Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Šukuosenos brandžiai moteriai: kokie kirpimai ir dažymai jaunina? Plaukų stilistės patarimai

Karantino sąlygos vis švelnėja, grožio salonai jau atnaujino savo veiklą, o už jų durų išsirikiavusi eilė klienčių, kurios laukia progos „atsišviežinti“. Be to, artėja vasara, o šiam sezonui visada norisi lengvumo, žaismingumo, jaunatviškumo. Tad su plaukų stiliste, technologe Egle Saunoryte-Kinderiene kalbame apie tai, kokios šukuosenos jaunina ir puikiai tiktų šiam vasaros sezonui?
Cynthia Nixon ir Sarah Jessica Parker filme „Seksas ir miestas 2“ (2010 m.)
Cynthia Nixon ir Sarah Jessica Parker filme „Seksas ir miestas 2“ (2010 m.) / Kadras iš filmo

Pagrindinė šių metų mados tendencija, kalbant apie plaukus, pasak E.Saunorytės-Kinderienės, yra patogumas ir tai, kad šukuosena transformuotųsi visomis įmanomomis sąlygomis – t. y., nepaisant to, kur esate – namuose, darbe ar sporto salėje, jūsų kirpimą būtų galima transformuoti įvairiausiais sušukavimais.

„Goldwell Couture Collection Intrepid“ nuotr./Šukuosena
„Goldwell Couture Collection Intrepid“ nuotr./Šukuosena

Paprašyta išskirti pagrindines jauninančias šukuosenas, plaukų stilistė įvardijo tris aspektus. Pasak jos, visada jaunina bangos plaukuose, kirpimai iki pečių ir šviesūs atspalviai.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė
Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė

Bangos visada suteikia jaunatviškumo

„Labai smagi tema, nes dabar viena tendencijų ir yra – jauninančios bangos. Nesvarbu, kokio ilgio yra plaukai, lengvai krintančios garbanos, bangos visada suteikia šarmo, žaismingumo, jaunatviškumo. Svarbiausia, kad šukuosena nebūtų išdailinta, „sustatyta“. Ji turėtų atrodyti natūraliai, tarsi vėjo gūsiui prapūtus“, – apibūdino E.Saunorytė-Kinderienė.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Robin Wright
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Robin Wright
Vida Press nuotr./Sarah Jessica Parker
Vida Press nuotr./Sarah Jessica Parker

Bangoms suformuoti plaukų stilistė patarė naudoti lengvą kosmetiką, vengti jos pertekliaus. Pagrindinės priemonės, pasak jos, yra klasikinės putos ir lengvos fiksacijos purškikliai-standikliai, įvairiausių diametrų plaukams garbanoti skirtos žnyplės arba difuzorius – plaukų džiovintuvo antgalis, kuris gali padėti išgauti net ir šlapių plaukų efektą – vadinamąją paplūdimio šukuoseną, jeigu plaukai yra linkę banguotis.

Vida Press nuotr./Banguoti plaukai
Vida Press nuotr./Banguoti plaukai

„Pasitelkus šiuos produktus ir priemones galima sukurti lengvą, orinę, plėvenančią, savito kritimo turinčią šukuoseną, kuri – ypač jaunina“, – pabrėžė pašnekovė.

Tenka matyti reklamų, kuriose mergina šlapius plaukus sutepa tam tikra priemone ir rezultatas – pačios nuostabiausios pasaulyje garbanos. Ar tai išties įmanoma ir ar tokios priemonės gali tokius stebuklus daryti ir su visiškai tiesiais plaukais?

„Išskiriame keletą plaukų tipų. Vienas jų – iš prigimties visiškai tiesūs plaukai. Tokių plaukų net ir su kosmetinėmis priemonėmis nepavyks subanguoti. Tai pavyktų padaryti tik su karštomis žnyplėmis ar naudojant plaukų tiesintuvą – su juo taip pat galima banguoti plaukus.

Kitas plaukų tipas – tiesūs, bet lengvą vilnį ties sūkuriais turi. Tokius plaukus, pasirinkus tinkamą kosmetiką, įmanoma subanguoti pirštų judesiais. Išplovus plaukus šampūnu, panaudojus kondicionierių, ant drėgnų plaukų paskirsčius bangavimui skirtą produktą pirštais reikėtų juos sugniaužyti. Tada būtų galima naudoti plaukų džiovintuvo antgalį difuzorių, kuris šią šukuoseną užbaigtų.

Garbanėms visada siūlau naudoti drėkinamąją kosmetiką, nes jų plaukai linkę į sausumą, ypač galiukai.

Daugelis moterų jį naudoja netaisyklingai – užsidėjusios difuzorių iškart pradeda daryti sukamuosius judesius. Pirmiausia reikėtų stabiliai laikyti džiovintuvą, pagavus plaukus nuo galų prispausti juos prie galvos odos ir tam tikrą laiką – minutę dvi – palaikyti, kad tos „lėkštės“ viduje susiformuotų prieš tai pirštais sugniaužyta banga.

Šią procedūrą galima pakartoti – vėl uždėti kosmetikos, pagniaužyti plaukus ir naudoti difuzorių. Tris ar keturis kartus pakartojusios šiuos žingsnius tikrai galite sukurti lengvas bangas, – patarimus dalijo E.Saunorytė-Kinderienė.

– Kalbant apie plaukus, kurie linkę banguotis, žinoma, kad gražiausiai jie atrodo išdžiūvę natūraliai. Visos garbanės, kurios skaitys šį straipsnį, tikrai linksės galvomis, nes nieko nėra gražiau už natūraliai išdžiūvusius garbanotus plaukus. Plaukų džiovintuvai plaukus išpučia, jie tampa sausi, neklusnūs.

Garbanotus plaukus užtenka formuoti pirštais, išplovus šampūnu, panaudojus kondicionierių ar kaukę, nusausinus rankšluosčiu ir tada naudoti kosmetiką norimam įvaizdžiui suformuoti.

O garbanėms visada siūlau naudoti drėkinamąją kosmetiką, nes jų plaukai linkę į sausumą, ypač galiukai. Priemonės, kurios turi drėkinamųjų savybių, palaiko garbanų elastingumą, neleidžia išsausėti, apvelka plauką apsaugine plėvele, aukštos kokybės kosmetikos gaminiai saugo ir nuo UV spindulių.“

Kirpimai iki pečių – kad plaukai gražiai kristų

E.Saunorytės-Kinderienės teigimu, patogiausias plaukų ilgis vidutinio amžiaus moterims yra iki pečių, nes, jei plaukai ilgesni ir moterys turi daugiau žilų plaukų, sunku suformuoti šukuoseną, kad plaukai gražiai kristų. Žili plaukai, pasak pašnekovės, yra nepaklusnūs, šiurkštūs, todėl ilgų plaukų vidutinio amžiaus moterims nerekomenduoja.

„Scanpix“/AP nuotr./Naomi Watts
„Scanpix“/AP nuotr./Naomi Watts

Paklausta, kokios trumpesnės šukuosenos vadinamos madingiausiomis šį sezoną, pašnekovė sakė, kad ji labiau linkusi orientuotis ne į tendencijas, o į žmogaus prigimtį, veido formą – ar tai ovalas, trikampis, ar kvadratas.

„Orientuojantis į prigimtines savybes galima parinkti tinkamą kirpimą ir moterį papuošti, neatveriant kokių nors trūkumų, nes čia svarbu viskas – tiek pečių linija, smakras, tiek kaktos perimetras, smilkinio platumas.

Tuos pačius bob, karė kirpimus galima daryti kombinuotus, sujungtus dalinėmis linijomis, su kirpčiais ir be kirpčių. Nėra vienareikšmiškos nuomonės, kad bob kirpimai dabar yra madingi.

Vis dėlto dabar madingesni kombinuoti kirpimai, pritaikyti kiekvienam atvejui konkrečiai. Kitaip tariant, pagrindinis tikslas yra atsakyti į kiekvienos klientės individualius poreikius, įvertinus jos prigimtines savybes. Tokie kirpimai, be abejo, irgi labai jaunina ir yra rekomenduojami vidutinio amžiaus moterims“, – teigė pašnekovė.

123RF.com nuotr./Moteris trumpais šviesiais plaukais
123RF.com nuotr./Moteris trumpais šviesiais plaukais

Šviesūs atspalviai pagyvina

Plaukų stilistė patarė atkreipti dėmesį į spalvą – pasak jos, neturėtų būti didelis kontrastas tarp natūralių ir dažytų plaukų.

„Kai atsiranda daug žilų plaukų, klientėms rekomenduoju pereiti į šviesią spalvą – tai supaprastina gyvenimą. Nes jeigu jūs turite labai didelį kontrastą tarp ataugusių šaknų ir bendro ilgio, tampate situacijos įkaite ir turite nuolat dažyti. Taigi vienas aspektas pereiti į šviesią spalvą dėl patogumo, kitas – nes šviesi spalva visada jaunina.

123RF.com nuotr./Moteris šviesiais plaukais
123RF.com nuotr./Moteris šviesiais plaukais

Buvo periodas, kai damos labai mėgo šaltas spalvas. Vis dėlto šiuo klausimu siūlau elgtis atsargiai, nes su amžiumi ir oda praranda savo jaunatvišką atspalvį – nebelieka rausvumo. Todėl vidutinio amžiaus klientėms visada rekomenduoju šiltą šviesų atspalvį – pavyzdžiui, rugių, persikinį, kuris iš esmės pagyvina žmogų“, – sakė plaukų stilistė.

E.Saunorytės-Kinderienės teigimu, be šviesių atspalvių, dar labai jaunina dažymo technikos, kai įvedama šiek tiek sruogų – vadinamasis kontūravimas, kai sruogos dažomos tik tam tikrose zonose ar veido srityje, kad pabrėžtų bruožus.

„Šiomis technikomis irgi galima labai sužaisti, kad įvaizdis taptų gaivesnis, žaismingesnis“, – sakė plaukų stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius