Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas madingiausių šio sezono drabužių – liemenė: kokias rinktis ir prie ko derinti?

Kaip vienas madingiausių drabužių liemenės buvo išskiriamos ir praėjusį šiltąjį sezoną, o dabar – rudenį ir artėjančią žiemą, stilistė Gretos Kukštaitės teigimu, jos yra ypač aktualios. Su stiliste ir kalbamės apie tai, kokios liemenės dabar madingos ir prie ko jas derinti.
Liemenė
Liemenė / Vida Press nuotr.

Stilistė G.Kukštaitė sako, kad galima išskirti dvi madingiausių liemenių kryptis – pūsto striukinio audinio ir megztas. Jos, pasak pašnekovės, gali būti įvairiausių modelių, spalvų, raštų.

Pūstos striukinio audinio liemenės

Su dirželiu. Kalbant apie striukinio audinio liemenes, G.Kukštaitės teigimu, ypač madinga detalė yra diržas iš to paties audinio: „Nes šį sezoną labai akcentuojamas liemuo.“

Sportinio stiliaus. Striukinio audinio liemenes, pasak stilistės, galima rinktis ir labiau sportinio stiliaus, laisvesnes. „Tik ne įliemenuotas, nes tokio tipo liemenės – mažutės, aptemptos, nebėra stilingos“, – sakė stilistė.

Su gobtuvu. Liemenė gali turėti ir gobtuvą, tačiau, jei norisi klasikinio stiliaus, G.Kukštaitė siūlo rinktis liemenę be gobtuvo.

Dygsniuoto audinio. Šį sezoną ypač madingas dygsniuotas audinys. Tad tokio audinio gali būti ne tik striukės, bet ir liemenės. Jos gali būti ir susegamos sagutėmis, ir užtraukiamos užtrauktuku.

Kalbant apie striukinio audinio liemenių spalvas, stilistė išskyrė juodas, rudų atspalvių, bet taip pat, pasak jos, galima rinktis ir ryškesnę – žalią, rožinę, mėlyną ar kitos spalvos.

Vida Press nuotr./Gigi Hadid
Vida Press nuotr./Gigi Hadid

„Liemenę siūlyčiau derinti prie viso įvaizdžio. Nesakyčiau, kad ji turi būti skiriamasis akcentas. Jau geriau tuo akcentu būna kepurė ar rankinė, o liemenė derinama prie kitų drabužių monochrominiu būdu – tai yra pasirenkant tuos pačius atspalvius – tokie deriniai visada atrodys gerai“, – sakė stilistė.

Pasak G.Kukštaitės, striukinio audinio liemenes tinka derinti prie plačių ar platėjančių džinsų, plačių kelnių ir grubesnių aulinukų, sportbačių ar net ir aukštakulnių.

Striukinio audinio liemenės tinka ir prie sportinių kostiumėlių, džemperių, megztinių ir kitų kasdienių, laisvalaikio drabužių.

Jas taip pat galima derinti prie vidutinio ilgio klostuoto ar laisvo silueto formos sijono, prie jo priderinto džemperio ar megztinio ir odinių ilgaaulių aukštakulnių.

„Tokiame derinyje susipina du skirtingi stiliai: liemenė – toks kasdieniškas, laisvalaikio, sportinio stiliaus drabužis, aukštakulniai – klasika, romantika. Toks dviejų stilių miksas atrodys labai stilingai ir nebijokite tų stilių maišyti.“

Megztos liemenės

Su užtrauktukais, iškirpimais. Megztos liemenės gali būti įvairaus storio – plono audinio, storo, įvairiausių raštų. Gali būti vienspalvės arba margos, turėti tokią detalę kaip per kaklą užtraukiamą užtrauktuką ar iškirpimus šonuose.

Trumpa arba ilga kaip suknelė. Megzta liemenė, G.Kukštaitės teigimu, gali būti ir trumpa – tokią tiktų derinti prie marškinių ar labiau prigludusio megztuko, golfo (tada liemenė turėtų būti didesnė, laisvesnė), kelnių ir / ar džinsų.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius: megzta liemenė
Vida Press nuotr./Gatvės stilius: megzta liemenė

O gali ji būti ir ilga kaip suknelė, kurią galima sujuosti diržu, po ja apsivilkti marškinius, priderinti ilgaaulius batus.

„Jei norisi akcento, liemenę galite rinktis spalvingą. Nebijokite megzto audinio derinti prie visų kitų audinių: pavyzdžiui, kelnės gali būti velvetinės, prie jų priderinta megzta liemenė, o po ja – marškiniai. Skirtingos faktūros visada sukuria stilingą įvaizdį, – kalbėjo stilistė ir pridūrė:

– O ruduo dėkingas tuo, kad tai pats tinkamiausias sezonas sluoksniuoti drabužius – taip galime susikurti labai stilingus derinius. Pavyzdžiui, galite apsivilkti baltus oversized marškinius, ant jų – liemenę, ant jos – švarką, o ant viso šio derinio – dar ir didesnį paltą.

Pūstą liemenę galite vilkėti netgi ant klasikinio palto, jei tinka palei įvaizdį. Todėl siūlyčiau nebijoti, eksperimentuoti ir norimą siluetą išgauti pasitelkiant sluoksnius.“

Kostiuminė liemenė

Dar viena liemenė, kuri taip pat yra labai madinga šį sezoną, – susagstoma kostiuminė liemenė. Paprastai ji ir dėvima su vyriško tipo kelnių ir švarko kostiumais.

Šiltesniu oru tokią liemenę galima dėvėti ir derinant su marškinėliais, bet vasara – dar toli, tad kol kas apsistokime ties kostiumais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas