Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vasarinės suknelės: kokios madingiausios šią vasarą?

Vasara neįsivaizduojama be suknelių: lengvų, plazdančių vėlyje, gėlėtų, spalvotų ar baltų. Kokias rinktis šią vasarą? Dabar, kaip juokdamasi sakė stilistė Viktorija Šaulytė, madinga išties daug kas ir savo pasirinkimais sunku prašauti pro šalį. Vis dėlto kiekvienas sezonas atsineša savo „trendą“, ne išimtis – ir 2020-ųjų vasara. Tad šį kartą apie tai, kokios suknelės madingiausios šį sezoną.
Mergina vilki geltoną suknelę
Mergina vilki geltoną suknelę / 123RF.com nuotr.

Stilistė V.Šaulytė, paklausta, kokios suknelės madingiausios šią vasarą, sakė, kad dabar – pūstesnių pečių ir rankovių era, ir tai galioja ne tik palaidinėms ar švarkams, bet ir suknelėms.

Taip pat ji teigė pastebėjusi, kad suknelės ne trumpėja, o ilgėja. Ir šią vasarą madingas laisvumas, tad daugelis suknelių modelių nėra aptempti, išryškinantys figūrą ar liemenį.

Spalvų amplitudė, pasak stilistės, labai plati ir nėra tokios spalvos ar atspalvio, kuriuos būtų galima išskirti kaip nemadingus. Tad galite rinktis spalvą, kuri labiausiai traukia jūsų akį ar širdį, – nuo violetinės, rožinės iki geltonos ar žalios, suknelės gali būti margos, gėlėtos, vasarą dažnai mėgstame ir baltą spalvą – V.Šaulytės teigimu, madingas pieno baltumo, dramblio kaulo atspalvis.

Pašnekovė taip pat pabrėžė, kad, nors oversized drabužiai lieka madingi, šią vasarą grįžta moteriškumas, ir ypač kalbant apie vasarines sukneles.

„Ne ta prasme moteriškumas, kad įsispraudi į suknelę, bet daugiau tokio laisvumo, buvimo savimi čia ir dabar aspektu“, – sakė stilistė.

V.Šaulytės teigimu, kad ir kurią suknelę išsirinksite (gal tik itin trumpą, vos dengiančią sėdimąją dalį, reiktų atidėti į šalį), kad ir kokios spalvos ji bus, vargu ar prašausite pro šalį.

Išskyrėme 7 šios vasaros suknelių tendencijas. Kviečiame pasižvalgyti!

Vidutinio ilgio ir ilgos suknelės

Kaip sakė V.Šaulytė, laikui bėgant suknelės ne trumpėja, o ilgėja. Taigi šią vasarą madingiausios yra vidutinio ilgio arba ilgos suknelės.

Pūstos rankovės ir pečiai

Tikriausiai viena ryškiausių šio sezono tendencijų – pūstos rankovės ir pečiai. Rankovės gali būti įvairaus ilgio, o pūstumas – įvairaus dydžio. Toks suknelės atrodo išties įspūdingai ir labai romantiškai.

Gėlėtos, margos suknelės

Stilistės V.Šaulytės teigimu, į madą vėl sugrįžo margumas, tad tikrai neprašausite pro šalį rinkdamosi gėlėtas, margas sukneles ir net prie jų derindamos margą viršutinį drabužį – pavyzdžiui, šį šiltąjį sezoną ypač madingą žaketą.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Missoni“ 2020 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Missoni“ 2020 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Lilijos Larionovos nuotr./Lilijos Larionovos 2020 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Lilijos Larionovos nuotr./Lilijos Larionovos 2020 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Žirneliais margintos suknelės

Klasika tapę žirneliai iš esmės niekada nebuvo išėję iš mados. Nuo galvos iki kojų jais margintais drabužiais daugelis moterų puošėsi praėjusį šiltąjį sezoną, tad, jei savo spintoje turite tokią suknelę, drąsiai traukite ją ir dėvėkite šią vasarą!

Suknelės atvirais pečiais

V.Šaulytė, kalbėdama apie šios vasaros suknelių tendencijas, išskyrė ir sukneles atvirais pečiais. Pasak jos, dabar šios suknelės labai madingos, o būtent toks modelis gražiai atidengia krūtinkaulį.

Plačios, laisvos suknelės

Šią vasarą itin madingos laisvos, figūros neįrėminančios suknelės. Jos išties atrodo itin romantiškai. Kartais girdime atsiliepimų, kad plačios suknelės yra tarsi maišas, bent dirželiu juosmenį reikėtų išryškinti.

„Diržas yra gerai, bet, manau, vasarą galime leisti suknelei būti plaikstomai vėjo ir nejuosti jos diržu. Jos dabar tokios yra – plačios, laisvos, tegu tokios ir būna, nebūtina visada išryškinti liemenį“, – teigė stilistė.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Missoni“ 2020 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Missoni“ 2020 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Retro stiliaus suknelės

Dabar į madą sugrįžo ir retro stilius, pašnekovės teigimu, madingos suknelės, kurių viršus kiek masyvesnis, platesnis, o apačia – siauresnė. Suknelių ilgis – žemiau kelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas