamsiai mėlyni, su subtiliu perėjimu.

Smagu, kad šiek tiek grįžta raudoni ir vario atspalviai. Aišku, jie labiau prislopinti, raudoni turi nuokrypį į koralą ar lašišinę spalvą, šiuose dažymuose vyrauja daugiasluoksniškumas. Tai nėra vientisos spalvos, jos visos turi tam tikrą dimensiją ir gylį. Dėl to darbai atrodo daug įdomesni, atsiranda tam tikra vibracija, judėjimas, netgi kyla klausimas: „Kaip tai padaryta?“

Bet technikos išlieka tos pačios, kai ties šaknimis spalvos yra tamsesnės, sodresnės, o link galų jos šviesėja arba blyškėja. Tai būdinga tiek raudonplaukėms, tiek varinių spalvų plaukų savininkėms, – sakė plaukų stilistė.

– Kalbant apie blondines – irgi yra netikėtų sprendimų. Vyrauja „ombre“, „balayage“ dažymai, bet įdomu tai, kad galuose atsiranda geltonos, persikinės, rožinės spalvos – toks tarsi atvirkštinis variantas. Tos spalvos – ne bazinės, jos pagamintos tarpusavyje maišant atspalvius, kurie net nemaišomi, ir gaminant atspalvį, kuris yra ir šaltas, ir šiltas viename. Toks dažymas šukuosenai suteikia tam tikro žavesio.“

Plaukų stilistė dar pabrėžė, kad visuose dažymuose nėra vienalytės spalvos – vyrauja tam tikri perėjimai, ir jie aktualūs tiek kalbant apie šaknų, tiek plaukų galiukų dažymą.

Vyrauja ilgesni kirpimai ir netvarkingos bangos

Pasiteiravus, kokie kirpimai rudenį bus madingiausi, E.Saunorytė-Kinderienė sakė, kad dabar yra dvi pagrindinės tendencijos: plaukų ilgis iki pečių arba ilgesni plaukai.

„Trumpi kirpimai neturi kokių nors atskirų išreikštų formų. Pastebiu, kad, kalbant apie rudens tendencijas, trumpi kirpimai pasižymi maža plaukų apimtimi, o ilgi plaukai – didele apimtimi ir, kaip aš vadinu, kūrybinė netvarka.

Išlieka kirpčiai – kaip turėjom juos pavasarį ir vasarą, taip pat – masyvūs kirpčiai.

Vyrauja labai žavingos bangos – jos chaotiškos, netvarkingos. Tokio tipo bangos dažniausiai formuojamos pasitelkiant karštą prietaisą, tačiau šis įvaizdis neturėtų būti lėliškas. Plaukai turėtų atrodyti, tarsi juos pakedeno vėjo šuoras ir jie sukrito“, – apie rudens šukuosenų tendencijas kalbėjo plaukų stilistė.

Įprastas dažymas sruogelėmis – nebemadingas

Paklausta, ar yra kas nors, ko ruošiantis rudens sezonui reikėtų nebeprašyti plaukų stilistų, E.Saunorytė-Kinderienė teigė, kad tikrai madingai nebeatrodys įprastai sruogomis dažomi plaukai.

„Lietuvoje tarp moterų labai populiarus dažymo būdas yra sruogavimas. Jis labai patogus, nes ne taip matyti ataugusios plaukų šaknys, šiek tiek mažesnis kontrastas. Sruogavimo technikų taip pat yra daug, pavyzdžiui, babylight, įvairios kombinuotos technikos. Bet aš visoms klientėms, kurios mėgsta šias technikas, rekomenduoju būtinai užbaigti šį dažymą papildomai formuojant atspalvį. Nes tikrai nemadinga yra tiesiog nusidažyti sruogelėmis ir palikti plaukus šviesius, kaip yra.

Buvo laikas, kai klientės mėgo šaltą atspalvį, prašydavo, kad šviesintos sruogelės būtų pilkinamos pilkšvais, pelenų atspalviais, o šiandien reikėtų nebijoti kur kas įdomesnių atspalvių – jie gali būti įvairūs: persikiniai, rausvi, aukso, rugių ir pan. Atspalvio suteikimas po šviesinimo procedūros yra gana trumpalaikis dažymas, kuris ilgainiui, net ir prižiūrint plaukus, išsiplauna. Bet tą atspalvį reiktų prisižiūrėti, užsukti į saloną kas kiek laiko ir jį atšviežinti.

Koks atspalvis jums būtų tinkamiausias, reikėtų pasitarti su stilistu, išsianalizuoti savo asmeninį tipažą – esate šalto, šilto ar neutralaus tipo, ir taip atrasti sau patinkantį ir tinkantį atspalvį. Nes pastebiu labai daug vadinamųjų pusinių darbų, kai dažymai sruogelėmis atlikti labai kokybiškai, bet jie yra ne iki galo padaryti. 30–40 proc. mūsų lietuvaičių vaikšto sruoguotos, bet tie dažymai – niekuo neišsiskiriantys, o tam tikras jums pritaikytas atspalvis ir suteiktų individualumo“, – sakė plaukų stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius