Ingredientai (12 porcijų):
biskvitui:
- 200 g miltų;
- 200 g cukraus;
- 5 kiaušiniai;
- 120 g sviesto;
- 50 g grietinės (30 proc.) riebumo;
- 3 g druskos;
- 4 g kepimo miltelių.
mėlynių uogienei:
- 300 g mėlynių;
- 100 g cukraus;
- 25 g krakmolo;
- 1 žaliosios citrinos nutarkuotos žievelės.
kremui:
- 250 g grietinėlės;
- 250 g maskarponės;
- 80 g cukraus miltelių;
- 100 g mėlynių uogienės.
traškučiui:
- 30 g baltojo šokolado;
- 20 g vaflių;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė.
sirupui:
- 100 g vandens;
- 20 g cukraus;
- 1 citrinos sulčių.
Iškepkite biskvitą:
1. Kiaušinius, cukrų ir druską plakite iki purių šviesių putų. Išplakus, supilkite lydytą sviestą su grietine ir toliau maišykite iki vientisos masės.
2. Į masę po truputi įberkite miltus, sijotus su kepimo milteliais. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite 175°C apie 35–40 minučių.
Pasigaminkite mėlynių uogienę:
1. Mėlynes pavirkite su cukrumi apie 5 minutes. Įtarkuokite citrinos žievelę ir supilkite krakmolą, sumaišytą su lygiu kiekiu vandens.
2. Uogienę pavirkite kelias minutes, kol sutirštės ir nebesijaus krakmolo.
Išvirkite sirupą:
1. Vandeni, cukrų ir citrinos sultis užvirinkite, pavirkite apie minutę ir leiskite atvėsti.
Paruoškite kremą pertepimui:
1. Maskarponę lengvai pamaišykite, supilkite grietinėlę, sudėkite mėlynių uogienę bei cukraus pudrą ir plakite iki standumo.
Pasigaminkite traškutį:
1. Šokoladą išlydykite mikrobangų krosnelėje. Sudėkite traiškytą vaflį su citrinos žievele ir sumaišykite.
Paruoškite kremą aptepimui:
1. Maskarponę lengvai pamaišykite, supilkite grietinėlę, sudėkite mėlynių uogienę ir plakite iki standumo.
Surinkite tortą:
1. Biskvitą supjaustykite į 4 lygius papločius ir lengvai sulaistykite sirupu.
2. Apatinį biskvitą patepkite traškučiu ir ant jo užtepkite maskarponės-mėlynių kremą. Uždėkite kitą biskvitą, pertepkite uogiene ir kremu. Tą patį pakartokite su kitu biskvitu.
3. Pabaikite tortą uždėdami paskutinį biskvitą.
4. Tortą palikite šaldytuve per naktį. Kitą dieną aptepkite mėlynių kremu.
Tortą projektui pristatanti „ČIOP ČIOP Tortinė“ buvo įkurta iš pagarbos saldumynams ir ypač tortams. Jos išskirtinumas – čia galite ne tik užsisakyti įvairių tortų, tačiau ir pasimėgauti jo gabalėliu vietoje, prisėdę jaukioje erdvėje. „ČIOP ČIOP Tortinė“ taip pat rengia kūdikio sutiktuves, gimtadienius, mergvakarius, kitas šventes ir krikštynas. Šios šventės metu vaikui suteikiamas šventas vardas. Vienas jų – Kazimieras.
Šis vardas buvo vienas populiariausių vyriškų vardų XVIII a. tarp druskininkiečių. Druskininkų kaimo valstiečių pavardės tuo metu buvo tipiškai lietuviškos, iš jų dauguma pravardinės kilmės. Per visą XVIII amžių Druskininkuose pastebima nepertraukiama Sūručių ir Dailidžių giminių tąsa. Įdomu, jog XVIII a. pabaigoje Druskininkų kaime lyderiaujanti buvo Sūručių giminė, kurių buvo net 3 šeimos iš 6.