1. Datules, bananą, saulėgrąžas dėkite į smulkintuvą su S formos peiliu ir susmulkinkite iki vientisos masės.
2. Gautą masę sumaišykite su kokoso drožlėmis ir formuokite norimo dydžio rutuliukus.
3. Pagamintus rutuliukus apvoliokite kokoso drožlėse, o tada dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Viso grūdo avižinius dribsnius sumalkite kavamalėje ar elektriniame smulkintuve.
3. Datules taip pat susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės – turite gauti datulių pastą.
4. Kokosų aliejų sumaišykite su 3 šaukštais datulių pastos, berkite maltus ir nemaltus avižinius dribsnius ir rankomis ar elektriniu maišytuvu gerai išmaišykite – masė turi būti gerai sukibusi.
5. Imkite kepimo formą (aš naudojau kvadratinę silikoninę), išklokite ją kepimo popieriumi (tam, kad lengviau būtų išimti) ir dėkite į ją masę gerai paspausdami.
6. Ant avižinių dribsnių sluoksnio dėkite likusią datulių pastą, paskirstykite, berkite saują avižinių dribsnių.
7. Kepkite orkaitėje apie 20 min.
8. Išimkite iš kepimo formos, atvėsinkite ant grotelių.
9. Atvėsintą kepinį palaikykite šaldytuve (galima ir per naktį), kad dar geriau sutvirtėtų ir skoniai „susigulėtų“. Pjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite avinžirnių skystį iki standžių putų. Į šias putas supilkite datulių sirupą ir atsargiai išmaišykite.
3. Bananus nulupkite, sutrinkite iki vientisos masės ir sumaišykite su avinžirnių putomis.
4. Į dubenį supilkite kokoso drožles, krakmolą ir sumaišykite.
5. Skustąją masę atsargiai supilkite ant kokoso drožlių-krakmolo mišinio ir atsargiai, lėtai išmaišykite. Galiausiai įmaišykite ir šokolado „taškelius“ ar drožles.
6. Naudodami šaukštą ledams (jei neturite, tinka ir kitas nemažas šaukštas) kabinkite iš dubens po truputį masės ir gautus pusrutulius dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 15 min.
Pastaba: recepte minimas puodelis = 250 ml
1. Saulėgrąžas nuplaukite ir gerai nusausinkite.
2. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu berkite 3 puodelius avižinių dribsnių, datules, bananus bei kakavą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
3. Gautą masę pilkite į dubenį ir įmaišykite avižinių dribsnių likutį.
4. Iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus, o tada dėkite juos į šaldytuvą 1–2 valandoms, kad sutvirtėtų.
1. Vidutinio dydžio inde linų sėmenis užpylę 9 šaukštais vandens gerai išmaišykite ir palikite pastovėti.
2. Pupeles trintuve ar virtuviniame kombaine sutrinkite iki vientisumo, įmaišykite mirkytus sėmenis (nesusigėrusio vandens perteklių galite nuvarvinti), supilkite aliejų, suberkite cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir trinkite, kol gausite vientisą masę.
3. Juodąjį šokoladą peiliu sukapokite smulkiais gabalėliais ir suberkite į mišinį.
4. Masę trinkite elektriniu plakikliu, kol šokoladas tolygiai pasiskirstys tešloje.
5. „Braunio“ masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę kepimo skardą ir kepkite apie valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus maždaug 30 min. nuo kepimo pradžios uždenkite pyrago viršų kepimo popieriumi ar folija, kad neapsviltų.
1. Pamerkite džiovintas slyvas ir datules šiltame vandenyje bent dešimčiai minučių.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
3. Išmirkusias datules ir slyvas (be skysčio) virtuviniu kombainu sumalkite iki vientisos masės, suverskite tarkuotas morkas ir dar kartą sumalkite iki vientisos masės.
4. Ištirpinkite šokoladą ir jį bei aliejų įmaišykite į masę. Supilkite sultis ir vėl viską maišykite. Maišydami pamažu supilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir visus prieskonius – turėtų išeiti vientisa lipni masė.
5. Gautą masę sukrėskite į aliejumi gerai pateptą kepimo formą.
6. Kepkite apie 40 minučių, tada patikrinkite, ar jau iškepė – prie įsmeigto dantų krapštuko neturėtų kibti tešla.
7. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti.
Iškepkite pyragą:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Pyrago formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, o kitame – šlapius.
3. Į šlapius ingredientus iš pradžių įmaišykite puodelį sausų, tada – likusius sausus ingredientus.
4. Kepkite 50–60 min. arba kol įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas nebus aplipęs tešla.
Pagaminkite kremą:
1. Išvakarėse į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardines, o metalinį dubenį, kuriame plaksite kremą, įdėkite į šaldiklį 15 min. prieš plakimą.
2. Atidarius skardines, šaukštu iškabinkite ant viršaus susistovėjusį kokosų kremą. Likusį kokosų vandenį laikykite šaldytuve – galėsite sunaudoti vaisių kokteiliams, tačiau šiame recepte jo neprireiks.
3. Supilkite agavos sirupą ir vanilės ekstraktą. Plakite, kol gausite kremo tekstūrą.
4. Kai pyragas atvės, pertepkite jį kremu.
1. Nedideliame prikaistuvyje užkaitinkite pusę kokosų pieno kiekio ir suberkite „agar agar“. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maišydami, kol „agar agar“ visiškai ištirps – tai gali užtrukti iki 10 min. Supilkite likusį kokosų pieną, išmaišykite, o tada išpilstykite gautą mišinį į paruoštus indelius.
2. Dėkite indelius į šaldytuvą bent 30 min. iki tol, kol ant viršaus pilsite braškių sluoksnį.
Pastabos:
- Jei „agar agar“ neištirps, jausite tai pagamintame deserte;
- Jei mėgstate saldžiau, į kokosų mišinį įberkite šiek tiek cukraus.
Pagaminkite braškių sluoksnį:
1. Nedideliame prikaistuvyje pakaitinkite vandenį su „agar agar“, kol standiklio drisbsniai ištirps – padėkite jiems pamaišydami plakimo šluotele. Įmaišykite sutrintas braškes.
2. Užpilkite gautą mišinį ant kokosų sluoksnio indeliuose, kuris jau turėjo sustingti šaldytuve.
3. Palaikykite šaldytuve bent 2 valandas. Prieš patiekiant dar pagardinkite šviežiomis uogomis ir/ar citrinos žievele.
Iškepkite biskvitą:
1. Biskvitui skirtus produktus suberkite į dubenį ir išmaišykite šaukštu iki vienalytės masės.
2. Supilkite gautą masę į 26 cm skersmens torto kepimo formą. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
Pagaminkite pertepimą:
1. Pertepimui skirtus riešutus sumalkite, užpilkite kokoso pienu, įberkite cukraus, arbatos miltelių, nutarkuotos citrinos žievelės ir įspauskite sultis. Viską gerai išmaišykite.
2. Kremui skirtus produktus pašildykite garų vonelėje, kol ištirps šokoladas ir cukrus. Išmaišykite ir atvėsinkite. Atvėsintą kremą išplakite plaktuvu.
Suformuokite tortą:
1. Iškeptą biskvitą perpjaukite pusiau. Pertepkite riešutų įdaru ir šokoladiniu kremu. Dėkite antrą dalį biskvito ir užtepkite likusi kremą.
2. Papuoškite šokolado drožlėmis.
Ingredientai apskaičiuoti 16 cm diametro tortinei.
1. Pagrindo ingredientus sumalkite elektriniu smulkintuvu (S formos peiliukas), kol gausite trupinius (nepermalkite, kad neišsiskirtų per daug aliejų). Gautą masę išklokite į formą, šaukštu paspaudinėkite, kad pagrindas būtų tvirtesnis.
2. Visus šokoladinės masės ingredientus sudėkite į kokteilinę ir sumalkite iki vientisos masės.
3. Gautąją masę pilkite ant torto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
4. Puoškite uogomis, riešutais, žaliais mėtų lapeliais.