Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vizažistė pataria, kaip susikurti natūralų įvaizdį: veido paruošimas – 30 proc. sėkmės

„Makiažas yra skirtas tam, kad girdėtumėte komplimentus apie tai, jog gražiai atrodote jūs, o ne apie tai, koks gražus jūsų makiažas“, – sako „Grimo akademijos“ vadovė, grimo dailininkė Elena Permogorskaya.
Moteris
Moteris / 123RF.com nuotr.

Ilgametę patirtį šioje srityje turinti vizažo meistrė to moko ir savo studentus. Pasak jos, sukurti tokį įvaizdį, kad iš šono žiūrint būtų sunku suprasti, ar žmogus pasidažęs, ar ne – aukščiausias specialisto pilotažas. Sukurti itin natūralų įvaizdį kartais užtrunka kone dvigubai ilgiau nei atlikti įprastą vakarinį makiažą. Tačiau rezultatai neretai pranoksta lūkesčius – natūralumas jau kurį laiką vis aršiau braunasi į aukščiausius mados tendencijų topus.

„Grimo akademijos“ nuotr./Elena Permogorskaya
„Grimo akademijos“ nuotr./Elena Permogorskaya

„Šiandien siekiame atrodyti kuo natūraliau, todėl vis svarbesni tampa ir kuo natūralesni makiažai. Dingo storu pudros sluoksniu padengti veidai, daug svarbiau – matyti sveiką odą, lengvai paryškintas akis, lūpas. Net mados fotografai prašo – geriau mažiau makiažo, o jei reikės retušuoti, tą padarys jie. Dekoratyvine kosmetika perkrautas veidas – nebe skoninga, podiumus užkariauja natūralumas“, – tikina E.Permogorskaya.

Tačiau, jos teigimu, vien padėti kosmetinius pieštukus į šalį – neužtenka. Siekiant, kad veidą tektų kuo mažiau „taisyti“, pirmiausia jį reikia prižiūrėti. Ir tam neužteks dekoratyvinių priemonių, pradėti reiktų nuo reguliarios kasdienės rutinos.

– Kaip įvardytumėte pagrindinę taisyklę? Ko svarbiausia nepamiršti, norint turėti sveiką, švytinčią odą?

– Daug triukų čia nėra. Svarbiausi dalykai – odos maitinimas ir jos drėkinimas priklausomai nuo sezono. Jei oda dehidratuota – niekuomet nepasieksime norimo efekto, tokiu atveju beliks pasikliauti fotošopu.

Išsausėjusią odą labai sunku tinkamai padengti pudra: ji subėga į raukšleles, neatrodo dailiai, be to, vizualiai veidui prideda papildomų metų, veidas atrodo pavargęs.

Apskritai dehidratuota oda – itin dažnas atvejis. Moterys neretai klaidingai galvoja – jei oda blizga, jei ji probleminė, vadinasi, riebi, o riebi negali būti išsausėjusi. Tačiau tai ne tiesa. Dehidratuota oda yra būklė, kurią reiki gydyti. Geriausia – kreipiantis į kosmetologą ar bent jau namuose naudojant tinkamus kremus, aliejus.

Todėl pagrindinė taisyklė – tinkamas odos paruošimas prieš atliekant makiažą.

– Kaip tą reiktų padaryti?

– Nekalbu apie kasdienę priežiūrą, tačiau ruošiantis kokiam nors svarbiam įvykiui, odai daugiau dėmesio skirti reiktų bent prieš savaitę: vakarais padrėkinti kaukėmis, naudoti drėkinančius kremus, hialurono serumus, vitaminą C, nepamiršti aliejų, kurie minkština odą.

Bent minimalus drėkinimas – būtinas. Ir nors jis sukuria paviršutinį poveikį, oda ima švytėti, atrodo sveikesnė, sudrėkinta ir pamaitinta. Tačiau visų išvardytų priemonių kasdien naudoti nebūtina, jos siekiant atrodyti nepriekaištingai, labai svarbios – tai lyg greitosios pagalbos priemonė.

123RF.com nuotr./Makiažo priemonės
123RF.com nuotr./Makiažo priemonės

– Kalbame apie tai, kad sausą odą užmaskuoti pašalinant problemą – sunku. O kaip yra su problemine oda? Kas vizažistui didesnis iššūkis: dehidratuota ar spuogeliais paberta oda?

– Geram meistrui probleminė oda nėra problema – tam turime įvairių priemonių. Dažniau didesnė problema tampa per dideli klientų lūkesčiai. Neretai moterys ateina su įsitikinimu, kad, pavyzdžiui, įvairius bėrimus geriausiai paslėps storas makiažo sluoksnis, tačiau toks sprendimas tik dar labiau išryškina problemą.

Dėl šios priežasties labai svarbu pasitikėti meistru – jis žino, ką gali geriausiai. Todėl slėpdamas bėrimą jis pirmiausia atkreips dėmesį į spalvas, pritaikys jas taip, kad veidas vizualiai susilygintų.

Yra labai daug įvairių skirtingų pudrų: vienos jų dengiasi plonai, kitos – tankesnės, – visa tai priklauso nuo profesionalo pasirinkimo. Ir progos, kuriai ruošiasi klientė.

– Ką turite omenyje? Juk natūralumas, rodos, turėtų ir išlikti... natūralus?

– Svarbu tinkamai įvertinti, kokioje aplinkoje makiažas bus matomas. Ar tai fotosesija, ar gyvas susitikimas? Ar bus aplink žmonių, jei taip, kokiu atstumu? Taip pat – būsite matomas iš vienos, ar iš kelių skirtingų pusių? Koks bus apšvietimas – ar tai natūrali dienos šviesa, ar prietema, ar į akis nespigins prožektoriai?

123RF.com nuotr./Odos priežiūra
123RF.com nuotr./Odos priežiūra

Atsakymai į visus šiuos klausimus padiktuos meistrui atsakymą, kokio makiažo išties reikia, padės įvertinti kokias – lengvesnes ar sunkesnės konsistencijos, priemones rinktis.

– Stengiamės atrodyti kuo natūraliau, tačiau sukurti tokį nepastebimą makiažą neretai tampa tikru iššūkiu. Ar išties nėra taip paprasta pasidažyti taip, kad atrodytum kaip nepasidažęs?

Tikra tiesa. Atlikti tokį itin natūralų makiažą įprastai užtrunka apie valandą, nors vakariniam užtenka apie 40 minučių. Čia itin svarbūs keli aspektai: makiažo bazės, teisingas pudros, maskuoklio, švytėjimo suteikiančių priemonių pasirinkimas.

– Koks makiažo bazės indėlis į sėkmingą makiažą? Kokį poveikį galutiniam rezultatui turi jos pasirinkimas?

Sakyčiau, kad tai lemia 30 proc. sėkmingo makiažo. Tinkamai paruošta oda visai kitaip dengiasi, be to, makiažas išlieka ilgiau. Bazę naudoti labai svarbu, kaip ir svarbu nepamiršti taip vadinamo „konsylerio“ (maskuoklio – liet., angl. – concealer) – užmaskuoti problemines vietas: tamsius paakius, pigmentines dėmes, įvairius paraudimus.

Jei nėra akivaizdžių problemų, tik tuomet pereiti prie pudros. Ją, beje, netinkamai pasirenka maždaug 8 iš 10 moterų. O tuomet tikina, kad pudra netinka, kad sendina ir pan. Netiesa.

Dar viena dažna klaida – per gausus švytėjimo suteikiančių priemonių naudojimas. Net siekiant natūralaus švytėjimo, tai nebūtinai yra geriausias sprendimas, įvairios priemonės turi skirtingą švytėjimą: vienos sukuria šlapio veido efektą, kitos – metalo blizgesį. Kartais geresnis pasirinkimas – tiesiog naudoti skaistalus.

123RF.com nuotr./Moteris
123RF.com nuotr./Moteris

– Veido odai bandome sukurti nematomo makiažo įvaizdį, tačiau tam tikrus bruožus, matyt, vis tiek reiktų išryškinti? Ką patartumėte? Pabrėžti akis? Antakius?

– Anksčiau buvę populiarūs „ombre“ antakiai jau išeina iš mados. Grįžta storesni, natūralesni – tokie, kuriuos užtenka pašukuoti ir suteikti jiems minimalią spalvą.

Antakius galima paryškinti pieštuku, šešėliais, tačiau jokiu būdu neužtamsinti, nepadaryti jų per daug ryškių. Labai gražiai atrodo plaukelių pratęsimo technika, nors tą sau padaryti geba ne kiekviena.

Dar vienas patarimas – nenuploninti antakių, jų storis turi atitikti viršutinės lūpos apimtį.

Akis užteks šiek tiek prabraukti pieštuku – vien užtušavus vietą tarp blakstienų, žvilgsnis atrodys gerokai ryškesnis, galbūt toks triukas padės į šoną padėti ir blakstienų tušą.

– O kaip yra su lūpomis? Svarbu jas paryškinti ar nebūtinai?

Nereiktų kiekvienos veido dalies vertinti atskirai, čia svarbu visuma: jei akys pakankamai ryškios, galbūt lūpų dažyti nereikėtų, jei norime pabrėžti jas – akims vertėtų rinktis švelnesnį įvaizdį. Nors net siekiant natūralaus, lengvo makiažo, nereikėtų bijoti ryškiau padažyti lūpas – spalvų paletėje yra labai daug, tereikia išsirinkti jums labiausiai tinkamą.

Mano viena draugė mėgsta sakyti: „Jei noriu, kad į mane žiūrėtų – renkuosi raudoną lūpdažį. Jei noriu, kad klausytų, ką kalbu – naudoju natūralesnius atspalvius“. Tai labai teisingi žodžiai, todėl svarbu įvertinti, kur planuojate pasirodyti, kokį įvaizdį siekiate sukurti.

123RF.com nuotr./Moteris
123RF.com nuotr./Moteris

– Užsiminėte apie amžiną klasiką – raudonus lūpų dažus. Ar jie tikrai tinka visoms?

– Dažnai girdžiu moteris sakant, kad „man raudonas lūpdažis netinka“, arba „raudonas lūpdažis mane sendina“. Jei atvirai – nėra moters, kuriai netiktų raudona spalva, ji tinka absoliučiai visoms. Tačiau čia vėl tas pats klausimas – viskas priklauso nuo raudonos spalvos tono: atspalvius reiktų rinktis pagal individualų odos tipą, akių, plaukų spalvą ir pan.

Taip pat rekomenduočiau naudoti satininius lūpų dažus arba pieštukus, kurie turi savyje įvairių drėkinančių medžiagų – naudojant juos lūpos neišsausės, atrodys minkštesnės, švelnesnės. Tačiau su drėkinimo efektu taip pat nereiktų persistengti – lūpų blizgis tinka anaiptol ne visoms, ir jei lūpos neturi ryškaus kontūro, efektas gali būti atvirkštinis. Geriausia lūpų blizgiu patepti tik patį lūpų centrą – to įprastai visiškai pakanka.

Projektą #gražibefiltro inicijuoja maisto papildas „BioSil” .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas