Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Tobulos paplūdimio garbanos: kaip jas suformuoti atsižvelgiant į plaukų tipą

Paplūdimio garbanos yra tikras vasaros įkūnijimas. Lengvai druska persunktos garbanos primena dieną, praleistą prie jūros – net jei gyvenate savo ofise. Tačiau tokią iš pirmo žvilgsnio nerūpestingą šukuoseną gana sunku suformuoti, ypač, kai kovojate su natūralia savo plaukų struktūra.
Garbanoti plaukai
Garbanoti plaukai / 123RF.com nuotr.

Pasak Coby Alcantar, plaukų stilistės ir „Little Axe Salon“ salono Viljamsburge, Brukline savininkės, viskas priklauso nuo mažų strategiškų pokyčių, kurie šiais laikais yra labai nesudėtingi, nes vis daugėja gražių, prižiūrėtų garbanų.

„Ankstyvaisiais 2000-aisiais garbanos atrodė šlapios ir smėlėtos, vėliau jas formavo garbanų žnyplėmis, – En.vogue.fr sakė C.Alcantar. – Dabar jos subtilesnės ir netvarkingesnės – jas suformuoti gali bet kas.“ Žemiau, pateikiame jums gidą, kaip susiformuoti pavydėtinas paplūdimio garbanas, nepriklausomai nuo jūsų plaukų tipo.

Ploni plaukai

Paplūdimio garbanų formavimas prasideda nuo produkto. „Turint plonus plaukus labai svarbu strategiškai paskirstyti produktą ir naudoti tik pusę to kiekio, kurį naudotumėte įprastai, – patarė moteris. – Kitaip, plaukai nusvirs.“

Šlapius plaukus nusausinkite rankšluosčiu ir nuo šaknų iki galiukų išpurkškite juos baziniu drėkinamuoju produktu, tokiu kaip „Bumble and Bumble Prep“. Tada naudokite druskos purškiklį arba tekstūros suteikiantį losjoną – du paspaudimai, bet tik vidurinei plaukų daliai, ir ją suspauskite.

„Tik tą vietą tarp lūpų ir raktikaulio, – sakė stilistė. – Ta maža zona yra viskas, ko reikia subtilioms garbanoms.“ Čia gali padėti plaukų džiovintuvas. „Plonesnių plaukų savininkėms atsargus plaukų džiovinimas džiovintuvu gali padėti pakelti plaukus nuo skalpo, pakeliant šaknis“, – teigė C.Alcantar.

Kai drėgmė pasieks 30 proc., dar kartą juos suspauskite, po to už ausų susiriškite balerinos kuodukus arba per vidurį susipinkite laisvą kasą. Leiskite plaukams išdžiūti arba išdžiovinkite kuodukus džiovintuvu, tik ne karštu. Jei reikia, po visko naudokite apimties suteikiančią priemonę.

Vida Press nuotr./Moteris ilgais plaukais
Vida Press nuotr./Moteris ilgais plaukais

Banguoti ir garbanoti plaukai

Jei jūsų plaukai banguoti ar garbanoti, formuojant paplūdimio garbanas juos reikia tiesinti, o ne spausti, kaip aiškino C.Alcantar. „Garbanas ir bangeles reikia įtempti, o produktą įmasažuoti į plaukus, kad jie atrodytų tvarkingai“, – sakė moteris.

Ir vėl reikia pradėti nuo drėgnų, rankšluosčiu nusausintų plaukų. Nuo šaknų iki galiukų nupurkškite juos migla. Pirštais purenkite plaukus tempdamos garbanas, kol šios suminkštės. Geriausia leisti plaukams išdžiūti patiems, tačiau galima juos džiovinti ir džiovintuvu, naudojant vidutinį karštį.

Stori tiesūs plaukai

„Vadovaukitės ploniems plaukams skirtomis instrukcijomis, tik galite naudoti stipresnį produktą, – apie storus plaukus, kuriuos formuoti gali būti sudėtinga, sakė C.Alcantar. – Turite jiems padėti, nes jie neturi gebėjimo natūraliai garbanotis.“

Išbandykite stipresnės fiksacijos putas, tokias kaip „Oribe Surfcomber“, kurios gali padėti užsispyrusiems plaukams išlaikyti garbanas. Pasitelkti garbanų sukimo žnyples taip pat būtų ne pro šalį: C.Alcantar teigimu, plaukus (maždaug iki pusės ilgio) reikia apvynioti aplink 2,5 cm skersmens garbanojimo žnyples, o paskui ištempti garbanas.

123RF.com nuotr./Gražių plaukų savininkė indė
123RF.com nuotr./Gražių plaukų savininkė indė

Šiurkštūs ir pasišiaušę plaukai

Pasak C.Alcantar, šiurkštiems ir pasišiaušusiems plaukams reikia dozės drėkinamojo kremo arba aliejaus, kad jie suminkštėtų prieš naudojant druskos purškiklį.

„Taip pat turite naudoti dvigubai daugiau produkto – keturi paspaudimai ir dar vienas pakaušiui“, – sakė moteris. Pasistenkite, kad didžioji dalis produkto būtų naudojama ant vidurinės plaukų dalies ir tik šiek tiek kontaktiniuose taškuose: ant pakaušio, ties sklastymu, aplink plaukų augimo liniją, ir leiskite nudžiūti.

„Dažniausiai džiovinimas džiovintuvu turi pakelti plaukus ir suteikti jiems apimties, o to šiuo atveju jūs nenorite“, – sakė plaukų stilistė. Neskubėkite ir garbanos atsiras.

5 produktai paplūdimio garbanoms formuoti:

Losjonas „Oribe Matte Waves“ turi kabliuką, tačiau yra minkštas ir lengvai naudojamas. Jis puikiai tinka subtilioms paplūdimio garbanoms formuoti ir gali būti naudojamas sausiems ir šlapiems plaukams.

„Sachajuan Ocean Mist“, pasak C.Alcantar, yra nuostabus produktas. Su juo galima daugiau žaisti – druska lieka ant plaukų, tačiau galite nesirūpinti, kad jos bus per daug.

„R+Co Rockaway“ primena modernią „Surf Spray“ purškiklio interpretaciją – šis produktas ne toks druskingas, tačiau toks pat efektyvus.

Drėkinamasis kremas „Bumble and Bumble's Grooming Creme“ padeda suminkštinti plaukų tekstūrą – puikiai tinka šiurkštiems ir pasišiaušusiems plaukams.

„Evo Salty Dog“ – dar vienas purškiklis, puikiai atliekantis savo darbą formuojant garbanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius