Ingredientai:
medaus biskvitui:
- 590 g kvietinių miltų;
- 15 ml kepimo miltelių;
- 10 ml druskos;
- 5 ml cinamono;
- 4 kiaušiniai;
- 335 g rudojo cukraus;
- 350 g medaus;
- 250 g pieno;
- 210 g alyvuogių aliejaus.
grietinės kremui:
- 250 g grietinės;
- 120 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 25 g cukraus pudros;
- vieno apelsino žievelė;
- 5–10 ml citrinos sulčių.
pertepimui:
- 150 g apelsinų džemo.
Iškepkite biskvitą:
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, į pieną supilkite ištirpintą medų, išmaišykite.
2. Kitame inde sumaišykite visus sausus produktus, sudėkite į juos kiaušinių plakinį bei išmaišykite. Maišykite tol, kol turėsite vientisą masę.
3. Biskvitą kepkite apvalioje formoje 180 laipsnių temperatūroje apie 45–55 minutes. Atvėsinkite ir supjaustykite į 4 dalis.
Paruoškite kremą:
1. Kremą gaminkite, kai biskvitas jau atvėso ir galite sutepti tortą. Grietinėlę išplakite iki standumo.
2. Kitus kremo produktus išplakite plakikliu iki vientiso kremo ir atsargiai sumaišykite su plakta grietinėle. Naudokite iš karto.
Surinkite tortą:
1. Apvalioje formoje dėkite vieną sluoksnį biskvito, plonai aptepkite apelsinų džemu, paskirstykite dalį kremo. Kartokite šį veiksmą, kol turite biskvitų ir kremo.
2. Tortą įdėkite į šaldytuvą bent 12-ai valandų – kremas turi susigerti į biskvitą ir sustingti.
3. Tortą dekoruokite plakta grietinėle ir gyvomis pavasariškomis gėlėmis.
Torto autoriai – desertų studijos „Tie kepėjai“ komanda – įsitikinusi, jog per gimtadienį gėlės ir tortas tiesiog privalomi. Tortus „Tie kepėjai“ gamina tik iš natūralių aukščiausios kokybės produktų, ypatingą dėmesį skiria stilingai, natūraliomis priemonėmis sukurtai desertų išvaizdai, ir, be abejo, suderintiems ir atrinktiems geriausiems ingredientams, kad tortų skonis būtų nepriekaištingas ir sukuriantis tikrą šventę valgytojui.
Gėlės puošia ir Druskininkuose besilankančio „Drugelių kupolo“ inspektariumą. Paroda šiuo pavadinimu jau antrą vasarą svečiuojasi Druskininkuose, kurio gyventojai ir kurorto svečiai turi išskirtinę galimybę ją aplankyti ir pasivaikščioti inspektariume. Jame 25 laipsnių temperatūroje gyvena per 100 įvairiausių tropinių drugelių. Iš Pietų Amerikos, Azijos, Tailando, Malaizijos ir kitų regionų atvežti drugiai parodos lankytojus džiugins iki pat rudens.