10 bananinių blynelių receptų: nuo lietinių iki išsipūtusių mažučių

Bananas – greitas išsigelbėjimas, kai reikia užkąsti, šie vaisiai keliauja ir į kokteilius, ant košių, su jais kepame pyragus ir, žinoma, blynelius. Jei kartais pastarųjų dar neišbandėte (o gal pamėgtas receptas kiek pabodo), siūlome net 10 idėjų. Tik gali būti, jog sunkiai išsirinksite, nes norėsis visų!
Amerikietiški blyneliai
Amerikietiški blyneliai / Shutterstock nuotr.
Bananinis pusryčių blynas
Receptas: Bananiniai pusryčių blynai
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 213
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 30.00 ml
Kaip gaminti

1. Bananus sutrinkite šaukštu ar šakute, kol virs vientisa mase. 

2. Kiaušinius gerai išplakite.

3. Į bananų masę supilkite kiaušinių plakinį, pieną, išmaišykite. Tada intensyviai maišydama supilkite miltus. Ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė turi būti kremo konsistencijos. Jei skystoka, įberkite dar truputį miltų. Jei tirštoka, įpilkite šlakelį pieno.

4. Į gerai įkaitintą, aliejumi arba sviestu išteptą keptuvę supilkite tešlą – blynas turi būti per visą keptuvę (galima kepti ir mažus blynelius).

5. Iškeptą blyną galite patiekti visą arba suraikytą gabalėliais (kaip picą). Su šiuo blynu puikiai dera jogurtas, įvairios uogienės, džemai, šviežios uogos, klevų sirupas.

Receptą atsiuntė Elena Šimkienė

Suskleisti
Bananiniai blyneliai
Receptas: Bananiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 63
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (kvietiniai)
Bananai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 50.00 g
Soda: 5.00 g (0,5 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite jogurtą, sodą, vanilinį cukrų ir ištirpintą atvėsusį sviestą.

2. Tuomet sudėkite miltus, sutrintus bananus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Galima patiekti su grietinėle, uogiene ar kitu mėgiamu padažu. Skanaus :)

Recepto autorė Viktorija Juciūtė

Suskleisti
Avižinių dribsnių ir bananų blynai
Receptas: Avižinių dribsnių ir bananų blynai be miltų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 95
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.50 st. (tiks smulkesni)
Pienas: 0.50 st. (gali reikėti daugiau)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (prinokęs minkštas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (galima keisti cukrumi)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  • Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
  • Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą. Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
  • Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • Patiekite pabarstę ruduoju cukrumi arba pašlakstę klevų sirupu, arba su mėgstamų uogų džemu.
Suskleisti
Bananų blynai su grikių miltais ir karamelizuotais riešutais
Receptas: Bananų blynai su grikių miltais ir karamelizuotais riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 36
Receptas
Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt. (t.y. maždaug 1,5 stiklinės; sutrintų sunokusių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grikių miltai: 100.00 g
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Meduolių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 100.00 g (karamelizuotiems riešutams ir dar 1 šaukštas pasmulkintų į tešlą)
Džiovintos spanguolės: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Avietės: 1.00 sauja (šviežių patiekimui)
Medus: 115.00 g (karamelizuotiems riešutams ir dar šiek tiek patiekimui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį arba elektrinio maišytuvo indą sudėkite bananus, kiaušinius, grikių miltus, cinamoną, prieskonius, kepimo miltelius, riešutus ir spanguoles ir viską sumaišykite.

2. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu dugnu, teptuku ištepkite keliais lašais aliejaus. Šaukštu formuokite iš tešlos blynelius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol patamsės. Iškepusius laikykite šiltai, kol kepsite paskesnius.

3. Pabaigoje popieriniu rankšluosčiu išsausinkite keptuvę, suberkite riešutus. Kepinkite juos maišydami apie 1–2 minutes, kol šiek tiek apskrus. Supilkite medų ir toliau kepinkite maišydami apie 1 minutę, kol medus ims tirštėti.

4. Patiekite blynus iškart, pabarstę avietėmis ir karamelizuotais riešutais, su medumi, jei trūksta saldumo.

Suskleisti
Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis
Receptas: Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 62
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės (apie 300-400g) sutarkuotos stambia tarka)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (labai sunokęs)
Chia sėklos: 1.00 valg. š.
Sėlenos: 2.00 valg. š. (avižų)
Miltai: 4.00 valg. š. (viso grūdo speltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

Kaip ir su daugeliu tokio tipo kepinių – produktų kiekiai orientaciniai. Jei tešlą užmaišysite tirštesnę, iškepę blynai bus kietesni. Jei minkštesnę, dėsite mažiau miltų, – blyneliai bus gležnesni, minkštesni, gal kiek sunkiau apverčiami keptuvėje kepant.

1. Sutarkuotas cukinijas pabarstykite druska ir palikite kelioms minutėms, kad jos išleistų kuo daugiau skysčio. Tą skystį gerai nuspauskite, kad liktų kuo sausesni cukinijų tarkiai.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite supjaustytą bananą ir šakute jį sutrinkite. Suberkite chia sėklas, avižų sėlenas, įberkite žiupsnelį druskos ir apie 1-2 šaukštelius rudojo cukraus (arba mažiau, nes saldumo bus nuo banano), miltus ir cukinijų tarkius ir išsukite tešlą.

3. Kepkite blynelius aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su jogurtu, uogomis arba uogiene.

 

Suskleisti
Bananiniai avižiniai blynai su linų sėmenimis
Receptas: Bananiniai avižiniai blynai su linų sėmenimis
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 14
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š. (ir dar šiek tiek kepimo)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltai: 7.00 valg. š. (viso grūdo avižų)
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Bananus nulupkite ir sutrinkite, sumaišykite su kiaušiniais, aliejumi ir vanilės ekstraktu.

2. Suberkite avižų miltus, kepimo miltelius, sumaišykite, o tada įmaišykite linų sėmenis.

3. Į keptuvę įpilkite lašelį aliejaus, tik tiek, kad užtektų patepti keptuvės dugną. Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies, šaukštu formuokite blynus ir kepkite ant labai silpnos ugnies. Kai paviršius ims sausėti, blynus atsargiai apverskite ir dar truputį pakepkite iš kitos pusės. Taip iškepkite visus blynus.

 

Suskleisti
Šokoladiniai - bananiniai lietiniai
Receptas: Šokoladiniai ir bananiniai lietiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 140.00 ml
Kakava: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kviečių sėlenos 100.00 g
Kaip gaminti

1. Bananą nulupkite, sutrinkite smulkintuvu ir sumaišykite su šokoladu.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sumaišykite su banano tyrele, supilkite pieną, vanilinį cukrų, cinamoną, kakavą, sėlenas ir sumaišykite. Kepkite keptuvėje. Skanaus!

Recepto autorė Ilona

Suskleisti
Amerikietiški blyneliai
Receptas: Amerikietiški blyneliai su bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 116
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml (arba kefyro)
Miltai: 400.00 g (kvietinių)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bananai: 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.

2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.

Suskleisti
Lietiniai su bananais ir šokoladu
Receptas: Lietiniai su bananais ir šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 97
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Pienas: 500.00 ml (ir keli šaukštai įdarui)
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 50.00 ml (arba lydytas sviestas blynų kepimui)
Bananai: 4.00 vnt. (įdarui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (galite naudoti ir pienišką šokoladą)
Kaip gaminti

1. Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.

2. Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip pat šalia bananų griežinėlių įmeskite po kelis mažus sutrupinto šokolado gabalėlius. Blynus sulankstykite ir kepkite prieš tai įkaitintoje keptuvėje gražiai apkepant iš abiejų pusių.

3. Kol blyneliai kepa karščiui atspariame inde sumaišykite sutrupintą šokoladą su trupučiu pieno. Viską pašildykite maišydami, kol gausis vientisa šokoladinė masė-padažas (taip pat galima naudoti jau pagamintą, parduotuvėje pirktą šokolado padažą).

Blynelius apliekite šokolado padažu (jokių grietinių ar jogurtų). Tikrai labai skanūs! :)

Recepto autorė Laura Vitkūnaitė

Suskleisti
„Crêpes“ su bananų ir riešutų sviesto įdaru
Receptas: „Crêpes“ su bananų ir riešutų sviesto įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 29
Receptas
Ingredientai
Bananai: 3.00 vnt. (didelių)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Žemės riešutų sviestas: 6.00 valg. š.
Šokoladas: 50.00 g (juodojo arba pieninio)
Grietinėlė: 25.00 ml
Kaip gaminti
  1. Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su cukrumi.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite bananus ir pakaitinkite porą minučių, kol bananai šiek tiek suminkštės.
  3. Blynelį plonai aptepkite riešutų sviestu. Ant pusės blynelio paskleiskite bananų įdarą. Perlenkite blynelį per pusę, o tuomet darsyk per pusę.
  4. Pasiruoškite padažą. Į dubenėlį sudėkite gabalėlias sulaužytą juodąjį ar pieninį šokoladą ir supilkite grietinėlę. Ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ar ant garų vonelės.
  5. Paruoštu šokoladiniu padažu apšlakstykite blynelius su bananais. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis