10 puikių patiekalų su vynuogėmis: pagardins ir salotas, ir mėsą, ir desertus

Vynuogių rūšių tikra daugybė, tad išsirinkite mėgstamiausias ir išbandykite jas ne tik kaip greitą užkandį, bet ir puikių įvairių patiekalų ingredientą!
Pyragėliai su ožkų sūriu ir vynuogėmis
Pyragėliai su ožkų sūriu ir vynuogėmis / Mariaus Žičiaus nuotr.
Pyragėliai su ožkų sūriu ir vynuogėmis
Receptas: Pyragėliai su ožkų sūriu ir vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 225.00 g (3 lakštai po 75 g, tinka ir mielinė tešla)
Kumpis: 3.00 riekės (virto)
Ožkų pieno sūris: 150.00 g (volelio formos)
Pinijų sėklos: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Medus: 1.00 valg. š.
Vynuogės: 12.00 vnt. (be kauliukų, raudonosios)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, lakštus perpjaukite per pusę. Iš jų išspauskite apie 8 cm skersmens skritulius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 225 laipsnių orkaitėje 8–9 minutes.

2. Kumpio griežinėlius perpjaukite per pusę ir sudėkite ant paplotėlių.

3. Sūrį supjaustykite į šešis griežinėlius ir po vieną uždėkite ant paplotėlių šalia kumpio.

4. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite ant sūrio su kumpiu. Viršų apibarstykite pinijų sėklomis, pipirais, apšlakstykite medumi. Kepkite orkaitėje 8–10 minučių. Ant iškeptų pyragėlių uždėkite perpus perpjautų vynuogių, papuoškite rozmarinais.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Vištienos salotos su vynuogėmis
Receptas: Vištienos salotos su vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 47
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (1 salotos gūžė arba 1 lapinė salota)
Vištiena: 2.00 vnt. (2 keptos vištienos šlaunelės arba 1 ketvirtis (galite išsikepti patys orkaitėje arba pirkti jau keptą vištą))
Vynuogės: 200.00 g (po 100 g žalių ir mėlynų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Tabasko padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite ir šiek tiek susmulkinkite rankomis.

2. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Jei vynuogės be kauliukų, jų galite ir neperpjauti.

3. Mėsą suskaidykite į maždaug piršto storio pluoštelius.

4. Viską sudėkite į lėkštę ir paskaninkite druska bei pipirais.

5. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir Tabasko padažu, ir šiuo užpilu apšlakstykite salotas.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Suskleisti
Pikantiškos vynuogių salotos
Receptas: Pikantiškos vynuogių salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 51
Receptas
Ingredientai
Salotos: 250.00 g (įvairios)
Vynuogės: 300.00 g
Sūris: 250.00 g (švelnus fermentinis)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Vynas: 2.00 valg. š. (sausas baltas)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba kiti mėgstami prieskoniai)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapus nuplaukite ir suplėšykite gabalėliais.
  2. Vynuoges perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.
  3. Fermentinį sūrį supjaustykite maždaug centimetro kubeliais, sūrį sutrupinkite.
  4. Viską suberkite į dubenį ir išmaišykite.
  5. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nušluosčiusios nutarkuokite žievelę. Išspaustas jo sultis sumaišykite su vynu, aliejumi ir žiupsneliu druskos bei prieskonių.
  6. Apšlakstykite salotas. Apibarstykite tarkuota apelsino žievele bei graikiniais riešutais. 
  7. 20 minučių palikite pastovėti. Patiekite su bandele.
Suskleisti
Kepti briuseliniai kopūstai su vynuogėmis
Receptas: Kepti briuseliniai kopūstai su vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 8
Receptas
Ingredientai
Briuselio kopūstai: 600.00 g
Vynuogės: 200.00 g (raudonųjų)
Karijai: 50.00 g
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Čiobreliai: 5.00 vnt. (5 - 6 šakelės)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 0C. 
  2. Briuselinius kopūstus (šviežius arba šaldytus) 1–2 minutėms įkiškite į verdantį vandenį, paskui staigiai perliekite šaltu.
  3. Kopūstėlius perpjaukite pusiau ir sudėkite į storasienį kepimo indą.
  4. Sumeskite raudonąsias vynuoges ir karijas.
  5. Medų, aliejų, citrinos sultis ir druską labai gerai sumaišykite.
  6. Mišiniu užpilkite kopūstus su vynuogėmis, ant viršaus užberkite čiobrelių šakelių. Kepkite apie 30 minučių.
  7. Pagaminsite per 20 min. (be kepimo).  
Suskleisti
Vištiena su vynuogėmis
Receptas: Vištiena su vynuogėmis ir alyvuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (blauzdelių, šlaunelių, perpus perpjautų krūtinėlių; su oda ir kaulais)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vynuogės: 200.00 g (raudonųjų, idealu – besėklių)
Alyvuogės: 150.00 g (Kalamata, be kauliukų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, smulkiai supjaustytas)
Vynas: 100.00 ml (baltojo)
Vištienos sultinys: 200.00 ml (tinka pagamintas iš ekologiško kubelio)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Nusausinkite vištienos gabalėlius popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite druska bei pipirais.

2. Sunkioje keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę (idealu – ketaus), įkaitinkite alyvuogių aliejų ir per du kartus apskrudinkite vištienos gabalėlius, kol odelė taps auksiškai rusva ir traški.

3. Į keptuvę sudėkite visą apkepintą vištieną, ant viršaus berkite čiobrelius, o į tarpus tarp vištienos gabaliukų paskirstykite svogūnus, nuo kekių nuskabytas vynuoges bei alyvuoges. Užpilkite pusę sultinio kiekio ir dėkite keptuvę į orkaitę.

4. Kepkite 25 min., kol vištiena bei priedai bus iškepę. Tuomet į keptuvę supilkite vyną, likusį sultinį ir viską pakaitinkite dar 10 min.

5. Dėkite vištieną su priedais į lėkštes ir apipilkite susidariusiu padažu. Skanu su ryžiais, kuskusu, orkaitėje keptomis bulvytėmis ar tiesiog lengvomis žalėsių salotomis.

Suskleisti
Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“
Receptas: Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 80.00 ml (kokybiškas)
Rozmarinai: 2.00 valg. š. (labai smulkiai pjaustyti, švieži)
Anyžiai: 1.00 arbat. š. (anyžių sėklos (recepte naudojami malti anyžiai))
Pankolis: 2.00 arbat. š. (sėklos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (nemažas žiupsnis šviežiai maltų)
Šviežios nerūkytos kiaulienos dešrelės (geriau papildomai nepaskanintos česnakais ar aitriosiomis paprikomis): 900.00 g
Vynuogės: 500.00 g (žaliosios ir raudonosios vynuogės be kauliukų)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite kvapnų aliejų: alyvuogių aliejų supilkite į nedidelį prikaistuvį. Pašildykite jį ant mažos ugnies, suberkite susmulkintus rozmarinus, anyžius, pankolius ir juoduosius pipirus. Uždenkite ir palikite 15 minučių, kad aliejus įgautų skonį ir kvapą.

2. Dešreles įdurkite peiliu keliose vietose. Sudėkite į didesnį puodą, užpilkite šalto vandens tiek, kad vos apsemtų, ir pastatykite ant viryklės. Kai vanduo ims vos virti, ugnį sumažinkite, puodą pridenkite dangčiu ir pavirkite dešreles 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies, vandenį nupilkite.

3. Dešreles sudėkite į gilų ir platų kepimo indą vieną greta kitos, suberkite nuplautas, nusausintas ir nuo stiebelių nuskabytas vynuoges. Užpilkite kvapniu aliejumi ir apvoliokite jame vynuoges bei dešreles.

4. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 25-35 minutėms, kol dešrelės apkeps iš abiejų pusių – retsykiais pavartykite. Patiekite karštas su bulvių koše arba polenta.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ 

Suskleisti
Kiauliena su vynuogėmis
Receptas: Kiauliena su vynuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (2 gabalėliai po 350 g , išpjovos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 50.00 g
Rauginti kopūstai: 400.00 g
Vynuogės: 200.00 g (mėlynosios)
Vynas: 200.00 ml (baltas)
Grietinėlė: 150.00 ml
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (5 šakelės)
Sausas rislingas: (putojantis) 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Mėsą apibarstykite druska, pipirais ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Išimkite iš keptuvės.

2. Svogūnus supjaustykite, raugintus kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vynuoges nuplaukite. Svogūnus apkepinkite įkaitintoje keptuvėje, supilkite vyną, įpilkite 100 ml vandens, įmaišykite grietinėlę.

3. Po 5 minučių į keptuvę su padažu sudėkite kopūstus, įberkite saldžiosios paprikos ir patroškinkite.

4. Masę sukrėskite į kepimo indą, sudėkite mėsos gabalėlius, apibarstykite mairūnais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, sudėkite vynuoges. Išėmus iš orkaitės apšlakstykite rislingu.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Aromatingas vynuogių desertas
Receptas: Aromatingas vynuogių desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Želatina: 3.00 arbat. š.
Sultys: 2.00 st. (šviesių vynuogių)
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2-3 valg. š. sulčių)
Vynuogės: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Šlakelyje šalto vandens išlydykite želatiną.
  2. Užvirinkite vynuogių sultis, suberkite vanilinį cukrų, pagardinkite citrinų sultimis ir išmaišykite su lydyta želatina.
  3. Pusę želė supilkite į keturias deserto taures ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (likusią laikykite šiltai).
  4. Vynuoges perpjaukite pusiau ir peiliu išėmusios sėklas išdėliokite ant sustingusios želė. Apliekite likusia želė ir pastatykite į šaldytuvą.
  5. Kai sustings, ant kiekvienos porcijos uždėkite vanilinių ledų rutulėlių, papuoškite vynmedžio lapais, grietinėle arba apibarstykite migdolo drožlėmis.
Suskleisti
Vynuogės cukruje
Receptas: Vynuogės cukruje
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 1.00 st.
Vynuogės: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Iš cukraus išvirkite tirštą sirupą.
  2. Vynuoges užmaukite ant medinių pagaliukų. Kiekvieną panardinkite į cukraus sirupą, o paskui - į šaltą vandenį.
  3. Padėkite išdžiūti taip, kad viena su kita nesiliestų.
Suskleisti
Sūrio pyragas su vynuogėmis
Receptas: Sūrio pyragas su vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Lazdynų riešutai: 80.00 g (malti, 8 arbat. š.)
Miltai: 1.00 st. (1 - 1,5 st.)
Cukrus: 300.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sviestas: 200.00 g
Varškės sūris: 500.00 g (liesas)
Vanilinis cukrus: 30.00 g (2 pakeliai)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Krakmolas: 2.00 arbat. š.
Vynuogės: 400.00 g (raudonosios)
Migdolai: 3.00 arbat. š. (plokštelės)
Mėtos: 5.00 g (šviežios, šakelėmis)
Kaip gaminti

1. Iš lazdynų riešutų, stiklinės miltų, 100 g cukraus, kiaušinio, 150 g pjaustyto sviesto užminkykite tešlą. Įvyniokite į foliją ir 30 minučių laikykite šaldytuve.

2. Stalą pabarstykite miltais. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 36 cm skersmens skritulį. Atsargiai paspausdami, juo išklokite sviestu pateptą torto formą.

3. Tešlą formoje subadykite šakute, užklokite sviestiniu popieriumi, ant viršaus užberkite žirnių, kad paplotis kepdamas neiškiltų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

4. Ištirpinkite likusį sviestą ir palikite atvėsti. Sūrį sumalkite, ištrinkite su 150 g cukraus, likusiais miltais, atskirtais tryniais, vaniliniu cukrumi, citrinų žievelėmis, krakmolu.

5. Į įdaro masę supilkite atvėsusį sviestą, sudėkite iki purumo išplaktus kiaušinių baltymus, suberkite likusį cukrų. Atsargiai išmaišykite, kad nesukristų baltymai.

6. Pusę įdaro sukrėskite ant iškepto papločio, išdėliokite vynuoges. Supilkite likusią masę, pabarstykite migdolais. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite mėtų lapeliais ir vynuogėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis