Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip teisingai saugoti veido odą nuo pavasarinės saulės: tai padės ilgiau išsaugoti jaunystę

Atėjęs pavasaris mums primena, kad jau laikas keisti sunkesnę žiemos grožio artileriją į lengvesnes pavasarines priemones. Nebereikia riebių sunkių kremų nuo šalčio ar kelių sluoksnių skirtingų produktų, kad padėtume tinkamai palaikyti odos drėgmę. Jau galima po truputį grįžti prie lengvesnių, kitas funkcijas turinčių produktų. Be abejo, vienintelė sritis, kur negalime atsipalaiduoti – tai odos apsauga nuo saulės, ji turi ne lengvėti, o stiprėti.
Veido deginimas
Veido deginimas / 123RF.com nuotr.

Nuo ko pradėti? Kol dar saulė neužėmė savo pozicijų, galite palepinti odą rūgštinėmis procedūromis pas kosmetologą. Stiprios rūgštys padės gilesniam odos atsinaujinimo procesui, paskatins procesus dermoje, panaikins spuogelius, nelygumus, suteiks odai švytėjimo.

Nesu tikra, ar turėsite noro karantino metu eiti pas grožio specialistą, tai pateikiu keletą patarimų rūgštinėms procedūroms namuose. Pasidarykite intensyvų dviejų savaičių kursą – kiekvieną vakarą naudokite turimus stipriausius rūgštinius šveitiklius, aišku, kalbu apie priemones, kuriose rūgščių iki 10% (AHA, PHA) arba 2%, jei tai salicilo rūgštis.

Jei turite prausiklį arba toniką su rūgštimi, plaukite juo veidą rytais arba vakarais, poveikį sustiprins ir kremas su rūgštimis. Taip suaktyvinsite odos atsinaujinimo procesus, pašalinsite storesnį negyvų ląstelių sluoksnį, oda tikrai paskaistės, spuogelių ir bėrimų sumažės. Tik viena svarbi sąlyga „žaidžiant“ su rūgštimis – tinkama apsauga nuo saulės.

Lengvesnes veido drėkinimo priemones tikriausiai pasirinkti nebus sudėtinga, apie tai kalbu nuolat, priminsiu dar pagrindinius akcentus – venkime labai kvapnių priemonių, žiūrėkime, ar nėra kvapų alergenų, taip pat odą erzinančių medžiagų, tokių kaip citrusai, mėta, eukaliptas, levandos, kamparas, rožės, cinamonas, hamamelis, anyžiai, pačiuliai ir pan.

Taip pat venkite poras kemšančių medžiagų, tai ypač aktualu riebiai, aknės pažeistai odai – cetyl acetate, cocao butter, coconut butter, isocetyl alcohol, isopropyl isostearate, isopropyl myristate, isopropy lpalmitate, lauric acid, myristyl myristate, steareth-10 ir kt.

Ir, žinoma, produkto sudėtyje kuo aukščiau sąraše turi būti odai naudingos medžiagos, kad ji gautų visko, ko jai reikia. Dabar populiaru naudoti net 3–5 priemones, vieną tepant ant kitos, bet aš laikausi nuomonės, kad viena kokybiška priemonė gali pasirūpinti beveik visomis odai reikalingomis funkcijomis.

Daugiausia dėmesio, kalbant apie pavasarinius pokyčius, noriu skirti apsaugai nuo saulės. Visą laiką akcentuoju, kad apsauga nuo saulės būtina ištisus metus. Žiemą kiek paprasčiau, bet atėjus pavasariui, o paskui ir vasarai, tai daryti privaloma.

Sakyčiau, kad pagrindinė priežastis, kodėl korėjietės ilgai išlieka jaunos, yra apsaugos nuo saulės kultas. Aišku, ir jų genetika nemažai padeda, tačiau nuolatinė odos priežiūra lyg uždeda paskutinį akcentą korėjietiškam grožio kultui.

Taigi, odą turime saugoti nuo UVA ir UVB spindulių. Tai galime padaryti keliais būdais – naudodami sintetinius arba mineralinius, vadinamuosius natūralius, filtrus. Sintetinių medžiagų yra tikrai daugiau, jos visuomenėje vertinamos vis dar gana prieštaringai, nors tyrimų dėl jų saugumo daroma tikrai daug. Jos gali netikti riebiai, jautriai, vaikų odai, tačiau tikrai tinkamas pasirinkimas sausai bei normaliai veido odai ar kūno odos apsaugai. Mineraliniai filtrai yra tik du – titano dioksidas ir cinko oksidas, jie yra saugesnis pasirinkimas jautriai, riebiai ir vaikų odai.

Svarbu, kad tai būtų ne nano dalelės – jos labai skvarbios, patenka į mūsų organizmą ir reakcijos dar nėra tinkamai ištirtos. O šiaip mineraliniai filtrai ypač dažnai naudojami dekoratyvinėje kosmetikoje, jie tikrai gali palengvinti apsaugą nuo saulės pavasarį, kai užtenka priemonės su SPF25/30. Naudokite makiažo pagrindą su tokia apsauga, sausas pudras su kaip galima aukštesniu SPF. Jei nemėgstate jų, yra BB, CC, DD kremai su apsauga nuo saulės. Nenorint dengti odos jokiu tonu, yra veido kremai ar serumai su SPF25/30.

Svarbi taisyklė – apsaugos priemonės turėtų būti tepamos ant odos paskutinės, geriausia, kad keliais sluoksniais, ir jei prieš eidami į lauką vis atnaujinsite apsaugą sausa, biria ar vadinamąja mineraline pudra su aukštesniu SPF, jūsų oda tikrai bus neblogai saugoma nuo žalingų saulės spindulių.

Gal čia ir sustosiu, nors prie saulės temos norėtųsi pakalbėti ir apie vitaminą D, ir apie ligas, ir apie kitus svarbius faktus, susijusius su saulės spinduliais. Pradėkite formuoti tinkamus odos saugojimo nuo UVA ir UVB spindulių įgūdžius, ir jūsų oda tikrai padėkos jums už tai ateityje.

Lietuvos moterys ir merginos tikrai gražios, o jei dar išsiugdytų korėjietiškus įpročius saugotis nuo saulės, būtų tiesiog tobulos ir spindinčios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas