Balsuokite už labiausiai patikusį receptą, spausdami šią nuorodą: Išrinkite portalo Ji24.lt receptų konkurso „Mano gardus ruduo“ laimėtojus!
Receptas: Moliūginis pyragas su „Panna cotta“
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.2 /
5
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Grietinė: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 g
Želė cukrus „Multi“: 40.00 g
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkykite. Supilkite sirupą, išminkykite ir padėkite tešlą kelioms valandoms į šaldytuvą.
- Slyvas irgi kelias valandas pamirkykite svarainių sirupe.
- Moliūgų masę sumaišykite su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, milteliniu cukrumi (4 šaukštai), keliais šaukštais citrinų sulčių.
- Išplaktus kiaušinius sumaišykite su grietine, krakmolu ir supilkite į moliūginę masę ir gerai permaišykite.
- Į įkaitintą orkaitę 10 min. įdėkite skardą su atšaldyta išklota tešla.
- Ištraukite pyrago pagrindą, greitai išdėliokite slyvas ir supilkite moliūginį kremą. Kepkite dar apie 40 min. – turi visas pyragas iškilti.
- Ištrauktą iš orkaitės pyragą atvėsinkite. Jis sukrinta, ir tai normalu.
- Ant dar kiek šilto pyrago supilkite panna cottą, pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus. Atšaldykite.
- Autorė pyrago kraštus dar aptepė glaistu, pagamintu iš 2 šaukštų miltelinio cukraus ir citrinų sulčių. Galima papuošti vaisiais.
Receptą atsiuntė Regina R.
Suskleisti
Ingredientai
Daržovės: 200.00 g (trijų daržovių rinkinio ( ar šviežių morkų, brokolių ir šaldytų žirnelių) - įdarui)
Kiauliena: 1.00 vnt. (1 skardinės troškintos kiaulienos, ar virtos su prieskoniais maltos kiaulienos - įdarui)
Kaip gaminti
- Kol nuluptos bulvytės linksmai verda su druska, svogūnu ir krapais, ruošiamas pyrago įdaras.
- Svieste apkepkite smulkintas daržoves – svogūną, cukiniją, papriką kartu su smulkintomis petražolėmis.
- Šaldytus grybus ir šaldytas daržoves kartu supilkite į puodelį, stiklinėje vandens ištirpinkite sultinio kubelį ir užpilkite.
- Pavirkite vis maišant apie 5 minutes – susigyvens, aromatizuosis.
- Sultinį nukošti, daržoves su grybais išgriebti, jei norisi, pasmulkinti smulkintuvu ir supilti į anksčiau apkeptas daržoves.
- Į daržovių ir grybų masę suversti troškintos kiaulienos skardinę, įberti raudonėlio, bazilikų, penkių pipirų mišinio, lauro lapelių, gerai išmaišyti, įpilti, jei sausa, likusio sultinio ir patroškinti apie 5 min.
- Išvirusias bulves nusunkti, sutrinti, suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, pagardinti bazilikiniu aliejumi ir mairūnais. Tešlą išminkyti aliejuotomis rankomis ir padalinti į 2 gabalus.
- Skardos dugną ir kraštus ištepti aliejumi gruzdinimui, apibarstyti džiuvėsėliais ir padaryti dubenį iš tešlos.
- Suversti sotųjį mėsos, daržovių ir grybų įdarą. Stalą patepti aliejumi gruzdinimui, paberti džiuvėsėlių, kad neliptų, iškočioti apvalų blyną, vėl jį apiberti džiuvėsiukais ir juo padengti pyragą. Autorė kepė torto formoje ir tai buvo labai geras sprendimas.
- Įdėkite pyragą į karštą orkaitę. Kepkite apie 20 min., padarykite pyrage peiliu įpjovas orui išeiti ir nuimkite tortinės kraštus, kad apkeptų šonai. Toliau kepti pyragą, kol gražiai pakils, pagels. Autorė pyragą kepė apie 1 val.
- Skanu valgyti pyragą ir vieną. Tačiau jei norite, kol pyragas keps, galite pagaminti ir padažą. Piene ištirpinti sviestą, įmaišyti grietinę, įpjaustyti krapų ir kiek pavirti. Sutarkuoti smulkiai sūrį ir vėl gerai išmaišyti. Valgyti karštą.
Receptą atsiuntė Regina R.
Suskleisti
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Moliūgo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
Gamyba:
- Imkite moliūgą su visa žieve, išimkite sėklas, į vidų sudėkite smulkintas daržoves (pomidorą pjaustome stambiais gabalais, kad prieš sutrinant būtų paprasčiau nuimti odą).
- Viską pabarstykite druska ir pipirais ir šaukite į orkaitę.
- Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 1,5–2 val.
- Traukite iš orkaitės, viską iškratykite į puodą, moliūgo „mėsą“ išskaptuokite ir taip pat verskite į puodą ir viską sutrinkite.
Pateikimas:
- Pilkite sriubą į lėkštę, skaninkite grietine arba grietinėle ir moliūgo sėklomis.
- Jei sriubą planuotumėte nešti svečiams ant stalo, būtų gražu ją patiekti toje pačioje moliūgo žievėje, kurioje viskas kepė, nes žievė išlieka kieta ir tvirta.
Receptą atsiuntė Monika J.
Suskleisti
Ingredientai
Kaip gaminti
- Kiaušinių trynius iki baltumo išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite.
- Kitame inde iki standumo išplakite baltymus.
- Išplaktus baltymus atsargiai po šaukštą įmaišykite į trynius.
- Atsargiai su šaukštu išmaišykite, būna labai puri masė.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite.
- Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje maždaug 15 minučių.
- Iškeptą biskvitą vyniokite į vyniotinį ir pamažu nuimkite kepimo popierių.
- Apklokite rankšluosčiu ir palikite vėsti.
- Įdarui varškę pertrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite kambario temperatūros sviestą, galiausiai supilkite sutirštintą (kondensuotą) pieną. Jei masė bus labai skysta, galima ją palaikyti šaldytuve.
- Atvėsusį biskvitą išvyniokite ir tolygiai padenkite įdaru. Susukite vėl.
- Bent porai valandų dėkite į šaldytuvą.
Receptą atsiuntė Helena J.
Suskleisti
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Bulves su lupenomis apvirkite.
- Svogūną su susmulkintais grybais pakepinkite keptuvėje.
- Pravėsusioms bulvėms nupjaukite viršūnėles ir šaukštu išskobkite vidurį.
- Pagaminkite bulvių įdarą, pakepintus svogūnus bei grybus sumaišę su sūriu, grietine, sviestu, prieskoniais. Gauta mase įdarykite bulves.
- Bulves dėkite į kepimo indą, apibarstykite sūriu ir kepkite 15–20 min. 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje.
Receptą atsiuntė Gražina U.
Suskleisti
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 ml
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Bulves su morka išvirkite viename inde, kopūstą – kitame.
- Viską sutrinkite trintuve iki piure konsistencijos.
- Įpilkite grietinėlės, gerai išmaišykite. Įberkite, jeigu reikia, druskos.
- Svogūną supjaustykite griežinėliais ir su saliamiu arba kumpiu apkepkite.
- Trintą violetinio kopūsto sriubą supilkite į lėkštę ir papuoškite keptu svogūnu su mėsyte ir apibarstykite džiovintu baziliku. Skanaus.
Receptą atsiuntė Silvija
Suskleisti
Ingredientai
Grietinė: 300.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
- Atšildyta tešla išklokite torto formą.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite citrina.
- Kiaušinius suplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
- Supjaustykite žalius bazilikus ir smulkintuvu sumaišykite su grietine.
- Grietinės masę sumaišykite su kiaušinių mase.
- Pilkite į tortinę obuolių, kremo, vėl obuolių ir vėl kremo.
- Dėkite pyragą į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite apie 50 min.
- Aptarkuokite dar karštą baltu šokoladu ir apiberkite riešutais ar džiovintais greipftrutais užtarkuokite.
- Galima dar papuošti apelsinais ar citrinomis.
Receptą atsiuntė Regina R.
Suskleisti
Ingredientai
Vanduo: 500.00 ml
Moliūgai: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 10.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Manai: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Vandenyje pavirti apie 5 min. tarkuotą moliūgą, smulkintus bazilikus.
- Sudėti druską, cukrų, maišant supilti manų kruopas, pavirti kelias minutes ir dar kiek palaikyti košę uždengtame puode.
- Paskaninti citrinos sultimis ir sviestu, išmaišyti, patiekti. Baziliko galima ir nedėti.
Receptą atsiuntė Regina R.
Suskleisti
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Bulvės: 1.00 kg
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Morkos: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
- Į jautienos ir kiaulienos faršą įdėkite porą kiaušinių trynių, juodo malto pipiro, druskos pagal skonį, trinto česnako ir smulkiai pjaustytus bei vos vos apkeptus svogūnus.
- 10–15 minučių maišykite faršą ir suformuokite zuikučių kūnelius, akytes (iš juodųjų pipirų grūdelių) ir ausytes (iš lauro lapų).
- Nuskuskite bulves, pagal skonį pabarstykite druska. Tada ant bulvių barstykite baziliko, raudonosios paprikos miltelių, druskos pagal skonį, apšlakstykite aliejumi ir palikite 1 valandai pasimarinuoti.
- Nedidelių cilindrų formelėmis supjaustykite morkas ir porus.
- Visus ingredientus sudėkite ant skardos, iš bulvių, morkų ir porų formuokite „miškelį“.
- Orkaitėje kepkite 1 valandą.
Receptą atsiuntė Saulius P.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Tešlą palikite kambario temperatūroje, kad atšiltų.
- Paruoškite įdarą: špinatus perplaukite, supjaustykite, trumpam dėkite į virintą vandenį. Nukoškite.
- Špinatus ataušinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotą ementalio sūrį, smulkintą fetos sūrį, paskaninkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Imkite lakštus (jų įpakavime 2 vnt.) ir supjaustykite juostelėmis.
- Vieną lakštą supjaustykite į 3 juosteles. Plotis maždaug 5–6 cm, nes reiks užsukti. Kočioti tešlos nereikia.
- Imkite tešlos juostelę ir išilgai per vidurį sudėkite įdarą.
- Kraštus pakelkite ir gerai suspauskite. Turite tokius ilgus vamzdelius.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Imkite mūsų vamzdelius ir sukite iš jų spiralę, dėkite juos būtinai sujungimu į apačią ir gražiai prispauskite vieną prie kito.
- Sukite, kol jie pasibaigs. Sutepkite tryniu ir apibarstykite sezamais.
- Kepkite 20–25 min. 180 laipsnių kaitrumo temperatūroje.
- Skanus ir šaltas, ir karštas. Karštą galima patiekti su grietine.
Receptą atsiuntė Helena J.
Suskleisti