Ingredientai:
biskvitui (26 cm skersmens kepimo formai):
- 190 g minkšto sviesto;
- 320 g cukraus;
- 4 kiaušiniai (M dydžio), kambario temperatūros;
- 260 ml šilto pieno;
- 4 valg. šaukšt. stiprios kavos;
- 300 g miltų;
- 60 g karčiosios kakavos;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos.
kremui:
- 250 ml grietinėlės (36 proc. riebumo);
- 250 g mascarponės sūrio;
- 200 g „Rududu“.
slyvų pertepimui:
- 250 ml vandens;
- 150 g džiovintų slyvų;
- 100 g brendžio.
šokolado pertepimui:
- 100 g šokolado;
- 100 g grietinėlės.
Gaminimas:
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava. Persijokite mišinį kelis kartus, kad patektų kuo daugiau oro.
2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Po vieną, plakant įmuškite kiaušinius.
3. Atskirai indelyje karštame vandenyje ištirpintą tirpią kavą supilkite į pieną, berkite druską, šiek tiek vanilės ir viską gerai išmaišykite. Tuomet, neskubant, po truputį į kiaušinio ir sviesto plakinį pilkite pusę miltų, kruopščiai šaukštu išmaišykite, tuomet supilkite likusią pusę.
4. Paruoštą masę supilkite į 2 kepimo formas, išklotas kepimo popieriumi. Dėkite į iki 170°C įkaitintą orkaitę, kepkite apie 30-40 minučių. Ar biskvitai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas.
5. Iškeptus biskvitus ataušinkite, išimkite iš formos. Perpjaukite kiekvieną pusiau.
6. Pagaminkitę kremą. Išplakite grietinėlę iki standumo. Maskarponės sūrį, „Rududu“ dėkite į didesnį dubenį ir mikseriu gerai išplakite iki vientisos masės. Maskarponės-„Rududu“ mišinį atsargiai įmaišykite į plaktą grietinėlę, išmaišykite iki vienalytės masės.
7. Džiovintas slyvas išmirkykite brendžio-vandens mišinyje. Išmirkusias pavirkite 10-15 min. ir atvėsinkite.
8. Paruoškite šokoladinį pertepimą. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo, sudėkite smulkintą šokoladą, ištirpinkite ir atvėsinkite.
9. Į tortinę dėkite vieną biskvitą, sutepkite paruoštu šokoladu, užtepkite kremo, dėkite antrą biskvitą, sutepkite slyvų mase, uždėkite kremo, uždenkite trečiu biskvitu ir viską pakartokite.
10. Šiek tiek kremo pasilikite šonų aptepimui. Tortą dėkite į šaldytuvą parai, nes jis skaniausias, pastovėjęs per naktį.
Šį tortą pristato Druskininkų sveikatingumo ir poilsio kompleksas „Grand SPA Lietuva“. Tais laikais, kai Druskininkai dar buvo vadinami kaimu, XVIII a. jo šeimose gyveno suaugę tėvai su savo paaugusiais vaikais, taip pat su savo broliais, arba su brolėnais ir jų vaikais, svainiais bei su pagalbininkais: mergomis ir bernais, kurie, matyt, padėdavo apdirbti žemę, pagelbėdavo ūkyje. Tai yra, Druskininkuose vyravo didžioji, neatsidalijusi šeima – kai po vienu stogu glaudėsi kelios tos pačios giminės, tačiau skirtingų kartų šeimos. Šeimoje gyvenusių asmenų skaičius svyravo nuo 6 iki 10 asmenų. Druskininkiečių šeimų galvos, kaip ir tradicinėje to meto šeimoje, buvo vyrai.