1. Supjaustykite agurką smulkiais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su kitais ingredientais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
2. Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve
3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Galite papuošti agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.
1. Supjaustykite ridikėlius ir agurką, susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus, viską suberkite į dubenį su kefyru.
2. Įpylę vandens, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įmaišykite ir pjaustytus virtus kiaušinius.
3. Kaip ir šaltibarščiai, ši balta ridikėlių sriuba idealiai dera su karštomis bulvėmis, o pačią geriausia valgyti gerai atvėsintą.
Avokadus nulupkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite ir gerai nuplautus agurkus. Viską sudėkite į elektrinį trintuvą, ten pat supilkite ir kokosų pieną su vandeniu bei sutrinkite visus ingredientus iki vientisos masės. Sriubą gardinkite druska ir pipirais pagal savo nuožiūrą, būtinai įpilkite citrinos sultis ir sudėkite mėgstamus žalumynus. Viską gerai išmaišykite ir palikite atvėsti šaldytuve.
1. Šiai sriubai pagaminti prireiks elektrinio trintuvo su nemažu indu arba įmerkiamo elektrinio trintuvo (su pastaruoju darbuotis netgi patogiau). Visus ingredientus, išskyrus aliejų, actą ir trečdalį bazilikų, dėkite į puodą ar smulkintuvo indą ir gerai sutrinkite. Pabaigoje supilkite ir aliejų bei actą ir dar kiek pamaišykite. Dėkite į šaldytuvą, kad sriuba atvėstų.
2. Kai sriuba kiek pastovės šaltai, galite ją tiekti, tik prieš tai patikrinkite, ar netrūksta druskos, pipirų.
3. Papuoškite kiekvieną porciją likusiais bazilikų lapeliais ir tiekite su duona ar duonos skrebučiais.
- Arbūzo minkštąją dalį supjaustykite kubeliais. Sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
- Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis, sudėkite smulkiai kapotus mėtų lapelius ir įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.
- Dėkite dubenį su arbūzų sriuba į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų. Prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir supilstykite į dubenėlius. Papuoškite šviežių mėtų lapeliais ir mėlynėmis.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: gaivi arbūzų sriuba“
1. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais.
2. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais gabalėliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus.
3. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į didelį dubenį. Suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, supilkite ant viršaus kefyrą. Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, galite šiek tiek atskiesti pienu ar virintu vandeniu iki reikiamos konsistencijos. Pagal skonį pasūdykite.
4. Tiekite atvėsintus su karštomis bulvėmis.
1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.
3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.
1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles, sutrinkite smulkintuvu į vientisą masę ir supilkite kefyrą.
2. Sudėkite susmulkintus svogūnų laiškus, krapus, prieskonius, įspauskite česnaką. Išmaišykite ir ragaukite.
1. Nuplaukite šviežius pomidorus, paprikas ir salierą, supjaustykite ir patroškinkite. Kai jie suminkštės, sudėkite konservuotus pomidorus. Patroškinkite dar kelias minutes, nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
2. Į atvėsusias daržoves suberkite likusius produktus – agurkėlius, baziliko pagal skonį ir prieskonius.
3. Viską sutrinkite ir patiekite.
1. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Puode užvirinkite 150 ml vandens, sudėkite uogas, supilkite vyną, suberkite cukrų. Sriubą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 25–30 min., kol vyšnios suminkštės. Likus 10 min., suberkite makaronus. Įpilkite šlakelį migdolų esencijos.
2. Baigusi virti, puodą nukelkite nuo ugnies ir įstatykite į dubenį su šaltu vandeniu, kad atvėstų.
3. Prieš tiekdama, palaikykite šaldytuve. Grietinėlę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir plakite, kol sutirštės. Į lėkštę įpilkite sriubos, uždėkite šaukštą plaktos grietinėlės, papuoškite vyšnia.