Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vizažistė įvardijo didžiausias moterų makiažo klaidas: į ką reikėtų atkreipti dėmesį?

Vizažistė Jurga Kartu, paklausta apie moterų makiažo klaidas, teigia, kad jų daroma vis mažiau, moterys vis labiau geba pačios gražiai pasidažyti ir puikiai atrodyti, domisi makiažo subtilybėmis. Tačiau, kalbant apie odos priežiūrą, kuri, kaip sako vizažistė, yra visa ko, taip pat ir tobulo makiažo, pagrindas, didelis akmuo krinta į moterų daržą. Taigi su J.Kartu kalbamės apie makiažo klaidas, kurių vis dar pasitaiko, ir į ką labiausiai moterims reikėtų atkreipti dėmesį.
Moteris dažosi
Moteris dažosi / 123RF.com nuotr.

Tinkamai neprižiūrėta veido oda

„J&J make up box“ vizažistės J.Kartu teigimu, pati didžiausia klaida yra tinkamai neprižiūrėti savo veido odos.

„Norint, kad makiažas būtų tobulas, visų pirma reikia tinkamai prižiūrėti savo veido odą, atsižvelgiant į jos poreikius. Ir labai svarbu tai daryti nuolat, o ne tik prieš ypatingas progas einant darytis makiažo, – sako pašnekovė.

Eglės Juozaitytės nuotr./Jurga Kartu
Eglės Juozaitytės nuotr./Jurga Kartu

– Jei oda sausa – ją nuolat būtina drėkinti, o norint, kad makiažas geriau pasidengtų, iš vakaro reikėtų užsidėti drėkinamąją kaukę. Jei oda riebi – ją reikėtų matizuoti, bet irgi nepersistengiant, jei mišri – reikalinga dvejopa priežiūra. Taip pat labai svarbu atrasti jūsų odai tinkamas priemones. Čia galėtų padėti vizitas pas kosmetologą ar dermatologą, kad moterys mažiau pačios eksperimentuotų.“

Sausą odą turinčioms moterims J.Kartu rekomenduoja nepadauginti makiažo pagrindo, kai dažantis ima ryškėti sausesnės vietos, nes taip tik dar labiau jas išryškinsite. „Tokiu atveju išvis reikėtų viską nusivalyti, užsidėti drėkinamąją kaukę bent keletui minučių ir tik paskui dažytis“, – sako J.Kartu.

Jei oda sausa – ją nuolat būtina drėkinti, o norint, kad makiažas geriau pasidengtų, iš vakaro reikėtų užsidėti drėkinamąją kaukę.

O štai turinčioms riebią odą vizažistė pataria nesistengti jos perdėtai matizuoti, nes dažnai nutinka taip, kad oda tampa dehidratuota: „Išeina taip, kad oda riebi, bet paviršiuje atrodo išsausėjusi ir darant makiažą ima pleiskanoti.“

Smarkiai maskuojamos pigmentinės dėmės

Vizažistė sako pastebėjusi, kad moterys labai linkusios stipriai maskuoti pigmentines veido dėmes. „Saulės pigmentas yra gana stiprus. Moterys jam užmaskuoti renkasi gana stiprias priemones. Mano patarimas būtų, kad ir kiek skaudžiai kai kurioms skambantis, – susitaikyti su tuo pigmentu ir naudoti – priešingai – lengvesnes priemones.

Kraudamos ant veido daug pudros, tik apsunkinsite odą, o pigmentas po kurio laiko vis tiek išryškės. Nuo pudros pigmentinės dėmės pilkėja, tad veidas ima atrodyti lyg turintis mėlynių. Tokiais atvejais siūlyčiau geriau rinktis šviesą atspindinčias priemones, kad oda labiau žvilgėtų, ir stengtis maskuoti lengviau.

Pasirenkamos per sunkios maskavimo priemonės

Pasak J.Kartu, tas pats tinka ir kalbant apie raukšleles. „Tarkime, paakių zonoje yra daug raukšlelių, tai geriau naudoti lengvesnes paakių maskavimo priemones, kad mažiau jų subėgtų į tas raukšleles, – sako vizažistė.

– Sulaukiu klausimų, kaip užmaskuoti paakius, kad priemonė nesubėgtų į raukšleles. Na, mūsų veidas juda, mes šypsomės, juokiamės, kalbame, ir užcementuoti veidą taip, kad niekas niekur nesubėgtų, yra gana sudėtinga. Išeitis – rinktis lengvesnes maskavimo priemones. Jos galbūt mažiau užmaskuos tamsų paakį, bet ir mažiau subėgs į raukšleles. Tad reikia pasirinkti, ko labiau bijote (šypsosi).“

Vida Press nuotr./Mergina maskuoja paakius
Vida Press nuotr./Mergina maskuoja paakius

Šviesiu maskuokliu maskuojami tamsūs paakiai

Dar viena moterų daroma klaida, pašnekovės teigimu, labai šviesiu maskuokliu maskuojami gana tamsūs paakiai. „Tokiu atveju paakiai ne užmaskuojami, o nupilkinami. Atrodote, lyg būtumėte pavargusi. Jei paakiai yra pamėlę, turintys violetinio atspalvio, reikėtų rinktis maskuoklį, artimą jūsų odos spalvai – persikinio, gelsvesnio atspalvio, o ne patį šviesiausią, kuris atrodo beveik baltas.“

Viena pudra naudojama visiems sezonams

„Man patinka vyraujanti tendencija, kad didžioji dalis moterų vasarą stengiasi mažiau dažytis. Oda būna paliesta saulės, atrodo lygesnė, tad ir tos priemonės tikrai gali būti lengvesnės – BB kremai ir pan.

O šiaip visada rekomenduoju, kad vasarai reikia turėti tamsesnio atspalvio lengvesnę pudrą, žiemai – šviesesnę, labiau maskuojančią, riebesnę, o pereinamuoju laikotarpiu – rudenį – tas dvi pudras galima maišyti – į tamsią lašinti po lašelį šviesesnės ir taip pereiti prie vadinamosios žieminės“, – pataria vizažistė.

Tiesa, ji pasidžiaugė, kad moteris šiuo klausimu reikia vis mažiau edukuoti ir jau labai reti atvejai, kad moterys atrodytų kaip su kaukėmis. „Vis daugiau moterų turi skirtingų atspalvių pudrų ir tikrai galiu pasidžiaugti, kad tinkamai jas naudoja“, – teigia pašnekovė.

Fotolia nuotr./Makiažo pagrindas
Fotolia nuotr./Makiažo pagrindas

Per tamsi antakių spalva

Antakių spalvą, J.Kartu teigimu, reikėtų rinktis pagal savo natūralią plaukų spalvą. Jei plaukai dažyti, rodiklis jums – šaknys. Juodus antakius, pasak vizažistės, gali turėti tik juodaplaukės, o šviesesnėms moterims taip jų dažyti nereikėtų.

Ir dar visažistė pataria nepradėti antakių dažyti nuo pat pradžios (nuo nosies), geriau tai daryti nuo vidurio, kad per daug jų nenutamsintumėte – nes būtent tamsi antakio pradžia žmogų daro vizualiai piktesnį.

Kalbant apie antakių tendencijas – madinga juos pašukuoti į viršų, kad antakiai šiek tiek pakiltų, tada vizualiai padidėja akys.

123RF.com nuotr./Mergina dažosi antakius
123RF.com nuotr./Mergina dažosi antakius

Mažos akys apvestos pieštuku

„Jei jūsų akys mažos – neapveskite jų pieštuku ar akių kontūro dažais, nes taip dar labiau vizualiai jas sumažinsite“, – įspėja vizažistė.

Jei nepavyksta kruopščiai pasidažyti naudojant skystus akių kontūro dažus, J.Kartu rekomenduoja blakstienų augimo liniją pabrėžti juodu ar rudu pieštuku, nes jį galima išsklaidyti šepetėliu. Akys atrodys kiek padūmavusios, bet, kaip sako pašnekovė, bent jau bus galima pakoreguoti nepavykusią liniją.

Raudonai padažytos lūpos, esant pabertai odai

Pasak vizažo meistrės, kartais moterys, norėdamos vieną paryškinti, kad nuslėptų kitą, kaip tik pridaro klaidų.

„Jei ant veido yra kokių nors raudonų dėmelių, spuogelių, oda paberta, akys paraudusios – venkite raudono lūpdažio. Jis tik dar labiau visa tai išryškins. Tada geriau rinkitės švelnesnių atspalvių lūpdažį. O jei būtinai norisi ar reikia raudonų lūpų, veido odą reikėtų šiek tiek pamaskuoti“, – pataria vizažistė ir sako, kad šis palyginimas labai tinka ir drabužiams – raudona suknelės ar megztuko spalva taip pat išryškins veide esančius raudonius.

Vida Press nuotr./„Jason Wu“ 2017–2018 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Jason Wu“ 2017–2018 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis

Tamsiai padažytos mažos, siauros lūpos

Mažesnių, siauresnių lūpų savininkėms vizažistė rekomenduoja rinktis gaivesnių, švelnesnių spalvų lūpų dažus – persikinius, gaivesnius raudonus atspalvius, nes visi tamsūs atspalviai – tokie kaip tamsiai raudona, bordo ir kiti – vizualiai dar labiau mažina lūpas.

Jei norisi lūpas vizualiai padidinti, tam irgi yra triukų. J.Kartu teigimu, lūpų kontūrą galite paryškinti tamsesniu pieštuku, o pačias lūpas padažyti šviesesniu lūpdažiu: „Jis prasisklaido, susilieja ir išeina toks „ombre“ efektas.“

Norint būti gražioms, vien dažų neužtenka

Kaip sako vizažistė J.Kartu, nepaisant to, kad vis dar pasitaiko aukščiau išvardytų makiažo klaidų, moterys dabar gana pasitempusios, vis labiau geba pačios gražiai pasidažyti, noriai mokosi makiažo subtilybių ir vis drąsiau klausia specialistų, nebebijo pasirodyti ko nors nemokančios ar nesuprantančios.

Viskas prasideda nuo mūsų odos būklės, ir jos kasdienė priežiūra yra būtina.

„Manyčiau, kad moterų daromos klaidos mažėja ir tendencijos jau taip smarkiai nebevaldo – moterys atsirenka, kas joms tinka“, – sako vizažistė, bet baigdama pokalbį sugrįžta prie to, apie ką kalbėjome jo pradžioje:

– Tik veido odos priežiūros klausimu dar tikrai yra kur pasitempti. Nes paskui čia susiduriame ir su tuo, kad noriu vieno ar kito makiažo, matyto socialiniuose tinkluose, o neprižiūrėtos odos būklė neleidžia jo padaryti – tarkime, naudoti itin lengvas priemones.

Tad dar kartą primenu, kad viskas prasideda nuo mūsų odos būklės, ir jos kasdienė priežiūra yra būtina. Kremai neišspręs jūsų visų problemų, bet, mano galva, jie tam ir kuriami, kad bent jau būtų tam tikra prevencija. Ir tuo pačiu – mokykite ir savo vaikus, kad odą nuo jaunų dienų reikia prižiūrėti, prausti, valyti, kad vien dažų, norint būti gražioms, neužtenka.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas