Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus gatves vietoj podiumo kolekcijos pristatymui pasirinkusi Reda Budvilaitienė: „Idėjoms karantinas negalioja!“

Nuo šiandien centrinėse Vilniaus gatvėse praeiviai gali pamatyti mados dizaino studijos „Reda Couture“ įkūrėjos ir dizainerės Redos Budvilaitienės naujausios kolekcijos pristatymą. Nors karantino sąlygos neleido surengti tradicinio šou ir modeliams prasieiti podiumu, didelėmis nuotraukomis puoštos kolonos puikiai perteikia suknelių nuotaiką. Netipinį sprendimą pasirinkusi R.Budvilaitienė pasakoja, jog atsisakyti kolekcijos pristatymo neketino – pandemijos situacija privertė ne tik pasinaudoti kūrybiškumu, bet ir paskatino padovanoti jo dalelę mados bei estetikos išsiilgusiems sostinės gyventojams.
Vilniaus gatves vietoj podiumo kolekcijos pristatymui pasirinkusi Reda Budvilaitienė: „Idėjoms karantinas negalioja!“
Vilniaus gatves vietoj podiumo kolekcijos pristatymui pasirinkusi Reda Budvilaitienė: „Idėjoms karantinas negalioja!“ / D.Ščiukos nuotr.

Mados kūrėja, papuošusi Vilniaus gatves savo naujausios kolekcijos nuotraukomis, prisipažįsta, jog, prasidėjus karantinui, nutarė nesustoti pusiaukelėje ir pristatyti visuomenei jau pradėtas kurti sukneles. Nuo šiandien nuotraukos eksponuojamos net šešiose gerai pažįstamose sostinės vietose: šalia MO muziejaus, prekybos centrų „Europa“ ir „GO9“, Seimo ir Kongresų rūmų bei netoliese Kotrynos bažnyčios. Nuotraukas pamatyti bus galima didžiąją šio mėnesio dalį – iki gruodžio 27-osios.

Partnerio nuotr./„Reda Couture“ naujos kolekcijos pristatymo vietos
Partnerio nuotr./„Reda Couture“ naujos kolekcijos pristatymo vietos

„Intensyvus pasiruošimas kolekcijai vyko dar iki pandemijos pradžios, todėl net artėjant antrajam karantinui, negalėjau visko tiesiog imti ir mesti. Juk idėjoms jis neegzistuoja!“, – prisimena Reda.

Kūrybinį impulsą naujai kolekcijai pasufleravo XX amžiaus vidurio mada, kurioje dizainerę labiausiai žavi to laikmečio estetika, drabužių stilistika, išryškintas suknelių liemuo, konstrukcijos bei medžiagos.

D.Ščiukos nuotr./„Reda Couture“ kolekcija
D.Ščiukos nuotr./„Reda Couture“ kolekcija

„Šventinėje moterų aprangoje dažnai išlaikomi šie moteriškumo akcentai, nors, žinoma, šiandieninė mada modernėja, bet kartu žavi savo stilių įvairove. Kolekcijos suknelėms rinkausi žaismingas pastelines spalvas, naudojau puošnius audinius, tokius kaip organzą, tiulį, šilką. Tai – proginės suknelės, bet džiaugiuosi ir žaviuosi, kaip tas pats rūbas, priklausomai nuo dėvinčiojo amžiaus, charakterio ar požiūrio į madą ir stilių, atsiskleidžia vis kitaip“, – dalijasi dizainerė.

Kolekcijos fotosesijos stilizavimą mados kūrėja patikėjo stilistei Mildai Metlovaitei, nuotraukas įamžino fotografas Dainius Ščiuka. Plaukų stilių kūrė Anželika Wojc, vizažo darbus atliko Agnė Marija Vaitulionienė. Keturios profesionalios Lietuvos manekenės drabužių nuotaiką perteikė prieš objektyvą net keturiose skirtingos fotosesijos vietose. Anot dizainerės, ši fotosesija buvo tikras iššūkis, mat teko įveikti gana ekstremalias oro sąlygas, per trumpą laiko tarpą prisitaikyti prie netipinių lokacijų.

D.Ščiukos nuotr./„Reda Couture“ kolekcija
D.Ščiukos nuotr./„Reda Couture“ kolekcija

„Fotografavome aerodrome, kuris, nors ir nuteikė romantiškai, nepašykštėjo ūžesio ir vėjo. Kita dalis nuotraukų yra užfiksuotos baseine bei sporto salėje, kur taip pat būta staigmenų. Vis dėlto, kiekviena nuotrauka yra verta išgyvenimų ir šiandien aš labai laiminga, kad mada išeina į gatves. Taip, tai netradicinis sprendimas, bet gyvenimas jau kurį laiką diktuoja naujas taisykles, būtina keistis“, – pasakoja dizainerė.

Kūrėja įsitikinusi, kad gatvėje akimis užklydus už proginių rūbų nuotraukų, moterys pajus šventinę nuotaiką ir puoštis nepamirš net šiuo netipiniu laiku.

D.Ščiukos nuotr./„Reda Couture“ kolekcija
D.Ščiukos nuotr./„Reda Couture“ kolekcija

„Leiskim madai išeiti į gatves, bet ne iš mūsų vidaus. Noriu visiems palinkėti pozityvumo ir tikėjimo, kad ir šis neramus laikas praeis ir mes vėl švęsime gyvenimą“, – įsitikinusi naująją kolekciją pristatanti Reda Budvilaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant