Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 konservuotų gėrybių receptų, kurie nustebins

Tradiciškai marinuoti agurkėliai, iš močiučių perimti uogienių receptai – laiko patikrinta klasika. Tačiau su naujais ingredientais, įgavus daugiau drąsos virtuvėje, kyla noras ir žiemai pasiruošti šį tą įdomesnio. Kaip tik tokių receptų dešimtuką ir surinkome, leiskitės į eksperimentus!
Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika
Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika / Strelkabelka nuotr.
Marinuoti žali pomidorai
Receptas: Marinuoti žali pomidorai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 220
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (žali nedideli)
Krapai: 1.00 sauja
Svogūnai: 2.00 vnt.
Vanduo: 3.00 l (marinatui)
Druska: 100.00 g (marinatui)
Cukrus: 50.00 g (marinatui)
Actas: 100.00 ml (marinatui)
Laurų lapai: 4.00 vnt. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirnelių - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus gerai nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į švarius stiklainius.
  2. Įmeskite po kelis krapų stiebelius ar šakeles, suberkite nuluptus ir griežinėliais supjaustytus svogūnus.
  3. Išvirkite marinatą iš nurodytų produktų ir karštą užpilkite ant pomidorų. Palaikykite penkias minutes, tuomet nupilkite.
  4. Vėl užvirkite, užpilkite ant pomidorų ir sandariai užsukite. Stiklainius užklokite stora anklode ir palikite per naktį, vėliau laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Paprikos, marinuotos su medumi
Receptas: Paprikos, marinuotos su medumi
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 68
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2500.00 g (saldžiųjų)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 100.00 ml (marinatui)
Medus: 50.00 g (marinatui)
Aliejus: 250.00 ml (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite.
  2. Visus marinatui pasiruošti skirtus produktus supilkite į puodą, užkaitinkite ir virkite dešimt minučių.
  3. Suberkite paprikas, išmaišykite ir virkite, kol daržovės pašviesės.
  4. Išgriebkite paprikas ir sudėkite į paruoštus stiklainius, užpilkite marinatu ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Vyne marinuoti baklažanai
Receptas: Vyne marinuoti baklažanai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 3.00 vnt.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Vynas: 130.00 ml (balto sauso)
Balzaminis actas: 5.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (0,5 džiovinto arba šakelė šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Nuplautus baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite valandai.
  2. Tada gerai juos nusausinkite ir apkepkite iš abiejų pusių.
  3. Sutraiškykite nulupto česnako skilteles, nuplaukite ir susmulkinkite aitriąją papriką.
  4. Pasiruoškite marinatą: sumaišykite vyną, balzaminį actą, raudonėlius, česnakus ir paprikos gabaliukus.
  5. Baklažanus dėkite į stiklainius, užpilkite marinatu ir užsukite dangtelius. Laikykite šaldytuve.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pomidorų ir migdolų košė
Receptas: Pomidorų ir migdolų košė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (prinokusių)
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 500.00 g (500 - 600 uogienių)
Migdolai: 50.00 g (50 - 70 stambiai sukapotų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, nuliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Išpjaustykite kietesnes vietas prie kotelių. Susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis, sumaišykite su pomidorais. Mišinį sukrėskite į puodą storu dugnu ir užvirinkite.
  3. upilkite uogienių cukrų ir nuolatos maišydami virkite apie dešimt minučių. Sumeskite migdolus ir dar kartą užvirkite. Nugriebkite susidariusias putas, išpilstykite į iškaitintus stiklainius.
  4. Tegul pusvalandį aušta, tada sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pipirinis rausvųjų svogūnų džemas
Receptas: Pipirinis rausvųjų svogūnų džemas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Vynas: 400.00 ml (raudono)
Vanduo: 100.00 ml
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Žvaigždanyžius: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 8.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Cukrus: 500.00 g (uogienių)
Kaip gaminti
  1. Svogūnus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedais. Viską, išskyrus uogienių cukrų, sudėkite į puodą.
  2. Užvirinkite, ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Jei reikia, įpilkite dar vandens.
  3. Supilkite cukrų ir virkite dar keletą minučių. Džemą sukrėskite į sterilius indus, sandariai uždarykite.

Šis džemas labai pagardina mėsos patiekalus.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Morkų džemas
Receptas: Morkų džemas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Cukrus: 400.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė ir sultys)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nedidelio apelsino sultys)
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Gvazdikėliai: 3.00 vnt.
Muskatas: 5.00 g (maltas)
Cinamonas: 5.00 g (maltas)
Vanduo: 450.00 ml
Kaip gaminti
  1. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Sudėkite į dubenį, užpilkite cukrumi. Išspauskite citrinos ir apelsino sultis, sutarkuokite citrinos žievelę. Viską gerai sumaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite per naktį.
  2. Perdėkite morkų mišinį į prikaistuvį. Sudėkite cinamonų lazdeles, gvazdikėlius, maltą muskatą ir cinamoną. Užpilkite vandeniu ir maišykite. Virkite apie 30–40 min. ant vidutinio stiprumo ugnies, kartais pamaišydamos, kol masė taps džemo konsistencijos.
  3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite džemą. Išimkite cinamonų lazdeles ir gvazdikėlius. Džemą supilstykite į stiklainėlius, uždenkite sandariais dangteliais. Laikykite šaldytuve.  

Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: ruošiame gardų džemą“

Suskleisti
Marinuoti agrastai
Receptas: Marinuoti agrastai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 25
Receptas
Ingredientai
Agrastai: 1.00 kg
Garstyčių sėklos: 1.00 arbat. š.
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š.
Kvapnieji pipirai: 5.00 vnt.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Čili pipiras: 1.00 vnt.
Vanduo: 500.00 ml (marinatui)
Actas: 130.00 ml (obuolių; marinatui)
Druska: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Kaip gaminti

1. Į sterilizuotus stiklainius (paprastai marinuoju į 200–300 ml stiklainius) suberkite po 0,5 arbat. šaukšt. kalendrų, garstyčių sėklų, įmeskite po keletą kvapiųjų pipirų, po 1 lauro lapelį ir po 1 čili pipirą.

2. Agrastus nuskabykite, nuplaukite ir suberkite į stiklainius.

3. Visus marinato ingredientus užvirinkite ir dar verdantį marinatą supilkite ant agrastų. Gerai užsukite dangtelius ir palikite iki atvės. Laikykite šaltai.

Suskleisti
Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika
Receptas: Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (geltonųjų, supjaustytų)
Cukrus: 100.00 g
Citrinos sultys: 30.00 ml
Obuolių actas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirinkite. Tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės, vis pamaišydami virkite apie 45–60 min. – masė turėtų pasidaryti lipni, pomidorai suvirti. Dar karštus pomidorus supilkite į sterilizuotus stiklainius. Laikykite šaltai.

Suskleisti
Žalių pomidorų uogienė
Receptas: Žalių pomidorų „uogienė“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 37
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (žalių)
Cukrus: 350.00 g
Citrinos sultys: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

Jeigu tokia „uogiene“ pagardinsite vaikų blynus, esu tikra, jie kiek keistai į jus pažiūrės. O jeigu ją patieksite prie sūrio arba žvėrienos patiekalų, manau, būsite maloniai nustebinti.

Jei esate pikantiško skonio mėgėjai, į šią pomidorienę dėkite truputį čilipipiro arba imbiero, o jei norite švelnesnio skonio, tada obuolį arba kriaušę. Čia taip pat labai tiks tokie prieskoniai, kaip cinamonas ir gvazdikėliai.

1. Pomidorus supjaustykite smulkiomis skiltelėmis, suberkite į puodą, apšlakstykite citrinos sultimis, apiberkite cukrumi, išmaišykite ir palikite stovėti per naktį vėsioje vietoje.

2. Rytojaus dieną puodą dėkite ant viryklės ir vis pamaišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies 20–25 minutes, kol uogienė sutirštės.

3. Supilkite į sterilizuotus stiklainiukus, užsukite, o atvėsusius dėkite į savo mėgstamiausių uogienių lentyną.

Suskleisti
Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais
Receptas: Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 41
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 1.00 kg (be kauliukų)
Medus: 1000.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Kaip gaminti

1. Į puodą supilti vandenį, sudėti medų ir kaitinti, kol medus ištirps. Suberti vyšnias, susmulkintus riešutus ir virti, kol uogos iškils į paviršių.

2. Karštą uogienę supilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.  

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?