Ingredientai (20 cm skersmens tortui):
biskvitui:
- 200 g cukraus;
- 200 g minkšto sviesto;
- 4 kiaušiniai;
- 200 g miltų;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 valg. šaukšt. pieno.
uogų sluoksniui:
- 250 g įvairių šviežių uogų (šilauogių, aviečių, gervuogių, braškių);
- 10 g želatinos;
- 100 g cukraus;
- 25 ml vandens.
jogurtiniam sluoksniui:
- 300 g graikiško jogurto;
- 300 g grietinėlės (ne mažiau nei 35 proc. riebumo);
- 200 g saldinto sutirštinto pieno;
- 20 g želatinos;
- 90 ml vandens;
- 1 žaliosios citrinos sultys;
- 1 žaliosios citrinos žievelė.
torto apliejimui:
- 100 g juodojo šokolado;
- 100 ml grietinėlės (ne mažiau nei 35 proc. riebumo).
papuošimui:
- šviežių gervuogių ir šilauogių.
Iškepkite biskvitą:
1. Cukrų ir sviestą išplakite iki baltos, purios konsistencijos. Kiaušinius atskirai šiek tiek išplakite ir plakinį po truputį, po porą šaukštų, pilkite į sviesto masę ir kaskart perplakite.
2. Miltus persijokite drauge su kepimo milteliais. Dalimis, maišant mentele, įmaišykite į tešlą.
3. Į paruoštą tešlą supilkite pieną ir išmaišykite.
4. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
5. Biskvitui iškepus jį ištraukite, leiskite jam 10 min. atvėsti formoje, švelniai apibraukite kraštelius peiliu, atsekite formą, padėkite vėsti ant grotelių, nuimkite formos dugną.
6. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti. Pjaustykite tik po 6 valandų.
Pagaminkite uogų sluoksnį:
1. Želatiną užpilkite vandeniu, palikite apie 10 min. išbrinkti.
2. Uogas sutrinkite su cukrumi, sudėkite vandens vonelėje ištirpintą želatiną, išmaišykite, palikite atvėsti.
Pagaminkite jogurtinį sluoksnį:
1. Kremui graikišką jogurtą sumaišykite su kondensuotu pienu, žaliosios citrinos sultimis, žievele.
2. Želatiną užpilkite karštu vandeniu, ištirpinkite ir truputį atvėsinkite.
3. Grietinėlę išplakite atskirame dubenyje.
4. Į jogurto masę palengva nuolat maišydami supilkite želatiną, tuomet įmaišykite plaktą grietinėlę.
Surinkite tortą:
1. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, ant biskvito paskleiskite kremo, į vidurį dėkite pusę uogų tyrės, dėkite kitą biskvitą, dar tyrės ir likusio kremo. Uždenkite likusiu biskvitu ir aptepkite kremu.
2. Dėkite tortą į šaldytuvą nakčiai sustingti.
3. Šokoladinį glajų ruoškite taip: ištirpinkite viską dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti. Apipilkite torto šonus, puoškite uogomis.
Torto receptu besidalinanti „Cukrinė vata“ – tai pakvaišusi komanda, kuriai maisto gaminimas – tai tarsi meditacija, leidžianti išlaisvinti fantaziją, išreikšti puikią nuotaiką bei atskleisti kūrybiškumą. Ši komanda mėgsta ne tik maistą, bet ir iššūkius virtuvėje.
Iššūkius mėgstančių artėjančią vasarą laukia vandens pramogos, kurios šiltuoju metų laiku Druskininkuose tampa itin populiariomis. Siūlomos ne tik kelionės baidarėmis, ekskursijos laivu Nemuno upe į Liškiavos vienuolyno ansamblį ar kelionė upe katamaranu. Alkos tvenkinyje veikia vandenlenčių trasa, o Druskonio ežere siūloma pasiirstyti irklente.