Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švytinti oda namų priemonėmis: kosmetiką rasite savo šaldytuve

Ne paslaptis, kad švari, skaisti ir švytinti oda reikalauja kruopščios kasdienės priežiūros. Tačiau norint pasiekti efektyvių rezultatų, nebūtina plačiai praverti piniginę – geriausiu grožio salonu gali tapti ir namų vonios kambarys, o brangias kosmetikos priemones atstoti natūralūs maisto produktai.
Naminė grožio kaukė
Naminė grožio kaukė / 123RF.com nuotr.

Nuo seno žinomi liaudies grožio metodai populiarumo nepraranda iki šių dienų. Ir ne be reikalo. Neretai užtenka praverti šaldytuvą, kad įsitikintume, jog maistas gali puikiai pasitarnauti grožiui – laiko patikrintiems jaunystės eliksyro receptams užtenka paprasčiausių, kasdien naudojamų žaliavų.

Agurkai, bulvės, kiaušiniai, citrinos, medus, kava – tai tik dalis produktų, kuriuos tinkamai parinkus, jūsų oda ištars „ačiū“. Ir nors sėkmingai jos priežiūros rutinai vien maisto nuo stalo neužteks, tarp įprastų procedūrų įtraukę tai, kas išties veikia, galėsite džiaugtis dailesniu atvaizdu veidrodyje.

Taigi, kokie namuose randami produktai gali padėti turėti lygią, sveiką ir spindinčią veido bei kūno odą?

Agurkas. Turbūt viena vertingiausių daržovių odos priežiūrai, padedanti pagerinti jos vaizdą tiek vartojant iš vidaus, tiek išoriškai. Agurko kaukė – puikus pasirinkimas dehidratuotai, į riebumą linkusiai odai: ji ne tik sugrąžina prarastą drėgmę, bet ir sutraukia poras, mažina inkštirus, švelnina raukšles. Daržovė savyje turi didelį kiekį vitamino C, kurio dėka oda tampa šviesesnė, lygesnė, ima labiau švytėti. Joje taip pat gausu įvairių maistingų medžiagų – magnio, kalio, biotino, vitaminų A, B1.

123RF.com nuotr./Naminės grožio kaukės
123RF.com nuotr./Naminės grožio kaukės

Specialistai rekomenduoja agurką sutarkuoti ir naudoti kaip kaukę – užtepus mase veidą vertėtų palikti kelias minutes įsigerti. Taip pat galima supjaustyti griežinėliais, jais trumpam uždengti užmerktus akių vokus – vos po poros minučių akys ims labiau švytėti, atrodys platesnės, sumažės maišeliai po akimis, paakių oda taps šviesesnė.

Dar viena lietuvių mėgstama daržovė – kiekvienuose namuose randama bulvė. Ji taip pat gali tapti puikiu sprendimu atsikratyti taip vadinamų „pandos akių“ – vos 15 minučių ramaus poilsio su bulvės griežinėliais ant akių vokų padės sumažinti po bemiegės nakties atsiradusius tamsius ratilus po akimis.

123RF.com nuotr./Bulvės riekelės
123RF.com nuotr./Bulvės riekelės

Bulvė, kaip ir agurkas, turi nemažą kiekį vitamino C, todėl naudojant tokią kaukę reguliariai oda nori nenori bus priversta palaipsniui šviesėti ir švytėti, pigmentinės dėmės taps vis mažiau matomos. Siekiant dar geresnio efekto galima į tarkuotą bulvę įlašinti kelis lašus citrinos – taip norimą rezultatą pasiekti pavyks greičiau.

Citrina. Norintys pamatyti efektyvų skirtumą prieš ir po procedūros, turėtų išbandyti veido procedūras su citrina. Tai bene efektyviausia natūrali odos priežiūros priemonė, kurios rūgštys padeda ne tik pašalinti negyvas odos ląsteles, bet ir šviesina, skaistina odą, mažina pigmentines dėmes taip suteikiant jaunatvišką, pamaitintos odos vaizdą.

Vida Press nuotr./Citrinos žievelė
Vida Press nuotr./Citrinos žievelė

Tačiau šviežiai spaustos citrinos sultis reiktų naudoti atsargiai – jei oda sudirginta, jei yra žaizdelių, jei ji nugairinta saulės ar vėjo, gali atsirasti nemalonus perštėjimo, deginimo pojūtis. Todėl rekomenduojama procedūras atlikti keletą dienų iš eilės, kasdien vis ilginant procedūros laiką nuo kelių, iki keliolikos minučių.

Citriną galima sumaišyti ir su medumi – tokia kaukė ne tik padės odai atsinaujinti, bet ir bus papildomai sudrėkinta. Norintiems dar daugiau drėgmės medų siūloma sumaišyti su avokadu – toks derinys ypač patiks turintiems itin sausą, jautrią odą. Medus pats savaime yra puikus minkštiklis, aprūpinantis odą svarbiausiomis, drėgmę ir elastingumą palaikančiomis medžiagomis – juo kelioms minutėms ištepta oda taps panaši į kūdikio.

Vida Press nuotr./Pienių medus
Vida Press nuotr./Pienių medus

Dar vienas sprendimas – pasidaryti paprastą, tačiau itin veiksmingą šveitiklį kūnui, tereiks į išgertos kavos tirščius įmaišius šaukštą medaus. Kavos tirščiai puikiai tinka ir su cukrumi, rupesne druska ar šlakeliu alyvuogių aliejaus – tokiu mišiniu įtrynus odą pasišalins negyvos ląstelės, sumažės celiulito požymiai, oda taps elastingesnė. Tokią procedūrą kartojant kelis kartus per savaitę, rezultatų ilgai laukti neteks – kavos pupelėse esantis kofeinas suaktyvina kraujotaka, todėl įgrisusi apelsino žievelė palaipsniui tampa panašesnė į švelnų persiką.

123RF.com nuotr./Kavos kaukė
123RF.com nuotr./Kavos kaukė

Dar vienas būdas pasilepinti save – kaukės su kiaušiniu. Kiaušinis puikiai tinka brandžiai odai atgaivinti, raukšlelėms mažinti – baltymą galima išplakti su šlakeliu citrinos sulčių, trynį – su obuolių sultimis. Tiek vienu, tiek kitu atveju rekomenduojama kaukę palaikyti apie 20 minučių.

123RF.com nuotr./Kiaušinis
123RF.com nuotr./Kiaušinis

Kitas kone visiems tinkantis būdas panaudoti kiaušinius skirtas plaukų priežiūrai. Riebiems plaukams rekomenduojama naudoti kiaušinio baltymą, sausiems – trynį, jį reiktų sumaišyti su šlakeliu ricinos ar kokosų aliejaus, galima įmaišyti kelis šaukštus acto. Mišiniu išteptas kasas siūloma šiek tiek palaikyti, vėliau išplauti – plaukai taps minkštesni, labiau žvilgantys, atgaus prarastą drėgmę.

Drėgmę atstatyti padeda ir alijošius – natūralios augalo sultys laikomos vienu stipriausių drėkiklių. Alijošius dėl savo turtingos maistinės sudėties tinka bet kokiam odos tipui: dehidratuotai odai suteikia drėgmės ir panaikina tempimo pojūtį, sausą odą maitina, minkština, ramina, riebią veikia kaip antiseptikas, apsaugo nuo spuogų, brandžiai padeda atgauti elastingumą. Alijošiaus sultimis galima tepti ir veidą, ir plaukus, naudoti kaip kūno losjoną – jame gausu medžiagų, skatinančių odos regeneraciją.

Fotolia nuotr./Alijošius
Fotolia nuotr./Alijošius

Projektą #gražibefiltro inicijuoja maisto papildas „BioSil” .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas