„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

10 priežasčių, kodėl reikia naudoti rapsų aliejų

Rapsų aliejus – vertingas, iš augalinės žaliavos pagamintas maisto produktas, praturtinantis žmogaus racioną mononesočiomis, polinesočiomis, sočiomis riebalų rūgštimis bei riebaluose tirpiais vitaminais.
Rapsų aliejus
Rapsų aliejus / Organizatorių nuotr.

100 g. augalinio aliejaus žmogaus organizmui suteikia 700-900 kcal.

Valgomajame šaukšte augalinio aliejaus yra iki 120 kcal.

10 rapsų aliejaus stiprybių:

1. Rapsų aliejus turi tiek omega 6, tiek omega 3 riebalų rūgščių santykiu 3:1. Mitybos specialistai pripažįsta, kad rapsų aliejus turi geriausią riebalų rūgščių procentinę sudėtį.

2. Selekcijos būdu išvestuose rapsuose abstu žmogui naudingos oleino riebalų rūgšties (~60 %).

3. Rapsų aliejus - puikus vitaminų A, E, D ir K šaltinis.

4. Jo sudėtyje yra nepakeičiamų polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurių žmogaus organizmas pats negamina ir gauna tik su maistu.

5. Nėra genetiškai modifikuotas, kadangi visoje ES genetiškai modifikuotus rapsus auginti draudžiama.

6. Rapsų aliejus yra universalus, nes yra neutralaus skonio ir aromato.

7. Rafinuojamas tik pirmojo spaudimo aliejus, todėl rapsų aliejaus gaminimo procese jokie tirpikliai nėra naudojami.

8. Rafinavimas yra atliekamas panaudojant moderniausias technologijas, todėl rapsų aliejus atitinka aukščiausius reikalavimus. Gamintojai nuolat atlieka laboratorinius tyrimus ir tikrina kiekvienos partijos kokybę.

9. Ilgai išlieka skaidrus, be to, sąveikoje su oru neįgyja nemalonaus kvapo.

10. Rapsų aliejus tinkamiausias kepimui aliejus, nes jo aukšta degimo temperatūra.

SAULĖJE DŽIOVINTŲ POMIDORŲ HUMUSAS

Organizatorių nuotr./Saulėje džiovintų pomidorų humusas
Organizatorių nuotr./Saulėje džiovintų pomidorų humusas

250 g virtų avinžirnių (tinka ir konservuoti),
5 saulėje džiovinti pomidorai,
2 v. š. rapsų aliejaus,
2 v. š. vandens,
Pusės citrinos sultys,
1 a. š. tahini pastos,
1 česnako skiltelės,
½ a. š. druskos,
sauja šviežio baziliko.


Patiekimui: 10 avinžirnių, čili dribsnių, šviežio baziliko.

Dedame visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Jei masė per tiršta, pilame dar vandens. Sutrintą humusą dedame į indą. Puošiame keliais avinžirniais, čili dribsniais ir šviežiu baziliku. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“