Pasak alaus someljė Vidmanto Čičelio, naujosios barų ir restoranų darbuotojų uniformos pasufleruos, į ką lankytojai gali kreiptis profesionaliausio patarimo.
„Apsilankę vyninėje ar restorane tikimės sulaukti patarimo, su kokiu gėrimu derinti vieną ar kitą patiekalą. Tačiau dažniausiai kalba sukasi apie vyną. Net ir paklausus žmonių, su kuo jiems asocijuojasi žodis „someljė“, daugelis paminės būtent vyną. Lietuvoje yra vos keli alaus someljė, nors pastebime, kad žmonių susidomėjimas alaus kultūra auga ir šis gėrimas išauga jį persekiojančius mitus. Pristatydami barams ir restoranams skirtą edukacinį projektą „Vilkmergės Someljė Akademija“, norime gilinti barmenų žinias apie aludarystę, tradicijas, degustavimo būdus, derinimo su maistu principus, kad savo žiniomis jie dalintųsi su kitais“, – sako V.Čičelis.
„Vertinu daiktus, kurie turi išliekamąją vertę, todėl kurdami „Pando Wear“ susitelkiame į stilių ir autentiškumą, bet pirmiausia – į kokybę. Idėja sukurti uniformas barmenams labai patiko, nes nuo pat pradžių sutapo mūsų projekto iniciatorių požiūris į profesionalumą ir dėmesys detalėms“, – teigia „Pando Wear“ įkūrėjas Marius Bieliauskas.
Septynerius veiklos metus skaičiuojantys ir džinsiniams audiniams ištikimi „Pando Wear“ kūrėjai, galvodami apie kolekciją barmenams ir someljė, pasitelkė moderniausias šio audinio apdirbimo technikas.
V.Čičelis pastebi, kad vieningas personalo įvaizdis, kuriame skiriama dėmesio ir mažiausioms detalėms, kuria profesionalumo įspūdį.
„Naujoji „Vilkmergės Someljė Akademijos“ uniforma puošia barmenus ir kartu padeda lankytojams identifikuoti juos kaip savo srities ekspertus, galinčius išsamiai ir profesionaliai pakonsultuoti dominančiais klausimais“, – sako alaus someljė.