Ingredientai:
kakaviniam biskvitui:
- 80 g miltų;
- 80 g cukraus;
- 40 g kiaušinių;
- 40 g aliejaus;
- 40 g pieno;
- 4 g kakavos;
- 2 g vanilinio cukraus;
- 2 g kepimo miltelių.
aviečių kremui:
- 200 g aviečių tyrės;
- 42 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 21 g smulkaus cukraus;
- 50 g vandens;
- 5 g želatinos.
pistacijų skonio kremui:
- 114 g baltojo šokolado;
- 61 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 76 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 38 g desertinės pastos „Pistacija“;
- 40 g vandens;
- 4 g želatinos.
mango skonio kremui:
- 167 g mango tyrės;
- 84 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 17 g smulkaus cukraus;
- 40 g vandens;
- 4 g želatinos.
Iškepkite kakavinį biskvitą:
1. Kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Į išplaktą mišinį supilkite pieną, aliejų, suberkite kakavą. Išmaišykite iki vientisos masės.
2. Suberkite išsijotus miltus su kepimo milteliais, išmaišykite iki vientisos masės.
3. Paruoštą masę pilkite į skardeles su išklotu kepimo popieriumi, kad gautųsi ~1 cm storio sluoksnis. Kepkite 170–180⁰C, apie 10 minučių.
4. Atvėsinkite. Išspauskite apvalius torto formos lakštus.
Paruoškite aviečių skonio kremą 1-am torto sluoksniui:
1. Grietinėlę išplakite su cukrumi. Sumaišykite su aviečių tyre, įmaišykite ir išbrinkintą, tirpintą želatiną.
Paruoškite pistacijų skonio kremą 2-am torto sluoksniui:
1. Baltąjį šokoladą ištirpinkite su mažesniu grietinėlės kiekiu. Įmaišykite pistacijų pastą. Visą masę sumaišykite su likusia plakta grietinėle.
2. Supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, išmaišykite iki vientisos masės.
Paruoškite mangų skonio kremą 3-iam torto sluoksniui:
1. Grietinėlę su cukrumi išplakite iki purumo, sumaišykite su mangų tyre. Supilkite išbrinkintą ir tirpintą želatiną, išmaišykite iki vientisos masės.
2. Prieš pilant kitą sluoksnį įsitikinkite, kad prieš tai supiltas sluoksnis sustingęs.
3. Papuoškite tortą!
Tortas „Šimtmetis“ papuoštas jį projektui pristatančios, Šakiuose veikiančios cukrainės „Laimė“ logotipu. Tuo tarpu Druskininkų logotipą 2008 metais sukūrė Emilija Užukauskienė. Logotipą sudaro pagrindiniai kurortinio miesto simboliai: pušys, mineralinio vandens srovės ir vandens biuvetė, simbolizuojantys Druskininkų gamtinius ir gydomuosius išteklius bei turistinę infrastruktūrą. Pagrindinė ženklo versija – žalia biuvetė ir pavadinimas bei melsvų atspalvių vandens srovės ir pušys. Logotipas gal būti naudojamas su šūkiu „Druskininkai – sveikatos šaltinių kurortas“