1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
2. Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite riebalais ir šiek tiek pabarstykite miltais.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, sviestą, kiaušinius, vanilę ir pieną. Maišykite tol, kol masė taps vientisa.
4. Tešlą supilkite į kepimo skardą, prieš tai jos atsidėję 3/4 stiklinės. Į mažesnę tešlos dalį įmaišykite kakavą.
5. Tamsią tešlos masę pilkite ant šviesios, kad susidarytų raštas.
6. Pyragą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį. Kepimo pabaigoje tešlos konsistenciją patikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus iš pyrago jis sausas, pyragas iškepė.
7. Skanaukite su kava ar stikline šalto pieno.
- Miltus sumaišykite su druska, kakavos ir kepimo milteliais.
- Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, citrinos žievele, likusiais prieskoniais ir medumi.
- Po vieną įplakite kiaušinius.
- Pakaitomis berkite miltų mišinį ir pilkite pieną, užmaišykite vientisą tešlą ir supilkite į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas, ištraukus liks neapsivėlęs tešla.
- Kol meduolis vėsta, pasiruoškite glaistą. Miltelinį cukrų sumaišykite su citrinų sultimis.
- Apglaistykite pyragą jau šaltą.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Į prikaistuvį sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydamos, kol sviestas ištirps. Supilkite pieną, suberkite cukrų ir kakavą. Toliau kaitinkite, pamaišydamos, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Masei pradėjus tirštėti, ugnį išjunkite ir prikaistuvį nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Masę kelioms minutėms palikite truputį atvėsti. Tuomet suberkite į ją laužytus sausainius ir gerai sumaišykite, kad visi sausainiai apsiveltų.
- Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
- Nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
1. Nedideliame puode su trupučiu vandens išlydykite sviestą. Supilkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinius, sudėkite kakavą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius (galite įdėti ir cukraus, jeigu paragavus nėra pakankamai saldu).
2. Gautą masę išmaišykite iki tolygios spalvos, sudėkite grietinę, vėl išmaišykite, o tada po truputį pilkite miltus ir sukite iki vidutiniškai tirštos masės (įpilkite proporcingai vandens, priklausomai nuo kiekio, kurį norite iškepti).
3. Ant viršaus užberkite razinų bei aguonų ir kepkite apie 20-25 min. Skanaus :)
Facebook kepinių konkurso receptas
Autorė Ieva Tamošiūnaitė
1. Sviestą ištirpinkite ir jam atvėsus įmuškite kiaušinį, supilkite 2 šaukštus sutirštinto pieno ir plakite, kol cukrus ištirps. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, viską gerai išminkykite iki vientisos lygios masės ir dėkite valandai į šaldiklį.
2. Varškę sumaišykite su grietine, 2 šaukštais sutirštinto pieno, suberkite krakmolą, išmaišykite, supilkite atskirai išplaktus kiaušinius su cukrumi ir dar kartą gerai išmaišykite.
3. Imkite iš šaldiklio tešlą, sutarkuokite tarka į kepimo popieriumi išklotą indą, šiek tiek paspauskite ir ant jo tolygiai paskleiskite varškės įdarą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 45 min. Užtarkuokite šokoladu, papuoškite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
- Visus produktus sumaišykite trintuvu, kad gautumėte vientisą masę.
- Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite iš jų lazdeles.
- Supjaustykite į 25 gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Kepkite 15 min. iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.
1. Pirmiausia pagaminkite tešlą. Jai skirtą sviestą ar margariną išlydykite ir supilkite į nemažą dubenį. Kol riebalai dar šiltoki, berkite kakavą, cukrų, gerai išmaišykite ir atvėsinkite. Kai mišinys bus atvėsęs, muškite kiaušinį ir vėl išmaišykite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius, o tada berkite į skystą mišinį. Suminkykite vidutinio kietumo tešlą, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir porai valandų dėkite į šaldytuvą.
3. Pagaminkite įdarą. Varškę labai kruopščiai ištrinkite dideliame dubenyje arba pertrinkite per sietelį. Kitame dubenyje iki purumo išsukite sviestą, o tada dėkite jį, kiaušinį ir paprastą ir vanilinį cukrų į pertrintą varškę ir gerai išsukite. Galiausiai suberkite krakmolą ir darsyk išmaišykite.
4. Stačiakampę ar kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
5. Iš šaldytuvo išimite tešlą ir padalykite į dvi dalis – viena tebūnie kiek didesnė. Imkite šią didesniąją dalį ir burokine tarka tarkuokite ją tiesiai į skardą. Kai sutarkuosite, švelniai palyginkite, kad gautumėte apatinį pyrago sluoksnį. Tarkuojant labai svarbu pernelyg negniaužyti tešlos rankomis, kad ji neimtų šilti ir lipti prie tarkos.
6. Ant pyrago pagrindo dėkite varškę ir išlyginkite ją iki vienodo storio sluoksnio. Ant jo tarkuokite likusią tešlą ir vėl sulyginkite paviršių.
7. Dėkite formą su pyragu į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Jei norite šiek tiek egzotikos, į varškę galite įmaišyti smulkiai pjaustytų džiovintų spanguolių ar apelsinų cukatų.
1. Į indą suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, vandenį, aliejų bei citrinos sultis ir maišykite, kol ištirps cukrus.
2. Kitame inde persijokite miltus, sodą, druską ir kakavą.
3. Sausus ingredientus suberkite į skystus ir gautą masę gerai išmaišykite.
4. Ant kepimo skardos sudėkite popierines formeles ir įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
5. Supilstykite tešlą į formeles ir kepkite apie 15-20 min. Prieš baigiant kepti, papuoškite keksiukus mėgiamais pabarstukais.
Skanaus!
1. Iš visų produktų sumaišykite tešlą ir palaikykite pusvalandį.
2. Į plastikinį butelį supilkite tešlą, kamštelyje pradurkite skylutę.
3. Į gerai įkaitintą keptuvę liekite įvairias formas. Apkepkite blynelius iš abiejų pusių.
Smagus blynų kepimas su vaikais :)
Recepto autorė Neringa Venskutonienė
- Į puodelį suberkite kakavos miltelius ir miltelinį cukrų. Pieną pakaitinkite iki virimo, nukaiskite nuo ugnies ir supilkite į puodelį.
- Išmaišykite, kol kakava ir miltelinis cukrus visiškai ištirps. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Atvėsinkite. Tuomet dėkite į šaldytuvą ir visiškai atšaldykite. Patiekite šaltą arba kambario temperatūros.