10 šaltų sriubų, padėsiančių atsigaivinti per karščius

Lietuvoje karaliauja karštis, kuris vienus džiugina, kitus erzina, tačiau ką nors valgyti vis tiek reikia visiems. Dabar pilna sodo bei daržo gėrybių, tad dalijamės įvairiausių šaltų sriubų dešimtuku. Ruoškite, skanaukite, gaivinkitės!
Šalta sriuba
Šalta jogurto sriuba su agurkais / Vida Press nuotr.
Šalta agurkų sriuba
Receptas: Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.8 / 34
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 3.00 vnt. (dideli)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (graikiško)
Mėtos: 4.00 vnt. (lapeliai)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite agurką smulkiais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su kitais ingredientais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Galite papuošti agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.

Suskleisti
Šalta sriuba su daržovėmis
Receptas: Šalta baltoji sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 54
Receptas
Ingredientai
Kefyras: 500.00 ml
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Ridikėliai: 8.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja
Vanduo: 1.00 st. (šalto virinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite ridikėlius ir agurką, susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus, viską suberkite į dubenį su kefyru.

2. Įpylę vandens, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įmaišykite ir pjaustytus virtus kiaušinius.

3. Kaip ir šaltibarščiai, ši balta ridikėlių sriuba idealiai dera su karštomis bulvėmis, o pačią geriausia valgyti gerai atvėsintą.

Suskleisti
Šalta agurkų sriuba
Receptas: Šalta agurkų, avokadų ir kokosų pieno sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 300.00 g (trumpavaisių)
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Kokosų pienas: 250.00 ml
Vanduo: 250.00 ml
Citrinos sultys: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Krapai: 1.00 sauja (smulkintų)
Kalendros: 1.00 sauja (smulkintos)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkintų)
Kaip gaminti

Avokadus nulupkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite ir gerai nuplautus agurkus. Viską sudėkite į elektrinį trintuvą, ten pat supilkite ir kokosų pieną su vandeniu bei sutrinkite visus ingredientus iki vientisos masės. Sriubą gardinkite druska ir pipirais pagal savo nuožiūrą, būtinai įpilkite citrinos sultis ir sudėkite mėgstamus žalumynus. Viską gerai išmaišykite ir palikite atvėsti šaldytuve.

 

Suskleisti
Gaspačas
Receptas: Gaivinantis pomidorų ir arbūzų gaspačas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg (gerai prinokusių, be odelių, stambiai supjaustytų)
Česnakai: 2.00 skiltelės (stambiai sukapotos)
Salierų stiebai: 6.00 vnt. (supjaustyti plonais griežinėliais)
Svogūnai: 1.00 vnt. (stambiai supjaustytas)
Arbūzas: 400.00 g (minkštimo, be žievės ir be sėklų)
Pomidorų sultys: 150.00 ml (arba tyrės)
Alyvuogių aliejus: 150.00 ml
Duona: 150.00 g (šviesios, be plutos, stambiai patrupintos; taip pat dar kelios riekės patiekimui)
Bazilikai: 3.00 vnt. (šakelės)
Actas: 2.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Šiai sriubai pagaminti prireiks elektrinio trintuvo su nemažu indu arba įmerkiamo elektrinio trintuvo (su pastaruoju darbuotis netgi patogiau). Visus ingredientus, išskyrus aliejų, actą ir trečdalį bazilikų, dėkite į puodą ar smulkintuvo indą ir gerai sutrinkite. Pabaigoje supilkite ir aliejų bei actą ir dar kiek pamaišykite. Dėkite į šaldytuvą, kad sriuba atvėstų.

2. Kai sriuba kiek pastovės šaltai, galite ją tiekti, tik prieš tai patikrinkite, ar netrūksta druskos, pipirų.

3. Papuoškite kiekvieną porciją likusiais bazilikų lapeliais ir tiekite su duona ar duonos skrebučiais.

Suskleisti
Šalta arbūzų sriuba
Receptas: Šalta arbūzų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 56
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 1.00 kg (minkštoji dalis be žievės ir kauliukų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Mėtos: 1.00 sauja (4 lapeliai į arbūzų masę ir saujelė papuošimui)
Mėlynės: 1.00 sauja (papuošimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Arbūzo minkštąją dalį supjaustykite kubeliais. Sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
  2. Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis, sudėkite smulkiai kapotus mėtų lapelius ir įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.
  3. Dėkite dubenį su arbūzų sriuba į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų. Prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir supilstykite į dubenėlius. Papuoškite šviežių mėtų lapeliais ir mėlynėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: gaivi arbūzų sriuba“

Suskleisti
Lietuviški šaltibarščiai
Receptas: Lietuviški šaltibarščiai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 587
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 500.00 g (marinuoti obuolių sultyse)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Agurkai: 200.00 g
Krapai: 20.00 g
Kefyras: 1.00 l
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais.

2. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais gabalėliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus.

3. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į didelį dubenį. Suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, supilkite ant viršaus kefyrą. Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, galite šiek tiek atskiesti pienu ar virintu vandeniu iki reikiamos konsistencijos. Pagal skonį pasūdykite.

4. Tiekite atvėsintus su karštomis bulvėmis.

 

Suskleisti
Šalta pomidorų sriuba
Receptas: Šalta pomidorų sriuba su bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.4 / 48
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (labai tinka įvairių rūšių mišinys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (tyro)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (išspaustų sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.

Suskleisti
Pomidorų sriuba
Receptas: Šalta pomidorų sriuba su kefyru
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.8 / 21
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Kefyras: 2.00 l
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 2.00 valg. š. (šviežių kapotų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (šviežių smulkintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles, sutrinkite smulkintuvu į vientisą masę ir supilkite kefyrą.

2. Sudėkite susmulkintus svogūnų laiškus, krapus, prieskonius, įspauskite česnaką. Išmaišykite ir ragaukite.

Suskleisti
Trinta šalta pomidorų sriuba
Receptas: Šalta trinta veganiška pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.7 / 12
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt. (dideli švieži)
Paprikos: 0.30 vnt. (didelės raudonosios)
Konservuoti pomidorai: 2.00 vnt. (skardinės)
Salierų stiebai: 5.00 vnt.
Agurkai: 5.00 vnt. (marinuoti)
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų, pvz., kad ir skirtų picai)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite šviežius pomidorus, paprikas ir salierą, supjaustykite ir patroškinkite. Kai jie suminkštės, sudėkite konservuotus pomidorus. Patroškinkite dar kelias minutes, nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

2. Į atvėsusias daržoves suberkite likusius produktus – agurkėlius, baziliko pagal skonį ir prieskonius.

3. Viską sutrinkite ir patiekite.

Suskleisti
Šalta sriuba
Receptas: Šalta vyšnių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 37
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 1.00 kg (pusė kilogramo)
Cukrus: 100.00 g
Vynas: 300.00 ml (raudonas sausas)
Cinamonas: 5.00 g (viena lazdelė)
Migdolai: 1.00 arbat. š. (esencija)
Makaronai: 100.00 g (kaspinėlų formos)
Grietinėlė: 250.00 ml
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Puode užvirinkite 150 ml vandens, sudėkite uogas, supilkite vyną, suberkite cukrų. Sriubą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 25–30 min., kol vyšnios suminkštės. Likus 10 min., suberkite makaronus. Įpilkite šlakelį migdolų esencijos.

2. Baigusi virti, puodą nukelkite nuo ugnies ir įstatykite į dubenį su šaltu vandeniu, kad atvėstų.

3. Prieš tiekdama, palaikykite šaldytuve. Grietinėlę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir plakite, kol sutirštės. Į lėkštę įpilkite sriubos, uždėkite šaukštą plaktos grietinėlės, papuoškite vyšnia.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis