„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

10 receptų: patiekalai su malta mėsa

Vienus patiekalus gamindami sugaišite pusvalandį, o kitus – dvigubai ilgiau. Nusiteikite sočiam ir gardžiam pasisėdėjimui.
Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

 TAIP PAT SKAITYKITE: Aštrios sriubos ir troškiniai: 20 receptų

Daržovių troškinys su mėsos kukuliais
Receptas: Daržovių troškinys su mėsos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 200.00 g (malta)
Jautiena: 200.00 g (malta)
Bulvės: 500.00 g
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt. (didesni)
Morkos: 1.00 vnt. (didesnė)
Paprikos: 3.00 vnt. (saldžiosios: 1 geltona, 1 raudona ir 1 žalia)
Miltai: 1.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š. (malti)
Prieskoniai maltai mėsai 1.00 žiupsnelis
Vištienos sultinys: 2.00 vnt. (2 kubeliai)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Petražolės: 10.00 g (žalios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Kaip gaminti

1. Nuluptas bulves supjaustykite riekelėmis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis su žiupsneliu druskos ir išdėliokite inde, kuriame viską kepsite. Susmulkinkite kopūstą, morką bei vieną svogūną, išmaišykite su majonezu ir gautą masę užklokite ant bulvių sluoksnio. Cukiniją nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas ir išdėliokite ant kopūstų sluoksnio.

2. Tuomet ruoškite mėsos kukulius. Į mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, krakmolą ir miltus. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste kartu su smulkintomis petražolėmis. Baigiant kepti, įdėkite šaukštą grietinės ir šiek tiek druskos. Nukelkite nuo ugnies ir į kepintų svogūnų masę suberkite 2 šaukštus džiuvėsių, pabrinkinkite bent 2 minutes ir sumaišykite gautą masę su mėsa.

3. Formuokite kukulius, apvoliokite juos džiuvėsiuose ir kepkite keptuvėje nuolat ridenant. Kukulius sudėkite į cukinijų žiedus. Ant kiekvieno kukulio užmaukite po 3 skirtingos spalvos paprikos lankelius. Tarp cukinijų žiedų uždėkite petražolės lapelių.

4. 2 litruose vandens ištirpinkite 2 kubelius vištienos sultinio, ir jame išmaišykite pomidorų padažą, jei reikia, pridėkite druskos, lauro lapelių, pipirų, jei mėgstate - įtarkuokite truputį imbiero. Gauta mase užliekite troškinį. Jeigu kepimo indas be dangčio, pridenkite folija (tam tinka ir kopūsto lapai). Kepkite apie 1 val. 200 °C karštumo orkaitėje.

Skanaus!

Autorės nuotr./Daržovių troškinys su mėsos kukuliais
Autorės nuotr./Daržovių troškinys su mėsos kukuliais

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Suskleisti
Klasikinė mėsos lazanija
Receptas: Klasikinė mėsos lazanija
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 103
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 400.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 4.00 valg. š. (2 valg. - lazanijai ir 50 g - bešamelio padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Morkos: 2.00 vnt.
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelė skardinė smulkintų savo sultyse)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudono sauso)
Druska: 2.00 arbat. š. (pagal skonį - lazanijai ir pusės arbat. š. - bešamelio padažui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 50.00 g (bešamelio padažui)
Pienas: 600.00 ml (bešamelio padažui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto - bešamelio padažui)
Kaip gaminti
  1. Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite.
  3. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos.
  4. Sukrėskite pomidorus, sudėkite prieskonius ir ant silpnos ugnies troškinkite. Pagal skonį padažą pasūdykite.
  5. Bešameliui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, po truputį supilkite pieną ir šluotele išplakite iki vientisumo.
  6. Pagal skonį berkite druskos ir tarkuotų muskatų.
  7. Lazanijos lakštus su mėsos, bešamelio padažais ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol produktais baigsis.
  8. Viršutinį sluoksnį apliekite bešamelio padažu, užberkite sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Suskleisti
Pyragas su mėsos kukuliais
Receptas: Pyragas su mėsos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Kefyras: 100.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Malta mėsa (paruošta kotletams kepti) 400.00 g
Aliejus: 50.00 ml
Paprikos: 225.00 g (po pusę geltonos, raudonos ir žalios paprikos)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Manai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Iš miltų, kefyro ir sviesto išminkykite tešlą, iš jos iškočiokite laštą, įklokite į kepimo indą ir subadykite.

2. Iš maltos mėsos padarykite kukulius, apvoliokite manų kruopose, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant tešlos.

3. Daržoves supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Įberkite prieskonių bei apibarstykite tarkuotu sūriu. Kiaušinį suplakite su grietine ir užpilkite ant viršaus, kepkite apie 40 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
 Maltos mėsos guliašas
Receptas: Maltos mėsos guliašas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 500.00 g (mėgstamo faršo)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 2.00 vnt. (žalioji ir raudonoji)
Pievagrybiai: 250.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 g (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 400.00 g (skardinė trintų)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Susmulkinkite paprikas, svogūną ir česnaką.
  2. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę suberkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Paeiliui smulkinkite ir į keptuvę berkite grybus ir cukiniją. Pagardinkite bazilikais, uždenkite ir troškinkite 2–3 minutes. Įberkite maltos paprikos, išmaišykite ir paragaukite: jei dar reikia, įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite pakepintą maltą mėsą ir trintus pomidorus. Gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 15 minučių, dažnai maišydami, kad neprisviltų. Maltos mėsos guliašą tiekite su pita.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
Receptas: Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 44
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didokos)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Faršas: 600.00 g (kiaulienos ir jautienos)
maltos mėsos prieskoniai 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Nuskustas bulves ir nuvalytą žiedinį kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje. Nusunkite, įdėkite sviesto ir lengvai pagrūskite.

2.Faršą sumaišykite su mėsos prieskoniais, įberkite pipirų ir druskos. Svogūną ir morką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, morką ir kepkite maišydami, kol daržovės lengvai paskrus, tada sudėkite faršą ir dar kelias minutes pakepinkite. Įdėkite pomidorų padažo ir dar šiek tiek patroškinkite.

4.Į aliejumi pašlakstytą keraminį kepimo indą sukrėskite apkeptą faršą, ant viršaus sudėkite grūstas bulves ir žiedinius kopūstus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
Receptas: Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - lietiniams ir 2 kietai virti - įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2 - 3 - lietiniams)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Miltai: 1.00 st. (1,5 - lietiniams)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos - lietiniams)
Faršas: 400.00 g (veršienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuoto fermentinio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (smulkinti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė šviežių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir maišydami kepkite apie 20 minučių. Kepdami suberkite čiobrelius, druską ir pipirus.

3. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, žalumynus ir smulkiai kapotus kiaušinius. Įdaro dėkite ant lietinių ir susukite.

4. Lietinius gražiai sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių. Tiekite su grietine ar grietinės ir sviesto padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Maltos mėsos blyneliai
Receptas: Maltos mėsos blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 53
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 - tešlai ir 1 virtas - padažui)
Miltai: 200.00 g
Malta mėsa 300.00 g
Sūris: 150.00 g (tarkuoto fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį tešlai ir padažui)
Prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 100.00 g (padažui)
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Krapai: 10.00 g (padažui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mažais kubeliais supjaustykite agurkus. Į indą įmuškite kiaušinius, įpilkite vandens, sumaišykitte su miltais.

2. Į tešlą įmaišykite maltą mėsą, tarkuotą sūrį bei susmulkintus agurkus.

3. Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite blynelius.

4. Pagaminkite padažą: susmulkinkite virtą kiaušinį ir sumaišykite su grietine, majonezu, krapais.

Skanaukite karštus su paruoštu padažu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis
Receptas: Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.1 / 10
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 400.00 g (malta - jautiena arba kiauliena)
Pipirai: 3.00 g (0,5 cm aitriojo)
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5 raudonos)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (smulkintų lapelių)
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š. (malti)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Aitrųjį pipirą ir papriką smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą, įberkite prieskonių, smulkintų petražolių, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite.
  2. Drėgnomis rankomis iš faršo formuokite nedidelius kamuoliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tiekite su šviežiomis salotomis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
Receptas: Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 139
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malta)
Pomidorų padažas: 200.00 ml (aštrus)
Vanduo: 200.00 ml
Makaronai: 200.00 g (kriauklelių ar kitokių smulkių)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia arba raudona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinė: 150.00 g
Druska: 3.00 g (1/2 arbat. .š.)
Sūris: 80.00 g (fermentinis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiškytą česnaką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 8 minutes.

3. Sudėkite nuvarvintus makaronus, pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes. Prieš tiekdami sudėkite grietinę, lengvai permaišykite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aštrusis maltos mėsos troškinys su pupelėmis
Receptas: Aštrus maltos mėsos troškinys su pupelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 102
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (1-2)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli pomidorai ir 1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 400 g))
Aliejus: 2.00 valg. š.
Faršas: 750.00 g (kiauliena ir jautiena)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (1-2)
Kmynai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 2.00 arbat. š.
Mėsos sultinys: 250.00 ml
Pupelės: 250.00 g (po 0,5 skardinės konservuotų baltųjų ir raudonųjų pupelių)
Grietinė: 125.00 g
Sūris: 75.00 g (tarkuotas kietasis fermentinis)
Petražolės: 1.00 sauja
Tortilija: 10.00 vnt.
Kaip gaminti

1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

2.Konservuotus pomidorus nusunkite, susmulkinkite, sultis atidėkite. Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūnų, česnakų, aitriųjų paprikų gabaliukus ir pakepinkite. Sudėkite faršą, kepdami išmaišykite. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, cukraus, maltos paprikos, kmynų, džiovintų raudonėlių.

3.Supilkite pjaustytus konservuotus pomidorus, jų sultis ir sultinį. Užvirkite ir troškinkite vis pamaišydami apie 30 minučių. Sudėkite nusunktas konservuotas pupeles, suberkite saldžiąsias paprikas ir troškinkite 5 minutes.

4.Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir sudėkite į troškinį. Pavirkite. Įmaišykite grietinę, tarkuotą sūrį, kapotus petražolių lapelius. Dar šiek tiek pavirkite ir nukaiskite.

5.Galima tiekti su bulvėmis, ryžiais, balta duona ar vynioti į tortilijas.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs