Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sostinė alsavo mada – nuaidėjo rekordinį dalyvių skaičių pritraukęs jaunųjų modelių konkursas

Gegužės pradžioje Vilniuje vyko jau aštuntasis jaunųjų modelių konkursas „Mini Model Look 2023“. Į studiją susirinkę modeliai varžėsi penkiose skirtingose amžiaus kategorijose, o jų eiseną ir stilių vertino profesionalų komisija. Šiais metais renginys susilaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – konkursas pritraukė 70 jaunųjų modelių, rašoma konkurso organizatorių pranešime žiniasklaidai.
Nugalėtoja Dorotėja
Nugalėtoja Dorotėja / Renginio organizatorių nuotr.
Temos: 2 Mada Modelis

Komisijoje – žymūs veidai

Dalyviai varžėsi ne tik skirtingose amžiaus kategorijose, tačiau kovojo ir dėl kitų titulų. Konkurse buvo renkami stiliaus, podiuminės eisenos, šypsenos, charizmos bei kitų kategorijų nugalėtojai. Juos išrinkti padėjo komisija: mados fotografas Markas Cechanovičius, vizažistė, grimo studijos vadovė Reda Valantinaitė, prekių ženklo įkūrėja ir produktų dizainerė, Lietuvos ir tarptautinių grožio konkursų dalyvė bei nugalėtoja Vilmantė Markevičienė, modelių agentūros atstovė Eva Borovska, marketingo projektų vadovė Indrė Vidmantaitė ir modelių mokyklos modelis bei praėjusių metų konkurso nugalėtoja Augustė Meškauskaitė.

Savo favoritą išsirinkti galėjo ir žiūrovai. Tam specialiai buvo įsteigta nominacija „Publikos simpatija“, už kurią atiduoti savo balsus buvo galima feisbuke.

Renginio organizatorių nuotr./Konkursas
Renginio organizatorių nuotr./Konkursas

Podiumu žygiavo tris kartus

Jaunieji modeliai buvo vertinami trijų išėjimų į sceną metu. Po visų kategorijų apdovanojimų buvo išrinkta viso konkurso laimėtoja – „GrandPrix“. Šį titulą nuskynė aštuonmetė Dorotėja Dauskurdytė, kuriai atiteko kelialapis į modelių vasaros stovyklą prie jūros.

„Įspūdžiai po konkurso patys geriausi. Labai smagu, kad turėjome tokią galimybę pabūti ant podiumo, pademonstruoti savo stilių ir eiseną. Nesitikėjau laimėti „GrandPrix“, bet labai dėl to džiaugiuosi – konkursui kruopščiai ruošiausi, repetavau pozas, ilgai galvojau, kokį stilių norėčiau susikurti antrajam išėjimui. Todėl jausmas laimėjus nuostabus“, – džiaugėsi D. Dauskurdytė.

Dorotėjos pasiekimu ne ką mažiau džiaugėsi ir jos mokytoja, modelių mokyklos vadovė Jolita Gasaitienė.

„Mini Model Look“ konkursas yra mūsų vaikų mėgstamiausias ir labiausiai laukiamas. Šiais metais jis buvo labai stiprus. Visi dalyviai buvo kruopščiai pasiruošę, todėl konkurencija tikrai didelė. Tačiau labai smagu, kad Dorotėjai visgi pavyko nugalėti. Buvo įdėta labai daug pastangų ir pasiruošimo. Dorotėja modelių mokyklėlę lanko nuo 2,5 metukų, todėl jai šis įvertinimas labai svarbus“, – pasakojo J. Gasaitienė.

Vertino daugybę kriterijų

Konkurso metu buvo vertinamas dalyvių kūrybiškumas, laisvumas scenoje, kontaktas su žiūrovu, pozų originalumas, išskirtinumas, stiliaus suvokimas, pozavimas prieš fotoobjektyvą, fotogeniškumas bei sustojimo taškų išlaikymas. Susumavus visus vertinimo kriterijus, kiekvienoje amžiaus kategorijoje buvo išrinkti laimėtojai.

Renginio organizatorių nuotr./Konkurso dalyvė
Renginio organizatorių nuotr./Konkurso dalyvė

4–7 m. amžiaus kategorijoje laimėtoja tapo septynmetė Sintija Mazrimaitė. 7–9 m. kategorijoje nugalėtojos titulas atiteko aštuonmetei Dorotėjai Budėnaitei.

9–11 m. kategorijos laimėtoja buvo paskelbta dešimties metų Adriana Matužytė. 11–13 m. amžiaus kategorijoje nugalėtojos vardą užsitikrino trylikametė Lukrecija Vilytė.

Vyriausioje, 13–16 m. kategorijoje, pergalę iškovojo penkiolikmetė Marija Estera Latanauskaitė. Jai atiteko ir dar vienas pagrindinių konkurso titulų – mergina tapo „Formosa veido“ nugalėtoja. Ypatingas apdovanojimas atiteko ir Eglei Kačinskaitei, kuri buvo išrinkta „Gentle day“ veidu.

Kaip teigė viena iš renginio organizatorių, modelių mokyklos „MPodiumas“ įkūrėja ir vadovė A.Volkova, tokie renginiai ne tik suteikia vaikams pasitikėjimo savimi, bet ir padeda atrasti gyvenimo kelią.

Renginio organizatorių nuotr./Konkursas
Renginio organizatorių nuotr./Konkursas

„Labai džiugu, kad kiekvienais metais renginio dalyvių skaičius tik didėja. Šiais metais turėjome 70 jaunųjų modeliukų, kurie demonstravo savo stiliaus pojūtį, charizmą ir geriausias pozas. Mano tikslas yra suteikti vaikams daug šypsenų, pasitikėjimo savimi, parodyti kovojimo dvasią ir padėti atrasti savo gyvenimo kelią. O tokie renginiai būtent tai ir leidžia padaryti“, – teigė A. Volkova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas