„100 tortų Lietuvai“: „Bzz pizza“ tortas su vištiena „confit“, „proscutto crudo“ ir žaliosiomis salotomis

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Picų tortas
Picų tortas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Ingredientai:

picų tešlai:

  • 250 g semolina miltų;
  • 250 g 00 tipo miltų;
  • 400 g vandens;
  • druskos pagal skonį;
  • 150 g aliejaus;
  • 7 g sausų mielių.

picai su vištiena confit:

  • 100 g picų tešlos;
  • 50 g „Marinara“ padažo;
  • 80 g mocarelos sūrio;
  • 100 g smulkintos vištienos šlaunelių confit.

picai su saliamiu ir pomidorais:

  • 100 g picų tešlos;
  • 50 g „Marinara“ padažo;
  • 80 g mocarelos sūrio;
  • 50 g saliamio dešros;
  • 50 g pomidorų.

picai su pomidorais:

  • 100 g picų tešlos;
  • 50 g „Marinara“ padažo;
  • 80 g mocarelos sūrio;
  • 50 g pomidorų;
  • 10 g šviežio baziliko.

picai su panchetta:

  • 100 g picų tešlos;
  • 50 g „Marinara“ padažo;
  • 80 g mocarelos sūrio;
  • 50 g pancetta (šoninės);
  • 20 g grūdėtų garstyčių padažo;
  • 30 g wakame (jūros dumblių) salotų.

patiekimui:

  • 50 g „Marinara“ padažo;
  • 80 g mocarelos sūrio;
  • 80g vytinto kumpio proscutto crudo;
  • 50 g jaunų pomidorų;
  • 50 g salotų.

Paruoškite picų tešlą:

Sausus produktus sumaišykite. Supilkite vandenį ir maišykite tol, kol tešla sušils. Po 10–15 min. supilkite alyvuogių aliejų.

Iškepkite picą su vištiena confit:

Iš tešlos suformuokite picą, tepkite „Marinara“ padažo, barstykite sūrį, sudėkite smulkintą vištienos šlaunelių mėsą ir kepkite 350 laipsnių temperatūroje 90 sekundžių.

Iškepkite picą su saliamiu ir pomidorais:

Iš tešlos suformuokite picą, tepkite „Marinara“ padažo, barstykite sūrį, sudėkite plonomis riekelėmis pjaustytą saliamo dešrą, pomidorą ir kepkite 350 laipsnių temperatūroje 90 sekundžių.

Iškepkite picą su pomidorais:

Iš tešlos suformuokite picą, tepkite „Marinara“ padažo, barstykite sūrį, dėkite plonomis riekelėmis pjaustytą pomidorą. Kepkite 350 laipsnių temperatūroje 90 sekundžių. Ant iškepusios picos dėkite šviežio baziliko.

Iškepkite picą su panchetta:

Iš tešlos suformuokite picą, tepkite „Marinara“ padažo, barstykite sūrį, dėkite plonomis riekelėmis pjaustytos pancettos, paskirstykite garstyčių padažą, kepkite 350 laipsnių temperatūroje 90 sekundžių. Ant iškepusios picos dėkite salotas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Picų tortas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Picų tortas

Formuokite picų tortą:

1. Kol picos šiltos, jas sluoksniuokite. Viršutiniam sluoksniui picą su pomidorais dėkite apverstą.

2. Paruoštą sluoksniuotį atvėsinkite 2–3 val. Tuomet ant viršaus tepkite „Marinara“ padažo, barstykite sūrį ir ir kepkite 350 laipsnių temperatūroje 90 sekundžių.

3. Iškeptą picą patiekite su vytintu kumpiu proscutto crudo, jaunais pomidorais ir žaliosiomis salotomis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Picų tortas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Picų tortas

Po tokio sotaus Kauno picerijų tinklo „Bzz pizza“, vadovaujamo vieno geriausių Lietuvos šefų Tomo Rimydžio, torto būtina pajudėti!

Druskininkuose tam apstu progų ir galimybių. Kurortą ir jo apylinkes vagoja kone 60 kilometrų dviračių takų turinčių išskirtinių ir įdomių pavadinimų. Žvaigždžių orbita, Žilvino takas, Saulės takas. Bene įdomiausia yra pastarojo atsiradimo istorija. Į Druskininkus pailsėti atvykęs tuometinis LKP CK pirmasis sekretorius A. Sniečkus tarp gausybės teikiamų paslaugų pasigedo tuo metu labai populiarios „dozuoto pasivaikščiojimo“ procedūros – tai pasivaikščiojimo takas su pažymėtais nueitais atstumais. Taigi buvo gautas įsakymas per dvi savaites parengti ir įgyvendinti projektą, tokiu būdu sudarant sąlygas miesto svečiams, besireabilituojantiems ar gyventojams naudotis specialiu pasivaikščiojimų taku su poilsio vietomis. Takui buvo parengta teritorija, besidriekianti palei Ratnyčėlės upės krantus.

Saulės taku pasivažinėti bei pasivaikščioti galės visi, atvykę į Druskininkų Kurorto šventę. Šeštadienį, gegužės 26 d., ją vainikuos projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyvių prisistatymas ir degustacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis