Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemos mados viršūnė – deriniai su pūkinėmis striukėmis

Paspaudus pirmajam šalčiui, skubame iš spintos trauktis šiltesnius drabužius. Kaip nesušalti, bet kartu ir atrodyti gražiai? Mados pasaulio ekspertai renkasi komfortą: „Pūkines striukes atradau prieš metus. Šilta, praktiška ir nereikalauja didelės priežiūros, todėl nuolatos skubantiems – tobulas viršutinis drabužis“, – teigė stilistė Lina Bernotaitytė.
Stilistė Lina Bernotaitytė / Viktorija Zankovič nuotr.
Stilistė Lina Bernotaitytė / Viktorija Zankovič nuotr.

Balansas tarp atletiškumo ir elegancijos

Striukė yra ypatingas drabužis, kadangi turi atlikti kompleksiškai sudėtingą užduotį. Ji turi būti patogi, komfortiška aktyviau judant. Esant žvarbiam orui sušildyti, tačiau tuo pačiu ir tinkamai išgarinti šilumą, kad netektų prakaituoti. Toks viršutinio lauko drabužio multifunkcionalumas ypač svarbus tarpsezoniniu laikotarpiu, esant permainingam ir nenuspėjamam orui.

Kontrastingas derinimo būdas – tikras miestietiško stiliaus pavyzdys. Vyrai jas renkasi ir prie klasikių kostiumų, o moterys vietoje elegantiško palto renkasi pūkinę striukę su kailio dekoracijomis

Mados pasaulyje gyvenanti L. Bernotaitytė pastebi, kad šiandieninės tendencijos pasidarė labai liberalios aprangos derinimo atžvilgiu. Vis dažniau šiltas pūkines striukes žmonės derina su elegantiškais aprangos elementais. „Gatvėse sutinkame vis daugiau merginų bei vaikinų, kurie derina pūkines striukes prie klasikinių batelių, kašmyro šalikų ar skrybėlių. Kontrastingas derinimo būdas – tikras miestietiško stiliaus pavyzdys. Vyrai jas renkasi ir prie klasikių kostiumų, o moterys vietoje elegantiško palto renkasi pūkinę striukę su kailio dekoracijomis“, – pasakojo tinklaraštininkė.

Populiariausi deriniai

Be abejonės, mados pasaulyje gyvenanti moteris ir pati kruopščiai renkasi, kas turėtų atsidurti jos drabužių spintoje. „Turiu net kelias pūkines striukes, todėl šaltuoju sezonu jas derinu keliais būdais. Pirmasis yra klasikinis: žieminiai bateliai, kašmyro šalikas bei sijonas ar suknelė. Antrasis, sportinis – su kuprine, laisvalaikio bateliais, džinsais ir laisvu megztiniu. Trečiasis, madingasis – su guminiais batais, neopreniniu megztiniu bei platėjančiomis kelnėmis“, – mėgiamiausius savo aprangos derinius vardino stilistė L. Bernotaitytė, pridūrusi, kad pūkinės striukės yra universalios, bet siekiant išvengti monotonijos yra būtina keisti papildomus aksesuarus.

Praktinis patarimas yra rinktis patogaus ilgio pūkinę striukę su gobtuvu. Pasak stilistės L. Bernotaitytės, ypač spalvų žaismas gali sukurti ir prabangų įvaizdį. „Atkreipkite dėmesį į aksesuarus, kuriuos nešiojate kartu su striuke, apgalvokite spalvas bei faktūras – pūkinė striukė derinama su tinkamais elementais gali atrodyti labai prabangiai. Prie žiemai skirto varianto pagalvokite apie kuprinę ar rankinę iš standesnės medžiagos, rinkitės proporcingai didelį šaliką, jeigu striukė iš standžios medžiagos – įsigykite minkštos medžiagos pirštines. Prie tokio tipo striukių gerai dera tiek laisvalaikio, tiek klasikinė avalynės“, – mados tendencijas įvardino Lietuvos tinklaraštininkė.

Pirmasis yra klasikinis: žieminiai bateliai, kašmyro šalikas bei sijonas ar suknelė. Antrasis, sportinis – su kuprine, laisvalaikio bateliais, džinsais ir laisvu megztiniu. Trečiasis, madingasis – su guminiais batais, neopreniniu megztiniu bei platėjančiomis kelnėmis

Prioritetas – natūraliai sudėčiai

Nespręskite apie knygą tik iš viršelio. Lygiai tas pats galioja ir kalbant apie lauko drabužius. Dažnai vyrauja mitas, kad kuo storesnė bei sunkesnė striukė, tuo bus šilčiau. „Kūno komfortą esant atšiauriam orui garantuoja visuose gaminiuose esančių sluoksnių sudėtis“, – pasakoja „Audimo“ prekinio ženklo kolekcijų vystymo skyriaus vadovė Raimonda Vizbarienė.

Šilčiausių pūkinių striukių ir paltų pašiltinimuose dominuoja pūkai: kai kuriuose modeliuose jų yra 90 procentų, kai kuriuose 80 procentų – likusią dalį sudaro plunksnos. Kuo daugiau striukės užpildo sudėtyje yra pūkų, tuo bus šilčiau. Tokie gaminiai pasižymi geresnėmis termoizoliacinėmis savybėmis – šiluma pasiskirsto tolygiau, tad apsaugos nuo žvarbesnio oro bei vėjo.

Tiesa, svarbu nepamiršti ką mes dėvime po viršutiniu drabužiu: „Rekomenduojame į savo aprangą įtraukti plonos merino vilnos marškinėlius, kurie atlieka pirmojo arba antrojo sluoksnio vaidmenį – apatinius termo bei įvairius džemperius. Dėvint merino vilnos drabužius organizmas palaikys optimalią temperatūrą, o taip pat neatrodysite apsirengę storai“, – patarė R. Vizbarienė.

Kiekvienam – pagal poreikius

Šiandien viršutinių lauko drabužių pasiūla – pati įvairiausia. Tiek vyrams, tiek moterims galima rasti itin lengvų, trumpesnių modelių ir šiltesnių, ilgų paltų. „Sprendimą pirkti nulemia ne tradicinis posakis „kiekvienam pagal skonį“. Rekomenduojame rinktis pagal savo gyvenimo būdą. Kasdien važinėjantiems automobiliu – trumpa lengva pūkinė striukė ar paltas. Mėgstantiems šilumą, ilgus pasivaikščiojimus gamtoje – ilgesni paltai bus puikus pasirinkimas“, – kolekcijos įvairovę vardino „Audimo“ atstovė R. Vizbarienė. Striukių asortimento ieškokite „Audimo“ parduotuvėse ir ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas